USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцькраді суперечка: як увіковічнити пам’ять Небесної Сотні

29 Жовтня 2014 10:15
На меморіальному комплексі «Вічна слава», що у Луцьку, розмістять стелу, де будуть викарбувані імена героїв, які загинули під час Революції гідності.

Про це під час засідання 65 чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 29 жовтня, повідомив Луцький міський голова Микола Романюк.

Так, депутат Луцькради Роман Романюк зауважив, що багато із представників молоді віддали життя на Майдані.

«Революція гідності забрала життя у героїв Небесної Сотні. Стіна на Театральному майдані міста з світлинами наших хлопців стала визначним місцем для лучан. Тому я пропоную розмістити на стіні меморіальну дошку, де напишуть імена усіх героїв, які загинули на Майдані. А управління містобудівництва та архітектури нехай розробить її дизайн», - зауважив обранець громади.

На це міський очільники Микола Романюк відповів, що мерія уже прийняла рішення стосовно розміщення на луцькому меморіалі стели, де будуть викарбувані усі імена героїв Небесної Сотні. Цю пам’ятну дошку обіцяють розмістити біля могили Василя Мойсея.

Однак градоначальник зауважив, що уже провели конкурс на дизайн цієї стели. Утім, він не відбувся, бо конкурсна комісія не прийняла жодної із пропозицій.

«Це сторінка історії в житті нашої держави, тож, конкурс триває. Ми розробили дизайн і є проект. Адже банер з портретами героїв Небесної Сотні рано чи пізно прийде у такий стан, що його знімуть. Тому вкрай необхідно розмістити біля собору міста інформаційну дошку з прізвищами усіх Героїв Майдану, зокрема, там, де стояли палатки під час майданівських подій», - заперечив Роман Романюк меру.

Однак міський голова зауважив, мовляв, достатньо буде стели на меморіалі, а також наголосив, що уже прийнято рішення стосовно будівництва каплички на честь загиблих майданівців на П’ятницькій гірці у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2014 10:24
Дуже розумно поступили перші особи міста Луцька (Романюк, Кравчук.....) не чекаючи люстрації самі дали свої гроші на памятник героїв Небесної Сотні
Лучанин до Анонім Показати IP 29 Жовтня 2014 10:51
Правильна назва : жертвам революціних подій. Термін Небесна Сотня - це богохульство.
закон Показати IP 29 Жовтня 2014 10:50
Романюк з Кравчуком вчинили хитро на випередження , але їм це не допоможе. Люструвати.
СЕРГІЙ Показати IP 29 Жовтня 2014 13:40
ЗВЕРНЕННЯ ДО ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ГУНЧИКА ВОЛОДИМИРА ПЕТРОВИЧА ЗВЕРНЕННЯ ДО ЛУЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ДО ДЕПУТАТІВ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ПРИСВОЇТИ ЕКС -ДЕПУТАТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ 1 СКЛИКАННЯ МАЄ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ 3 СТУПЕНЯ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ 2 СТУПЕНЯ ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН МІСТА ЛУЦЬКА ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН ВОЛИНІ МАЄ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ ЖУРНАЛІСТИКИ ДИТИНА ВІЙНИ ПРАЦЮВАВ НА ЦІЛИНІ ПИСЬМЕННИК ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ МЕЦЕНАТ ЧЕСНИЙ РОЗУМНИЙ ОСВІДЧЕНИЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ ЖИВЕ В ЛУЦЬКУ БОНДАРЧУКУ АНДРІЮ ІВАНОВИЧУ ЗВАННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ.
вася до СЕРГІЙ Показати IP 29 Жовтня 2014 13:48
Сірожа, ти вже задовбав. Що присвоїти? Ти шо оп'ять заболів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus