USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть вдвічі знизити податок на нерухомість

23 Лютого 2015 13:14
Розмір податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, «бюджетна» комісія міськради рекомендує знизити з 2% до 1%.

Питання про внесення змін до рішення міськради «Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» розглянули під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 23 лютого.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук повідомив, що є пропозиція групи знизити ставку вказаного податку до 0,5%. Так, після того, як Луцька міськрада під час сесії затвердила ставку на рівні 2%, до депутатів почали звертатися виборці, які зауважували, що у інших обласних центрах ставка за цим податком нижча, ніж у Луцьку.

Так, у Рівному максимальна неоподаткована площа квартири становить 70 метрів квадратних, будинку - 150 метрів квадратних, ставка становить 0,5%, у Львові (відповідно 80 та 120 метрів квадратних) -0,5%, у Тернополі – 1%, у Кіровограді – 0,1%.

Депутат зазначив, що кияни цьогоріч не сплачуватимуть цього податку, хоча середня зарплата у Києві вдвічі вища, ніж у Луцьку. Він підкреслив, що збільшуватимуться тарифи на газ, Нацбанк прогнозує інфляцію на рівні 26%, тож рівень бідності досягає критичної межі.

Тому, аби не допустити соціального вибуху, депутатська група «Новий Луцьк» виступає за зниження податкового навантаження. Також він зазначив, що цей податок не можна назвати «податком на розкіш», адже власник квартири на околиці міста вартістю 30 тисяч доларів платитиме стільки ж, скільки власник такої ж самої за площею квартири у центрі Луцька.

Депутат зауважив, що наразі немає градації квартир за престижністю під час нарахування цього податку, як це прийнято, скажімо, в США. Він закликав колег подумати про багатодітні родини, які мешкають у великих за площею квартирах та пенсіонерів, які мають низький рівень доходів.

У підсумку, депутат Юрій Корольчук запропонував встановити ставку податку на рівні 1%, а згодом, мовляв, це рішення можна буде переглянути у бік подальшого зниження податку.

Члени комісії підтримали пропозицію колеги та рекомендували депутатам міськради знизити податок вдвічі (з 2% до 1%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 23 Лютого 2015 14:03
перш за все вони це роблять для себе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus