USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку підвищиться оренда

24 Липня 2014 18:46
Вартість орендної плати для нежитлових комунальних приміщень можуть переглянути вже восени цього року. Пропонують вирівняти коефіцієнт для встановлення ціни на оренду для аптек та лікарень.

Про це стало відомо під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на право нежитлових приміщень, що належать територіальній громаді Луцька, типового договору оренди нежитлових приміщень та типової заяви про надання приміщення в оренду» сьогодні, 24 липня.

З пропозицією переглянути цінову політику встановлення орендної плати для орендарів, які користуються приміщеннями лікарень Луцька до начальника відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко звернувся начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель.

Посадовець зауважив, що коефіцієнт для встановлення ціни на оренду (методика, за якою розраховують орендну плату) для аптек сягає 8 пунктів, в той час коли для лікарів – 20. Мовляв, це - несправедливо, оскільки аптека в день може мати тисячі або й десятки тисяч гривень виручки. Чого не скажеш про приватні кабінети лікарів. Федір Кошель вважає, що вирішити ситуацію можна, зрівнявши вищезазначений коефіцієнт на позначці 8 або 15.
Проте, зі слів Алли Грабко, це питання стосується положення про порядок нарахування оренди.
Окрім того, вона зауважила, що профільний відділ міської ради займається моніторингом діяльності юридичних осіб-орендарів. Оскільки вартість квадратного метра є фіксованою, а міська рада лише встановлює відсоткову ставку.
«Сподіваюсь, що восени ми будемо вносити зміни в деякі орендні ставки. Але це буде трішки інше положення. Це не стосується питання, що обговорюється зараз», - зауважила посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus