USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку розвалюється будинок, а влада мовчить

28 Березня 2014 13:00
Будинок, збудований у 1647-му році «тріщить по швах», а люди там живуть ще з часів повоєнного періоду. Більше 5 років мешканці оббивають пороги десятки кабінетів, аби їх переселили з архітектурної пам’ятки національного значення чи, бодай, зробили ремонт.

Під час виїзного засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, депутати обстежили будинок на вулиці Кондзелевича, 5.
«До нас звернулися мешканці зі своєю проблемою, щоб хоч якось зрушити це питання з місця. Тут проблеми з тим, що будинок є архітектурною пам'яткою національного значення, й люди не можуть ні приватизувати квартири, ні самостійно робити ремонт, а стіни розвалюються, цвіль кругом, вода тече», - каже голова профільної комісії Андрій Буй.

Житлові умови мешканців будинку вразили всіх. Окрім того, проживання в цьому будинку загрожує здоров’ю й життю людей.

«Відвалився двохметровий кусок стелі й впав на дитячий візок, добре, що там дитини не було, бо ця важелезна брила могла б вбити», - каже мешканець будинку Андрій Косаревич.
У будинку живе 10 сімей в яких 4 неповнолітні дитини, є немовлята. Мешканці бідкаються, що через грибок й високу вологу діти постійно хворіють на легеневі, бронхіальні хвороби.

Висновки санепідемстанції показали, що рівень вологості в квартирах у 2-2,5 раза перевищує допустимі норми для нешкідливих умов прожиття.

Окрім того, величезні гроші люди витрачають на опалення, яке в кожного автономне.

До прикладу, взимку, щоб обігріти квартиру зі стелями у висоту більше 4-х метрів, мешканці платять півтори тисячі гривень. Торік, коли були сильні морози, розповідають люди, доводилося щомісяця діставати з гаманця 2-3 тисячі гривень.

Писати скарги, прохання, й звернення мешканці будинку на вулиці Конзелевича, 5 почали з 2008-го року. Для Інформаційного агентства Волинські Новини мешканець Денис Деркач показав цілу папку з листами й відповідями, які адресовані в найрізноманітніші структури, починаючи від ЖКП та закінчуючи Адміністрацією Президента.
«Ми багаторазово зверталися в Луцьку міську раду, чимало звернень просто ігнорували, нам не відповідали. Був лист від Соколовської, що в 10-ти денний термін має прийти комісія й обстежити усе. Прийшли два чоловіки, подивилися так зверху усе й сказали: «Що ви тут від нас хочете? Чого морочите голову?». Такої наглості я ще не чув», - каже Денис Деркач.
Зазначимо, голова комісії запрошував сьогодні обстежити будинок заступника Луцького міського голови Ларису Соколовську й директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького, вони не прийшли.
Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук повідомив, що з цього приводу комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту буде засідати 4-го квітня о 14.00 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Дацюк Показати IP 28 Березня 2014 13:08
А хіба є влада???:)
ех Показати IP 28 Березня 2014 13:52
для кого це архітектурна пам'ятка? для людей, що можуть там загинути?! то відселіть і любуйтесь тим звалищем. або дозвольте відремонтувати своїми силами! Що може бути дорожче за життя людини?!
Інна Показати IP 28 Березня 2014 14:15
Знаю багато таких випадків, коли люди і близько не живуть у таких будинках, і прописані там для того, аби їм безкоштовно дали інше житло. І не ремонтують його всередині не тому, що такі бідні і все спихають на слово "архітектурна пам"ятка", а просто хочуть жалісливіше виглядати в очах чиновників. Така історія і з будинками на вул. Горького (там якась жінка носила ще помиї під міську раду). Ймовірно, і тут є частина таких любителів халяви. І видно з фото, що реально люди живуть може в одній квартирі.
Репортер до Інна Показати IP 28 Березня 2014 14:21
Там живуть не в одній квартирі, їх більше.
Настя до Інна Показати IP 28 Березня 2014 15:52
А ви б самі спробували б там пожити. Скільки туди грошей не вкладай, всерівно марно. І ніхто не робить нічого такого, щоб жалісливіше виглядати. Ми будинок не підтоплюємо, і трощити нічого не трощимо. Не правильно коли люди (в даному випадку це ви шановна) поливають брудом інших людей не бачишви, що насправді відбувається.
кукуся Показати IP 28 Березня 2014 14:20
бідні люди...саме страшне що владі ви абсолютно не потрібні... я думала, що я в страшних умовах живу, а тут виходить ще Бог милував..
ех Показати IP 28 Березня 2014 14:31
Цитата: «До нас звернулися мешканці зі своєю проблемою, щоб хоч якось зрушити це питання з місця. Тут проблеми з тим, що будинок є архітектурною пам'яткою національного значення, й люди не можуть ні приватизувати квартири, ні самостійно робити ремонт, а стіни розвалюються, цвіль кругом, вода тече», - каже голова профільної комісії Андрій Буй. То хай би віддали під приватизацію - це були б проблеми жителів.
911 до ех Показати IP 28 Березня 2014 14:36
Пам'ятки архітектури національного значення заборонено віддавати на приватизацію.
ех до 911 Показати IP 28 Березня 2014 17:11
на ту пам'ятку страшно дивитись, тим більше - жити в ній. хай відселять, або зроблять ремонт. ЦЕ Ж ЛЮДИ!!! ЖИВІ! поки.. якщо чесно, не розумію таки пам'яток..
Анонім Показати IP 28 Березня 2014 16:05
На вул Братковського всі такі будинки.. А якщо не заборонять рух автотрансопорту по цій вулиці, то скоро і будинків взагалі не буде..Юнеско буде в шоці.
222 Показати IP 28 Березня 2014 20:47
А ще аналогічні будинки далі по цій вулиці і стан не кращий, та влада не думає про мешканців, лише гроші за утримання будинку гребе, а послуг не надає! І скільки грошей не вкладай у ремонт все дарма!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus