USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відзначали День Конституції

27 Червня 2014 17:01
Під час урочистостей з нагоди Дня Конституції вшанували і живих воїнів, й тих, хто поклав голову за рідну державу. Заходи відбулися сьогодні, 27 червня, у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.

Розпочалося святкування з виконання Гімну України. Потім високопосадовці та гості дійства вшанували пам'ять загиблих за Україну хвилиною мовчання та покладанням квітів ліцеїстами до пам’ятника борцям за волю України ще й під пісню «Ой у лузі Червона калина».
Опісля до трибуни вийшов голова Волинської обласної ради Валентин Вітер. Він зазначив, що даті, коли Україна отримала власну Конституцію, передували століття боротьби, у ході яких українські патріоти поклали свої життя.
«Як каже давня латинська мудрість: «Бережи порядок – й порядок збереже тебе». Днем Конституції ми закріпили одвічне прагнення українського народу жити у власній країні. Це свято потрібно шанувати так, як День Незалежності. Погляд у сторону Кремля постійно гальмував, щоб Україна була європейською країною. Однак навіть тоді Україна продемонструвала усьому світу, що ми - гордий народ. Прокурор чи домогосподарка, - кожен повинен дотримуватись закону», - підкреслив посадовець.

А голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт зауважив, що 23 роки тому в житті молодої української держави відбулась знаменна подія – ми здобули незалежність. Але вже тоді українці боляче дивились на те, що не вистачає всіх атрибутів держави, зокрема Конституції.

«Але чи може держава бути без Конституції, яка є дороговказом на нашому шляху. Ми ще сьогодні відчуваємо, що буває, коли жити «по-поняттям». Якщо держава – це вітрильник, то Конституція – це вітрило. І можна усе змінити на кораблі, але якщо замість вітрил буде лише ганчір’я, судно не попливе. Вітрила повинні бути надійними, такими, щоб потягнути за собою весь вітрильник. Інколи Конституцію пишуть кров’ю», - наголосив високопосадовець.
Також він подякував усім тим, хто захищав нашу державу й поклав свою голову в боротьбі за те, щоб українці таки дочекались цьогорічного Дня Конституції.

«Конституція – це документ, вистражданий та написаний кров’ю. Його потрібно дотримуватись і тоді в державі все буде гаразд», - додав Луцький міський голова Микола Романюк та привіта усіх присутніх іще з одним святом – днем підписання угоди з ЄС.
«Якщо б її підписали ще в листопаді минулого року, не загинуло б стільки невинних людей. Це ще один із великих векторів, над яким повинен працювати український народ», - резюмував міський очільник, після чого усі присутні у залі змогли насолодитися святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Уважний Показати IP 27 Червня 2014 17:40
Романюк з Пирожком бавиться-))
справедливий Показати IP 28 Червня 2014 12:46
чи вірять ці патрійоти у те ,що вони говорять,декларують та роббльть.смерть ворогам УКРАЇНИ!
АПУ Показати IP 28 Червня 2014 23:47
Можливо останній виступ Пустовіта у ролі голови ОДА! На сайті ОДА вперше відсутній план роботи на наступний тиждень, можлива зміна голови на наступному тижні... Давно треба!!!
Основний закон ?! Показати IP 30 Червня 2014 00:21
Захищає народ України...В медицині,в суді,в освіті...Танцюймо,співаймо і мовчимо...Вважаю св"ято надумане та є відголоском совєцьких часів.Можливо в цей день потрібно нагадувати владі про Конституцію України,а не займатися шароварщиною ? Хочеться знати думку людей з приводу св"ята.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus