USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як і коли в Україні запрацює Національна поліція

5 Серпня 2015 19:00
Міліція остаточно зникне через три місяці. Про це керівник Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась повідомив під час брифінгу, присвяченому підписанню Президентом України Закону України «Про національну поліцію», - повідомляє прес-служба МВС України.

«З моменту опублікування Закону України «Про національну поліцію» розпочнеться перехідний етап, що триватиме 3 місяці. В найближчий час сформують територіальні підрозділи національної поліції України та внесуть зміни до законодавства. Ми сподіваємось, що Президент України також підпише Закон України «Про органи внутрішніх справ» та Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомив керівник Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась.

Протягом місяця з дня опублікування Закону ситворять новий центральний орган виконавчої влади - Національну поліцію. Його керівника призначатиме Кабінет Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Також, упродовж місяцястворять територіальні підрозділи Національної поліції та призначать керівників.

Денис Горбась зазначив, що МВС України готує ще один законопроект про внесення змін до 165 нормативно-правових атів задля усунення колізії, що виникають у зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про національну поліцію».

Відповідно до норм Закону, систему поліції складатимуть центральний орган управління поліцією та територіальні органи поліції. До складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Зі слів керівника юридичного підрозділу МВС України, комплектування Національної поліції відбуватиметься за низкою процедур, зокрема – через конкурси.

«Закон України «Про національну поліцію» стане не просто зміною вивісок з міліції на поліцію. Тому автоматичного перепризначення кадрів не може відбуватися», - підкреслив Денис Горбась.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що зараз триває набір у патрульну поліцію Луцька. У перший день конкурсного відбору до нової поліції Луцька у пункті прийому анкет зареєстрували 210 кандидатів. Окрім цього, 359 кандидатів подали анкети он-лайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Серпня 2015 21:36
якщо начальницький склад міліції перепригне табуном у поліцію, то це фактично : зміна вивісок і форми
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 07:46
Откуда дєньгі? На зарплату вчителям не хватає, а тут зарплати
псевдонім Показати IP 6 Серпня 2015 10:24
заграніца нам поможе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus