USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському буде притулок для бездомних тварин

22 Січня 2015 08:46
Створення притулку для бездомних тварин обговорили на брифінгу волонтери та представники Володимир-Волинської міської ради вчора, 21 січня.

На початку зустрічі волонтери, які займаються захистом тварин, оголосили про створення товариства захисту тварин під назвою «Дай лапу» і запросили до його лав усіх, хто любить братів наших менших. Зараз триває процедура юридичної реєстрації товариства.

Представник товариства Ганна Доскоч розповіла про те, що в період новорічно-різдвяних свят у Володимирі-Волинському невідомі особи масового труїли бездомних собак. Цю проблему волонтери порушили на особистому прийомі у міського голови Петра Саганюка, котрий висловив стурбованість тим, що тварин отруюють і запевнив, що волонтерам влада надаватиме всебічну підтримку у їх діяльності.

Під час брифінгу волонтери показали присутнім слайд-шоу з жахливими світлинами вбитих тварин і поцікавилися у представника міліції, як часто до них надходять звернення з приводу жорстокого поводження з безпритульними тваринами.

На щастя, такі звернення у Володимирі-Волинському є поодинокими, цьогоріч їх узагалі не було, а статистика минулих років свідчить, що періодичність таких звернень - одне в квартал. Ще представник міліції зауважила, що 40% людей, які отримали укуси, постраждали саме від безпритульних собак.

Разом з тим волонтери застерегли власників тварин і пообіцяли: якщо побачать, що господар знущається над своєю твариною – вони повідомлятимуть про такі випадки міліціонерів.

У планах волонтерів - створити у Володимирі-Волинському притулок для бездомних тварин. Для цього перейматимуть досвід інших міст, де вже такі притулки діють. Необхідно також вивчити досвід створення служби, яка б займалася відловом безпритульних тварин, а стерилізувати їх за собівартістю зголосилися місцеві ветеринари. Для збору коштів планують відкрити благодійних рахунок та розставляти скриньки у торгових закладах міста.

Підтримав ініціативу створення притулку для бездомних тварин перший заступник міського голови Микола Веремчук. Більше того, на зустріч він прийшов з пропозицією, де його можна облаштувати, а також повідомив, що на захист безпритульних тварин у міському бюджеті цьогоріч буде закладено 50 тисяч гривень.

Так, міська влада пропонує облаштувати такий притулок в районі сміттєзвалища на ділянці у понад гектар землі. У притулку будуть: карантинна та вольєрна зони, зона вигулу, будівля для приготування їжі та адмінприміщення.

Волонтер Наталя поцікавилася, яка відстань від сміттєзвалища до майбутнього притулку, адже, з її слів, влітку від сміттєзвалища йде страшний сморід, і працювати людям у притулку буде нестерпно. Микола Веремчук відповів, що лише 80 метрів, а при виборі місця для притулку керувалися тим, що навколо ліс, підведені електроенергія, вода є охорона та дорога.

Після обговорення вирішили продовжити пошуки й інших можливих місць для створення притулку, а наразі потрібно знайти підходяще приміщення для тимчасового утримання вже стерилізованих тварин, допоки їм шукають власників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus