USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У луцькому мікрорайоні отруїли бездомних собак, якими опікувалися зооволонтери

30 Травня 2023 18:49
Мешканці мікрорайону ЛПЗ б’ють на сполох. Зооволонтери впевнені: хтось умисно труїть безпритульних собак, якими вони опікуються. Нещодавно діти знайшли труп тварини, згодом – ще два.

Люди кажуть: цих тварин мали передати господарям, які зголосилися їх забрати з вулиці. Днями безслідно пропав четвертий пес, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Протягом останніх років кількість бездомних собак у мікрорайоні ЛПЗ збільшилася. Район прилягає до приміських сіл. Зокрема, звідти сюди підкидають тварин безвідповідальні господарі. Кілька небайдужих мешканців району взяли під опіку чотирилапих безхатьків і підшуковують людей, які могли би їх прихистити.

Так було із двома цуценятами-знайдами. Були вже охочі забрати їх у дім, проте спершу зооволонтери знайшли мертвою одну тварину в пісочниці, а потім у лісопосадці другу. Лучани переконані, що їх умисно хтось отруїв.

«Безвідповідальні горе-господарі позалишали маленьких цуценят. Ми їх виходжували, годували, доглядали. Вони були в кущах, нікому не заважали. А дехто вирішив, що ці собаки тут не потрібні, й позбавив цих цуценят життя. Є в нас висновок, офіційне заключення, де вказано, що тварини загинули від високотоксичної отруйної речовини», – розповідає Тетяна.

«Вони були вакциновані, простерилізовані, оброблені від кліщів і бліх», – додає Наталія.

Невдовзі мертвим знайшли третього собаку. І вже кілька днів не бачили четвертого. Підозрюють, що його теж могли отруїти.

Зоозахисники кажуть: інколи за те, що підгодовують бездомних тварин навіть отримують образи та погрози. Ба більше, конфлікти відбуваються і на майданчику для вигулу собак.

«За парком «Дубки» є відведене місце для вигулу собак. Воно не означене… Думаю, його потрібно означити та обгородити, щоби люди знали, що я гуляю з псом у місці, відведеному для вигулу собак… Тому що я там гуляв і людина погрожувала, що втравить мого пса», – говорить В’ячеслав.

Не розуміють поганого ставлення до тварин і діти.

Дівчинка Анна пригадує: «Цуценята були добрі, ласкаві. Вони пригорталися. Вони до нас бігли й давали лапу. Вони зовсім не були агресивні. Вони були прекрасні собаки. А кілька днів тому якісь нелюди потравили їх. За що?»
Як розповідає директорка комунального підприємства «Ласка» Оксана Богданюк, періодично працівники підприємства виїжджають у місто, аби забрати на стерилізацію безпритульних котів і собак. За місяць стерилізують 200-230 тварин.

«У нас досить потужна розгалужена мережа опікунів безпритульних тварин, зоозахисників чи волонтерів, які займаються й опікуються безпритульними тваринами на вулицях міста. Ми реагуємо на їхні сигнали», – говорить Оксана Богданюк.

Мешканці ЛПЗ уже написали заяву до поліції. Нині правоохоронці з’ясовують, за яких обставин померли тварини.

«За цим фактом відомості зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Зараз справа перебуває на розгляді в наших дільничних поліцейських. Вони з’ясовують причини смерті, працюючи з заявницею. Далі буде прийнято відповідне процесуальне рішення», – інформує старша інспекторка сектору комунікації ГУ НП Волині Марина Балдич.

Зооволонтери з ЛПЗ побоюються, аби така доля не спіткала й решту чотирилапих безхатьків із району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
CoBa Показати IP 30 Травня 2023 19:49
Мешканці не бьють на сполох, зооволонтери які сидять на бюджеті так, а людям легше стало, менше варіантів що покусають. У Англії якшо песику не знаходять господаря за два тижні присипляють, у нас теж варто це робити.
Підпільник Кіндрат Показати IP 30 Травня 2023 23:15
Зооволонтери з ДПЗ ! Власники собак , вигулюють, водять покакати й попісяти своїх блохастих на шкільний стадіон школи №20, і там же серед дітей, купа ваших "питомців"-- вас це не хвилює ??!!
Вася Показати IP 31 Травня 2023 09:49
Бо заї....ли ті собаки разом з невидимими зооволонтерами.
Анонім до Вася Показати IP 1 Червня 2023 07:51
Згоден на всі 100. То зоошиза а не зооволонтери. Нехай позабирають до себе додому а не розводять на вулицях тих собак. Невідомо що від них чекати.
Ірина Показати IP 31 Травня 2023 19:21
Які люди злі, собаки інколи добріші за вас. От і кусають вас бо заслужили. Собаки живі істоти, віддані і хороші друзі. Не вам судити чи їм жити і не вправі їх труїти. А в Європі каструють і присипляють не породистих, щоб вивести їх і люди щоб купували породистих і лікували їх, бо вони хворіють+ корма, а вдіти....чим не бізнес на тваринах. доречі на фірмах охоронцями беруть дворових, не породистих бо вони найкращі охоронці.
Анонім до Ірина Показати IP 1 Червня 2023 07:59
"Які люди злі," - та ні, просто мають здоровий глузд "От і кусають вас" - бо розвелися мерзенні шавки без перешкод "Собаки живі істоти" - русня теж "Не вам судити" - бо наше судження вам не подобається? "А в Європі" - ви будете оштрафовані за годування тих шавок "доречі на фірмах охоронцями беруть дворових, не породистих бо вони" - безплатні. А ще поповнюють статистику нападів на людей в промзонгах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus