USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді не хочуть фінансувати «котеджі багатих»

14 Листопада 2014 13:08
Прохання сільського голови села Люб’язь Любешівського району про електрифікацію мікрорайону Високе не отримало підтримки членів бюджетної комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 14 листопада.

До депутатів звернувся Люб’язький сільський голова Борис Шубич. У зверненні йшлося про прохання сільради включити в перелік об’єктів для електрифікації у 2015 році мікрорайону Високе села. Проектну документацію обіцяють розробити за кошти забудовників, а потрібно для електрифікації 350 тисяч гривень. Сільська рада – дотаційна, а забудовники, мовляв, не в змозі зібрати зазначену суму. Будівництво лінії 10 кВ дасть можливість під’єднати до струму контору Національного природного парку «Прип’ять-Стохід», яка має бути забудована у межах села. Електрифікація мікрорайону Високе, на думку сільського голови, в перспективі дасть можливість подати струм в рекреаційний пункт «Лагуна», що розташований у прибережній смузі озера Люб’язь. Це, мовляв, створить зручності для місцевих мешканців та туристів, потік яких щороку збільшується.

Своєю чергою, депутати облради висловили думку про те, що сільради, подібні Люб’язькій, повинні бути не дотаційними, а самодостатніми. Так, Борис Загрева поцікавився, скільки земельних ділянок було роздано поблизу озера. Сільський голова відповів, що там усі ділянки перебувають в оренді. З його слів, потрібно розробити проект детального планування для того, щоб виставити на продаж з аукціону вільні ділянки. Він запевнив, що ділянки на продаж є, але потенційного покупця наразі немає.

Депутат Олександр Свирида зауважив, що не варто просити в облради «фінансувати котеджі багатих людей». Борис Загрева рекомендував сільському голові залучити інвесторів, щоб виготовити необхідну документацію та продати земельні ділянки через аукціон.

У підсумку, комісія не підтримала прохання Люб’язької сільської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Свідок Показати IP 14 Листопада 2014 13:23
А шо кромі цих двох РИГІОНВАЛІВСЬКИХ морд там не було кого сфотографувати?
У-ух! до Свідок Показати IP 14 Листопада 2014 16:50
І нші МОРДИ в обьектив не влазять...
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 13:55
Тебе забули запитати. Цікаво яка вже у тебе морда? Злюка!!!!!!!!!!
Дан Показати IP 14 Листопада 2014 14:35
Загалом,правильне рішення!Від продажі ділянок в таких місцях бюджет має поповнюватись;нічого канючити дотації для небідних,хай цей обранець місцевих селян починає працювати,або звільняє місце для тих.хто ,хто буде працювати...
лучани Показати IP 14 Листопада 2014 14:46
Заборонити проживати у будинках без електроенергії. Тоді швидко самі підключаться.
Ігор Показати IP 14 Листопада 2014 14:52
О правильно, і ще "народному цілітелю" Швириду благоустрій за державний кошт зробіть.
до свідка Показати IP 14 Листопада 2014 14:59
Ви краще подивіться на свою морду, а не обзиваєте людей до яких вам думаю дуже далеко, і дійсно в нас розумних людей завжди обгадять, бо вони були не в тих партіях в яких би ви хотіли. Отак і живемо на розум не дивимось, а тільки приналежність до партії і маємо сьогодні долар по 17, ціни зашкалюють, зарплата і пенсія в повній жопі.
Roger Показати IP 14 Листопада 2014 20:23
А Юрец то и сейчас ко двору, ниче что регионал ))!
Народ Показати IP 16 Листопада 2014 23:15
Ніби владу змінили, а на Волині одні і тіж "рожи"!!! Ще ненакрались?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus