USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Павлівському лісництві знесуть незаконно споруджені котеджі

28 Березня 2016 12:10
Захищаючи землі лісового фонду від самочинного будівництва, прокуратура Волинської області оскаржила незаконне рішення Господарського суду Волинської області від 23 грудня 2015 року у сфері земельних правовідносин. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вказаним рішенням Господарський суд області відмовив у задоволенні позову прокурора Іваничівського району в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації до ТзОВ "Павлівське мисливське господарство" про знесення самочинно збудованих споруд та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 4 гектари.

Рівненський апеляційний суд, прислухавшись до доводів прокурорів щодо неправильності застосування судом першої інстанції норм Земельного та Лісового кодексів України, задоволив апеляційну скаргу прокуратури Волинської області на це рішення, зобов’язавши ТзОВ знести об’єкти самочинної забудови та привести земельну ділянку, нормативно-грошова оцінка якої становить 234 тисячі гривень, у первинний стан.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Павлівське мисливське господарство взяло в користування ліс на 25 років, а ще недавно у Павлівському заказнику почали зводити елітні котеджі. Вочевидь, для впливових мисливців-багатіїв, бо звичайних людей туди не пускають.

Також повідомлялося, що засновники приватної фірми «Павлівське мисливське господарство» – бізнесмени з Нововолинська. Фірма не лише взяла 5 тисяч гектарів лісу з держлісгоспу — вони ще тихцем забрали в мисливців землю: болотно-польові угіддя, 2 тисяч гектарів. ФОТО - Нововолинського інформаційного порталу:


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 28 Березня 2016 12:16
ДЯ ЧОГО ТАКІ ГУЧНІ ЗАГОЛОВКИ ПИСАТИ "ЗНЕСУТЬ " кращеб написали скільки знесли котеджів біля озера Світязь, але наша прокуратура галочку поставила і в газеті пропіарилася більше вона ні на що не здатна
лучанин Показати IP 28 Березня 2016 12:22
Можу поспорити що не знесуть.. ))
Anonymous Показати IP 28 Березня 2016 12:35
Кльовий підхід... Ні взяти конфіскувати у власність держави і зробити там базу відпочинку для ВСІХ мисливців, так ЙОПРСТ, ЗЛАМАТИ ВСЕ ПРОСТІШЕ. Супер! Браво!
Клоун до Anonymous Показати IP 28 Березня 2016 13:03
Не переживайте - нхя не буде. Все залишиться, як є (срач теж).
реаліст Показати IP 28 Березня 2016 13:33
Більш ніж впевнений, що все залишиться!!! Іваничівська прокуратура нічого не варта, хіба що, як приклад органу, який "забивають"))... Правда!!!
Дядя Руня Показати IP 28 Березня 2016 14:25
Пів району знають, хто будував, хто дозволяв, але ніхто і словом не прохопиться. І оцінка в 10 разів занижена. А Холмецький- голова фракції БПП, головний мисливець Іваничівського району скільки хапонув, щоб закрити очі? Отакий чесний депутат.
оптиміст Показати IP 28 Березня 2016 15:44
Якось так дивно у нас получається: як тільки хтось починає господарювати, приводити до ладу давно забуті богом розвалюхи або забуту богом глушину, то зразу всім до цього є діло! Люди зробили порядок, вклали власні – замітьте, не чиїсь, а власні кошти, побудували будиночки – ну чого вони зразу всім очі муляють? На законно орендованій землі, за яку, між іншим, щорічно і регулярно сплачують в державну казну немалі кошти. А сільській громаді у наш скрутний час ой як потрібна та копійчина! А не буде тої копійчини – кому від того краще стане? А знесуть будиночки, кому, скажіть, від того легше буде?
Андрій до оптиміст Показати IP 28 Березня 2016 18:55
"На законно орендованій землі". - Договір оренди мисливських угідь аж ніяк не передбачає будівництво. Якщо ви законно надасте фермеру в оренду свій с/г пай, а він там собі хату чи свиноферму збудує, це теж буде "законно"?
Петро до Андрій Показати IP 28 Березня 2016 22:42
Андрію, по-моєму ти переконав всіх. Так тримай свою позицію. Я з тобою.
Ліс до оптиміст Показати IP 29 Березня 2016 09:22
це все пишуть журнашлюшки Яреми: Мигдасюк, Біляшук, Ярмолюк
Галя Показати IP 28 Березня 2016 16:06
Чого зразу зносити? Ви їх стороїли?
Прокурору Показати IP 28 Березня 2016 18:32
Може вже прийшов час щось будувати 25 років тільки руйнуємо
Прокурору Показати IP 28 Березня 2016 18:33
Може вже прийшов час щось будувати 25 років тільки руйнуємо
Свій Показати IP 29 Березня 2016 08:35
Абсолютно згідний з попереднім дописувачем, проте усе набудоване має бути збереже для громади. А сама громада повинна оцінити надбане.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus