USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В історичній частині Луцька готові за безцінь продати будівлю

20 Травня 2016 10:53
Занедбане нежитлове приміщення комунальної власності загальною площею 71 метр квадратний знаходиться на вулиці Караїмська, 7. Його хочуть продати в разів 10 дешевше від ринкової вартості подібних об’єктів у тому районі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації сьогодні, 20-го травня.

Нагадаємо, на це приміщення «поклали око» ще в лютому. Так, підприємець Кальний О.В., який певний час орендує приміщення за 700 гривень, подав у міську раду звернення, щоб орендований ним об’єкт включили у перелік об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Зауважимо, що міська рада продає будівлю за 70 тисяч гривень, що по курсу 26,75 складає 2 616 доларів. Такою є прогнозована вартість приміщення згідно з інформацією, яку надали депутатам Луцької міської ради.

«Реальна ж ринкова вартість подібного об’єкта в тому районі обласного центру – біля 28 000 доларів. Зважаючи на ціни на комерційну нерухомість в районі центру міста, середня ціна за метр квадратний становить 1000 $, якщо приміщення з середнім ремонтом і в нормальному стані. Враховуючи стан цього приміщення, великі кошти доведеться вкласти в ремонт, хоча все ж реальна ринкова ціна не може бути менше 400$ за 1 м.кв. Ці кошти, 28 000 доларів, міг би отримати міський бюджет, якби приміщення виставлялося на аукціон. Натомість – схема інша», – пояснював раніше депутат міськради від УКРОПу Ігор Поліщук.

Зауважимо, що для того, аби мати можливість викупити приміщення з комунальної власності, потрібно провести так звані «невід’ємні поліпшенння» на 25% експертної оцінки вартості об’єкта.

Як повідомила під час засідання профільної комісії начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко, що такі поліпшення зробили.

Тому депутати підтримали ініціативу продати будівлю й рекомендують обранцям громади ухвалити це рішення під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 20 Травня 2016 11:57
косомолець з бандою херує! коли вже нажеруться? и поперек горла не стане!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus