USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні відбудеться кардинальна реформа місцевого самоврядування. ОНОВЛЕНО

25 Березня 2014 08:35
У Києві сьогодні обговорюють реформування місцевого самоврядування. На обговорення запросили усіх міських голів держави, у тому числі й очільника Луцька Миколу Романюка.

Про це повідомив під час засідання оперативної наради перший заступник Луцького міського голови Святослав Кавчук сьогодні, 25-го березня.

«Луцький міський голова сьогодні в Києві на засіданні Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку України, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана.

Є пропозиція з першого січня дати більше прав на місцевий рівень, дати можливість територіальним громадам зароблять гроші. З нового року ми по зовсім по-іншому будемо формувати місцеві бюджети, це буде реальний крок, щоб розширити повноваження місцевих громад, відповідно, й відповідальність зросте», - наголосив Святослав Кравчук.

Посадовець зазначив, що новий віце-прем’єр-міністр України – це людина, яка дійсно здатна фахово впровадити цю реформу, оскільки раніше Володимир Гройсман був міським головою Вінниці, звідки брали початок чимало успішних реформувань.

У прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» учора, 24 березня, Микола Романюк розповів, що під час нараді у віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана говоритимуть про реформу місцевого самоврядування. Бо, мовляв, місцеві бюджети надто залежать від «доброти» столиці.

«У міському бюджеті основні платежі – плата за землю і податок з доходів фізичних осіб. Останній складає 80-82% надходжень до загального кошику бюджету міста. Податки на прибуток підприємств і все решта йде в Київ. В нас нічого не лишається. Ми й так ту ряднину тягаємо. Натягнеш на голову – в ноги холодно», - вважає він.

Міський голова планує поспілкуватися й з приводу 404 постанови Кабміну, яка стосується кредиту під державні гарантії, за який, зокрема, планують придбати нові тролейбуси ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
врятування Показати IP 25 Березня 2014 08:50
Тільки і можуть, що обговорювати... Вже давно треба відпрацювати модель і втілювати її, а представників місцевого самоврядування запрошувати, щоб ознайомити і показати як діяти! Ви ж йшли до влади і повинні вже зі своїм баченням бути і щось робити, а вони все обговорюють... Ну чим відрізняються від попередників???!!!
))) Показати IP 25 Березня 2014 09:48
гройсман в цьому секторі - це остаточна смерть місцевому самоврядуванню. тільки й сподіваюсь, що цих придурків з уряду приберуть. швидше б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus