USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Варшава вимагає пояснень від Києва через обстріли консульства у Луцьку

29 Березня 2017 12:53
Посла України в Польщі Андрія Дещицю викликають для пояснень у польське МЗС.

У Варшаві обстріл консульства називають провокацією і хочуть пояснень від Києва. Тут чекають, що українські служби зможуть забезпечити охорону польських дипломатичних представництв в Україні і знайдуть злочинців, які обстріляли консульство в Луцьку – поки на сторінці МЗС так коротко висловилися на тему нічних подій, інформує ТСН.

У польській столиці не мають сумнівів, що це провокація – так називають стрілянину у Луцьку польські високопосадовці і політики. Про це зокрема говорить голова польської служби безпеки Павел Солох. І додає, що автори відомі, зважаючи на те, що Україна нині має справу з російською агресією. Він додав, що це тривожний сигнал для Варшави, бо стрілянина відбувалася достатньо близько від кордону з Польщею.

Головна мета цієї провокації, кажуть у Варшаві, розсварити та зіпсувати стосунки між Польщею та Україною. Про це зокрема говорить маршалек сенату Станіслав Карчевський, який буквально вчора зустрічався з Андрієм Парубієм і головою литовського сейму і якраз і говорили про безпеку України і російську агресію. Він запевняє, що нині Україна і Польща мають хороші стосунки.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв унаслідок вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ та поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі й терористичний акт.

Тим часом, заступник глави МВС Польщі Ярослав Зелінський, каже, що навіть найкращій охоронній фірмі складно протидіяти таким інцидентам, як обстріл генконсульства Польщі в Луцьку, інформує Укрінформ з посиланням на Polskie radio 24.

“Навіть найкраща охоронна фірма, якщо вона перебуває всередині об’єкту, не у змозі передбачити, протидіяти таким подіям ззовні, як це мало місце у Луцьку”, - заявив Зелінський.

Він повідомив, що охорона дипломатичної установи з боку Бюро охорони уряду (BOR) є лише у Києві, а в Луцьку за охорону генконсульства відповідає служба охорони МЗС Польщі, а також органи безпеки України.

За його словами, зараз триває робота над новим законом про BOR, в якому, зокрема, розглядається і розширення повноважень по охороні польських диппредставництв за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 29 Березня 2017 13:13
Заслинений Дещиця зможе щось пояснити?
корінний лучанин Показати IP 29 Березня 2017 13:27
Брати поляки.Вже сбу пояснили , що Росія.вам що,цього не досить?
Sieger до корінний лучанин Показати IP 29 Березня 2017 15:22
Тамбовський вовк тобі брат. Братів він знайшов...
Коля Показати IP 29 Березня 2017 13:46
Комусь не відкрили візу.
Речник ЗСУ Показати IP 29 Березня 2017 13:53
Це добровольці вчилися стріляти бо скоро поїдуть на фронт.
Бубочка! Показати IP 29 Березня 2017 14:44
А вам не страшно? Сьогодні консульство, завтра житловий будинок!!! І що скажете, що хтось комусь насолив? Це страшно, в спокійному Луцьку таке робиться. Коли ж в Луцьку буде господарь? Чому наше місто стало бандитським?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus