USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Посол Польщі в Україні не відкидає сліду РФ в обстрілі консульства

30 Березня 2017 17:35
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло не відкидає російського сліду в обстрілі консульства у Луцьку. В ексклюзивному інтерв'ю ТСН дипломат повідомив, що це можливо.

Хоча поки що невідомо, хто стоїть за нападом на дипмісію. Але це спроба показати Україну слабкою напередодні голосування Європою безвізового режиму. Про це Ян Пєкло говорив у Луцьку.

Разом із польськими колегами посол зустрічався із керівництвом області за зачиненими дверима. Поки що посол не прогнозує, коли відкриються консульства Польщі. Каже, що це залежить від гарантій безпеки для дипустанов з боку України.

Як повідомив Ян Пєкло, польські фахівці не проводитимуть альтернативного розслідування, а допомагатимуть місцевим правоохоронцям, найперше, в технічних питаннях.

"Чи є російський слід? Можливо. То все вписується у перспективу того, що застрелили екс-депутата російської Держдуми, а вчора був теракт у польському консульстві. Я думаю, хотіли показати, що Україна слабка країна і їй не варто давати безвізовий режим. Це – розрахунок на довгу перспективу і нам конче треба показати, що це не так", - заявив Пєкло.

Тим часом, спецгрупа СБУ нині перевіряє камери спостереження Генерального консульства Польщі в Луцька. Про це повідомила речник управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук, інформує УНН.

За її словами, фрагменти гранатомета РПТ-22 також відправили на експертизу.

“СБУ гарантує винагороду в розмірі 25 тис.грн у разі достовірної інформації, яка може посприяти розкриттю даного злочину”, - зазначила спікер СБУ Волині.

Приміщення консульства нині ретельно охороняється. Робота установи зупинена.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Варто додати, Генеральне консульство Польщі в Луцьку не працюватиме і завтра.

Як повідомлялося, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця різко засудив обстріл будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку та заявив, що здійснена провокація має на меті посіяти розбрат між Україною та Польщею.

Тим часом, СБУ пропонує гарантовану винагороду у розмірі 25 тисяч гривень за достовірні дані, які допоможуть у розкритті резонансного злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фигвам Показати IP 30 Березня 2017 17:56
О, Геращенко даже мертвого убедит! Хобби у него такое.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus