USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Інваліди війни, ЗСУ та учасники бойових дій отримали в Луцьку допомогу

3 Грудня 2015 21:15
Усіх учасників міської громадської організації інвалідів війни, Збройних Сил України та учасників бойових дій вшанували за їхній вклад у збереження цілісності України та розбудову держави.

Зауважимо, що Міжнародний день людей з інвалідністю відзначають сьогодні, 3 -го грудня. З нагоди відзначення цієї дати у Луцьку відбулися збори ветеранів міської організації інвалідів війни, Збройних Сил України та учасників бойових дій.

Під час заходу голова Волинської обласної організації інвалідів війни, Збройних Сил України та учасників бойових дій Леонід Корчук (який, до слова, очолив і міську організацію) повідомив, що обласна організація інвалідів налічує півтори тисячі членів, з яких 54 - у Луцьку.



Леонід Корчук, до слова, зауважив, що сьогодні вранці отримав запрошення від міської влади долучитися до загальноміських заходів, втім, планів не хотів міняти, адже ветерани вже завчасно домовилися про сьогоднішню зустріч. Окрім цього, він нагадав, що частина членів організації отримала допомогу від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «З добром у серці».

«У нашій організації є до 1,5 тисячі членів по області, а в Луцькій міській організації - лише 54. Радий бачити всіх присутніх, бажаю вам міцного здоров’я. Ми робили звернення в Луцьку міськраду, аби на день інваліда відзначити частину членів нашої громадської організації й надали їм фінансову допомогу, але отримали відповідь, що ці люди не є малозабезпеченими. Однак сьогодні кожен отримає допомогу в рамках програми «З добром у серці», яку реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», - керівник організації.



Зауважимо, до Міжнародного дня інвалідів надано благодійну допомогу на здійснення статутної діяльності організаціям інвалідів на загальну суму понад 45 тисяч гривень, серед яких Волинська обласна організація інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій; Луцька міська громадська ветеранська організація спілка в’язнів-жертв нацизму; Волинська обласна громадська організація "Інваволинь"; Волинська обласна організація Українського товариства глухих та н изка інших.
Виконавчий директор Фонду Орест Маховський подякував присутнім за те, що вони ціною власного здоров’я боролися за вільну та незалежну Україну.



«Програма «З добром у серці» – одна з центральних програм Фонду, адже направлена на людей, які потребують допомоги на задоволення їхніх потреб. Уже четвертий рік поспіль ми з вами співпрацюємо, ніколи не відмовляли, коли до нас зверталися, тому відгукнулися й цього разу. Усім вам передаю вітання від засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці й голови правління Олександра Товстенюка та подяку за ваш вклад на благо нашої Батьківщини. Адже свого часу ви віддали здоров’я за те, аби сьогодні ми будували свою державу та дивилися в майбутнє з оптимізмом. А усім вам бажаю міцного здоров’я та мирного неба», - наголосив Орест Маховський.


Наприкінці зустрічі привітали ювілярку Шевчук Марію Георгіївну з її 90-то літтям. Своєю чергою, для усіх присутніх жінка заспівала воєнну пісню, яку співала на фронті, коли їй ледь виповнилося повноліття.


Довідково. Програма «З добром у серці», в рамках якої надається допомога людям з особливими потребами, є однією з центральних програм Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Ця робота здійснюється як через громадську приймальню Ігоря Палиці безпосередньо, так і шляхом співпраці фонду із соціальними установами, закладами охорони здоров’я, громадськими та волонтерськими організаціями.

ПІДТРИМКА ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

В рамках програми «З добром у серці» 4-ий рік поспіль для людей з особливими потребами реалізується проект «Забезпечення санітарно-гігієнічними засобами малозабезпечених верств населення». Вінздійснюється у партнерстві з Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька та Волинською обласною благодійною організацією стомованих інвалідів «Астом-Волинь». Проект охопив понад півтисячі лучан та його річний бюджет складає 570 тисяч гривень. Для якісного обслуговування громадян у терцентрі також надано допомогу на придбання кухонного обладнання та кондиціонера, ремонт автомобіля, який призначений для перевезення людей у інвалідних візках.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВЛАДА НА ВОЛИНІ КИНУЛА НАПРИЗВОЛЯЩЕ СТОМОВАНИХ ІНВАЛІДІВ

Під особливою увагою Фонду перебувають інваліди та знедолені, які перебувають у Луцькому геріатричному пансіонаті. Для покращення умов перебування Фонд надав допомогу на здійснення ремонту душових кімнат, придбання холодильників, санітарно-гігієнічних засобів, підписку на газети та інше.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ ОТРИМАВ НЕОБХІДНУ ТЕХНІКУ

Для підвищення якості надання діагностично-лікувальних та реабілітаційних заходів Фонд закупив у Волинський обласний госпіталь ветеранів війни фізіотерапевтичне обладнання та здійснив ремонт ендоскопу на загальну суму понад 244 тисячі гривень.

Покращено умови перебування і у Волинському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів – для комфортного отримання реабілітаційних процедур Фонд профінансував встановлення енергозберігаючих вікон на загальну суму 51,7 тисячі гривень.

В рамках співпраці з громадськими організаціями Фонд придбав та передав членам Волинської спілки діабетиків глюкометри та тестові смужки на загальну суму 36 тисяч гривень.

Важливу увагу Фонд приділяє і громадським організаціям, які об’єднують дітей з особливими потребами. Так, члени об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» отримують щомісячно допомогу у сумі 500 гривень на придбання необхідних лікарських засобів та виробів медичного призначення. Річний обсяг фінансування проекту складає понад 230 тисяч гривень.

Фонд «Новий Луцьк» надає допомогу на реалізацію різноманітних проектів та заходів, спрямованих на дітей з особливими потребами. Так, підтримано проект «Шлях довжиною 10 років» Волинської обласної громадської організації «Даун-синдром» у сумі 27 тисяч гривень, який мав не меті привернути увагу широкого кола громадськості та влади до проблем дітей з особливими потребами.

Окрім цього, підтримано проект Волинської обласної громадської організації «Центр розвитку дитини» на суму 20 тисяч гривень, за які закуплено реабілітаційне обладнання та спортивний інвентар для роботи з дітьми із вадами розвитку за новітніми методиками.

ЧИТАТИ ЩЕ: З ДОБРОМ У СЕРЦІ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО ПОДРУЖЖЯ

Також надано допомогу у сумі 10 тисяч гривень на реалізацію проекту «Курси для незрячих - основи комп’ютерної грамотності», який реалізовує Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору "Генерація успішної дії".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Чурило Показати IP 3 Грудня 2015 22:14
Фонд щорічно підтримує таких людей. Це заслуговує на повагу
СБУ Показати IP 4 Грудня 2015 12:20
А де підтримка старо-новоспеченого мера йоманюка ??????????????????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus