USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь може відмовитися від газу

6 Жовтня 2014 10:33
Ситуацію із котельнями, які можуть працювати на вугіллі та торфі, проаналізували на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА 6 жовтня.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев, здійснено моніторинг котелень в області, які мають можливість споживати вугілля. Відібрали понад 300 таких котелень, частина з них споживають торф та дерево, але технологічно можуть використовувати вугілля. Список спрямували на ДП «Волиньвугілля».

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що неодноразово чув критику, що замість того, щоб розвивати перспективні напрямки енергетики, він закликає повертатися до використання вугілля та торфу. Втім, він повідомив, що часто буває за кордоном і бачить, яким чином інші країни вирішують питання енергетичної незалежності. Так, східна частина Польщі опалюється не газом, а торфом та вугіллям.

«Ми маємо величезні поклади торфу, маємо можливість на 40 років забезпечити себе вугіллям із відкриттям шахти №10. Ми не в Сахарі та не на екваторі, де можна поставити сонячні батареї, тому потрібно використати видобуток та використання вугілля та торфу», - наголосив голова облдержадміністрації.

На його думку, потрібно сформувати реєстр котелень, щоб у 2015 році зробити серйозну заявку про об’єми вугілля, які вони потребують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Службовець Показати IP 6 Жовтня 2014 10:34
Звідки кошти на все це? Демагогія!!!
ВОНО до Службовець Показати IP 6 Жовтня 2014 11:29
нічого ти не розумієш в партійній політиці, а ось Гунчик *партеец* зі стажем комсомольського та партійного вождя в цьому розбирається досконально
Изя Шнеерзон Показати IP 6 Жовтня 2014 10:38
коментар було видалено
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2014 10:44
Демагогія демагогією, але шахти є.Вугілля є , треба відновлювати роботу шахт.По можливості переходити там де можна, на вугілля, торф..Без газу на жаль не дінешся,але зменшити споживання можна. Вікна, утеплені фасади, нові котли, маловодні системи опалення, хто сам зробив знає.Хто не зробив, хай робить. Виграє однозначно і тепліше буде.А держава на утеплення має розробити програму пільгового кредитування,щоб бідніші мали таку можливість. Та і сонячну енергетику відкидати не слід.Коштує грошей, але влітку в індивідуалці може себе забеспечити.Просто , нова влада повинна серйозно цим занятись. Так як і малою гідроенергетикою..Без великих затрат, використати те що є.І якісь села, чи ферми можна електрофікувати.
Таня до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2014 10:54
як і принято багато шуму та мало толку, більшість населення Волині животіє від зарплати до зарплати то раз. Конкретного деталізованого плану як завжди нема то два. Кредитів під 3% для модернізації як в еуропі ждати марно, тай розкрадуть їх, ось Кирик вже купив максимально дорогі котли для Луцьктепло, основним критерієм вибору була сума відкату то три
Анонім до Таня Показати IP 6 Жовтня 2014 11:49
От і біда, що лиш декларації..А реально знаю по собі, щоб радикальної модернізації системи опалення, і утеплення будинку зменшення споживання не діб'єшся. На звичайний будинок треба тисяч п'ять зелених..мінімум..От і треба думати в першу чергу про модернізацію в приватному секторі, дядько відкати давати не буде. В багатоквартирках, де є об'єднання власників..один друго проконтролює..Та і кредити не на рефінансування банків, а тим хто реально справу по економії зробить.Але це вже не Гунчику, а державі рішать.А Гунчику з такими теплоенерго розбиратись..якщо не в долі
Вова Показати IP 6 Жовтня 2014 11:20
Гунчик розуміє що він говорить? Ця програма при доброму фінансувані мінімум 10 років потрібно!
Анатоль Показати IP 6 Жовтня 2014 13:22
Корупцію на ,, Волиньвугіллі,, треба знищити спочатку. Зараз іде розслідування кримінальної справи як тамтешнє начальство нараховує саме собі премії у сотні тисяч не за видобуток вугілля , а за спортивні змагання, дні автомобілістів, дні бухгалтера. Премії за це складали по 800 тисяч грн. на людину - керівника!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus