USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь – у четвірці областей, де московська церква найшвидше втрачає прихильників

21 Вересня 2016 13:59
Представники Української православної церкви московського патріархату заявили, що близько 40 їхніх храмів на території України перейшли до Київського патріархату. У четвірці регіонів, де московська церква втратила найбільше парафіїй – Тернопільська, Рівненська, Волинська, Київська області.

Про це йшлося під час брифінгу для представників ЗМІ у Києво-Печерській лаврі 19 вересня, - повідомляє Центр інформації УПЦ МП.

На захід були запрошені представники Посольств країн Європи в Україні, ООН, ОБСЄ, які відстежують ситуацію з дотриманням прав віруючих УПЦ.

Під час зустрічі з представниками європейських організацій представники московської церкви висловили незадоволення тенденцією переходу храмів у лоно київського патріархату і назвали це порушенням прав віруючих. Зокрема, глава юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов заявив про нібито «захоплення храмів», що має «систематичний характер» і відбувається навіть «на найвищих державних рівнях».

На сьогоднішній день, згідно з його даними, московська церква втратила близько 40 храмів.

ЧИТАТИ ЩЕ: МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ МОЖЕ ВТРАТИТИ ЩЕ ОДНУ ПАРАФІЮ НА ВОЛИНІ

Зазначимо, Українською православною церквою МП фактично управляє керівництво Російської православної церкви (а через неї – Кремль).

Як відомо, 22 червня 2016 року Верховна Рада ухвалила історичний заклик до Вселенського патріарха Варфоломія надати українській православній церкві автокефалію, тобто незалежність церкви від РПЦ, що фактично було кроком для майбутнього визнання канонічності УПЦ Київського патріархату.

За те, щоб попросити у Вселенського Патріарха незалежності церкви від РПЦ, проголосували 245 народних депутатів.

У своєму зверненні депутати просять визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким, "з порушенням канонів", Київську митрополію приєднали до Московського патріархату.

22 червня Варфоломій отримав звернення українського парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus