USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Московський патріархат може втратити ще одну парафію на Волині. ОНОВЛЕНО

16 Лютого 2016 07:00
Хрестовоздвиженський храм у селі Озерці Горохівського деканату може перейти з московського патріархату в київський.

Принаймні, так вважають у єпархії МП, де й побоюються переходу церкви, де нині править протоієрей Михаїл Курпіль, до УПЦ КП. Про це повідомляє іформаційно-аналітичний портал УПЦ (МП) з посиланням на сайт СПЖ.

Прихильники КП запропонували священику перейти в юрисдикцію київського патріархату. Сам отець Михаїл не хоче переходити до МП, однак, попри те, що користується повагою прихожан, таки побоюється, що в разі відмови його може замінити інший батюшка. Йдеться про священика Київського патріархату, який рік тому перебрався в Озерці з сусіднього села.

Підстави для побоювань таки є, оскільки на Волині чимало прикладів відмови церковних громад слухати ставлеників Кирила, які насаджують завуальовані ідеї «русского міра» серед місцевого населення.

ЧИТАТИ ЩЕ: БРАТИ ВОЛИНСЬКОГО ЄПИСКОПА СЛУЖАТЬ СВЯЩЕНИКАМИ У МОСКВІ

Нагадаємо, у січні відбулася перша Божественна літургія в лоні київського патріархату в храмі Покрови Пресвятої Богородиці у селі Грибовиця Нововолинського деканату (Іваничівський район), до КП церква недавно перейшла з Московського.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що перейти до Київського патріархату вирішили церковні громади МП в селах Угринів та Печихвости. Окрім цього, у селі Стрільче Горохівського деканату місцева парафія нещодавно перейшла з московського в київський патріархат.

У неділю частина жителів села Озерці планували біля храму збори з питання переходу в київський патріархат. До слова, серед тих, хто підтримує ідею зміни юрисдикції релігійної громади села, - дочка колишнього головии колгоспу.

Однак питання не вирішилось, і після недільного богослужіння люди розійшлися по домівках.

Тим часом обидва священнослужителі - київського та московського патріархатів - намагаються заручитися підписами прихожан, кожен на свою підтримку. Згідно з повідомленням на сайті СПЖ, на підтримку нинішнього "московського" батюшки вдалося зібрати 180 підписів, натомість прихильники КП стверджують, що зібрали на свою підтримку кількасот підписів прихожан із Озерець та навколишніх сіл. Наразі ситуація залишається невирішеною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus