USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинянам можуть подавати гарячу воду за графіком

5 Вересня 2014 12:00
План економії спожитого природного газу на Волині у серпні перевиконали. Аби не залишитися взимку без тепла, в області готуються до застосування непопулярних методів. Один із них – стабільне відключення гарячої води і подача її в окремі дні. Щоправда, поки що точних вказівок з цього приводу немає. Та влада не виключає таких можливостей.

Про це стало відомо під час прямого ефіру ВОДТРК вчора, 4 вересня.

Так, у програмі «Волинь: перезавантаження» виступив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев. Він розповідав про те, чи не залишиться Волинь без тепла. На жаль, чіткої відповіді «Так» або «Ні» не прозвучало.

Зокрема, Сергій Кудрявцев розповів, що торік майже 77 % спожитого природного газу на Волині витратили на потреби населення (побутові потреби – 60% і теплопостачання 17%). Промисловість витратила лише 15%. Тому, на жаль, економити газ Волинь має за рахунок простих громадян.

З його слів, Кабінет Міністрів поставив завдання зекономити 34 мільйони кубометрів газу, та Волинь план перевиконала, бо зекономила у серпні 37 мільйонів. Однак, каже чиновник, це вдалося здійснити за рахунок непопулярних методів, зокрема – відключення гарячої води.

Нагадаємо, Росія припинила поставки газу Україні, тож людей закликали економити блакитне паливо. На Волині, зокрема, вирішили на певний період відключити гарячу воду. Разом з тим, вже розпочалася реверсна поставка газу зі Словаччини, та чи вистачить цього - поки невідомо.

Для того, аби Волинь взимку не залишилася без тепла, в області не виключають, що доведеться продовжувати такі заходи.

«Напевне, ми будемо застосовувати непопулярні методи, зокрема, щодо дозованої подачі гарячої води. Можливо, 1-2 дні на тиждень», - припустив Сергій Кудрявцев.

Однак чіткої стратегії поки що в області не прийняли. Щоправда, як уже повідомлялося, опалювальний сезон на Волині може розпочатися не 15 жовтня, а пізніше. Адже тепло в батареях увімкнуть тоді, коли на вулиці температура повітря буде не 8, а 6 градусів за Цельсієм. Так можуть зекономити до 10% газу, припускає Сергій Кудрявцев.

Ще один метод економії газу – зниження температури в приміщеннях на 2 градуси. Та для цього мають бути розроблені відповідні санітарні норми. Однак, зауважує чиновник, не скрізь можна такі заходи застосовувати, адже є приміщення (приміром, пологовий), де не варто експериментувати.

Варто згадати, що від того, як Волинь підготується до опалювального сезону, залежить і кар’єра Сергія Кудрявцева на посаді першого заступника голови ОДА. Якщо він достойно виконає цю роботу – залишиться на посаді, пообіцяв свого часу очільник облдержадміністрації Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЇМ Показати IP 5 Вересня 2014 12:08
От хай Кудрявцев і Гунчик миються 1 чи 2 рази в тиждень!!!
лучанка до ЇМ Показати IP 5 Вересня 2014 12:54
От якраз він буде жити так,Як положено белим людям.У нього свій газ у буде митися,скільки захоче.Рівні ми всі тільки перед Богом
Треба задуматись Показати IP 5 Вересня 2014 12:12
А кто живет в приватних домах теж обмежать споживання газу????????????????
Анонім Показати IP 5 Вересня 2014 13:07
Зачем вам горячая вода, скачите.
Василь до Анонім Показати IP 17 Вересня 2014 15:02
Ми то якщо треба можемо і поскакати аби таким як Ви великомудрі росіяни додоло совісті та чеснот
Дід Панас Показати IP 5 Вересня 2014 13:49
підсумую одним словом - догосподарювалися.
Олег Показати IP 5 Вересня 2014 15:02
Нічого світили гасовмими лампами, палили соломою і вижили.Лиш би атомна бомба на голову не впала.лиш би кацап втихомирився,перестав вбивати наших діток

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus