USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиньрада просить відтермінувати е-декларування для сільських депутатів

21 Березня 2017 13:16
Депутати Волинської облради прийняли звернення до Кабміну, Верховної Ради України, НАЗК з проханням дозволити відтермінували електронне декларування для сільських депутатів на рік.

Про це йшлося під час позачергової дванадцятої сесії Волинської облради.

Депутати сільських та селищних рад готові скласти повноваження через неможливість заповнити електронні декларації. Про це заявляє депутат Волинської обласної ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Омельчук. До нього звернулися 20 із 25 сільрад Ківерцівського району з проханням зробити усе можливе, аби декларувати доходи дозволили все ж на папері, а не через інтернет.


Олександр Омельчук переконаний, що законодавці не вивчили можливості реалізації написаного ними закону, адже зовсім не знають реалій життя мешканців українських сіл. Мовляв, в селах немає доступу до мережі, є проблема з реєстрацією електронних ключів. Також додав, що система е-декларування часто дає збої, непідготовленій людині треба декілька тижнів для того, аби заповнити документ.

Депутат Людмила Кирда зауважила, що є депутати, яким вже далеко за 60 років, тому про рівень їх обізнаності в ІТ-технологіях годі навіть говорити. До того ж, з її слів, у селах – сутужно з доступом до мережі.


Натомість депутат Валерій Діброва зауважив, що серед депутатів сільських та селищних рад є справжні міліонери і громада має бачити їх статки.


Голова Волинської облради Ігор Палиця зауважив, що від вищезгаданого звернення може бути мало практичної користі. Відтак, запропонував провести семінари для депутатів, допомогти в отриманні ключів, забезпечити доступ до інтернету в селах, де його немає.

«Є сільські голови, яким варто показати свої статки. Буде дуже цікаво, повірте», - зазначив Ігор Палиця.


Зважаючи на те, що до крайнього терміну подачі декларацій, який запланований на 1 квітня, чимало депутатів все одно не встигнуть подати декларації, у Волиньраді вирішили підтримати звернення Омельчука, проте з поправкою – відтермінувати декларування на рік, а не на 5, як це пропонувалось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 21 Березня 2017 13:36
Це Діброва про себе: "що серед депутатів сільських та селищних рад є справжні міліонери і громада має бачити їх статки." То на прикладі Діброви е-декларування треба розповсюдити на коханок і позашлюбних дітей. В нього колонок в декларації не вистачить.
Бе Показати IP 21 Березня 2017 14:15
є депутати, яким вже далеко за 60 років, тому про рівень їх обізнаності в ІТ-технологіях годі навіть говорити - стань тупим і тебе оберуть депутатом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus