USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волинська фірма готова забезпечити бійців бронежилетами до 12 липня

6 Липня 2014 11:30
Фірма “Домінанта” може забезпечити волинян, які воюють на Сході, великою кількістю бронежилетів ще до 12 липня, - аби були виділені гроші.

Про це стало відомо під час виїздного засідання Координаційної ради із питань місцевого самоврядування при голові Волиньради, - повідомляє "Волинська правда".

Нагадаємо, що Волиньрада виділила 3 мільйони гривень на купівлю захисної амуніції для бригади, територіального батальйону та частини внутрішніх військ ще наприкінці травня. Однак досі не закупили жодного бронежилета чи каск.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в області шукають альтернативу постачальника бронежилетів для волинських бійців. Адже, як відомо, завод "ТЕМП" не може впоратися із об’ємом замовлень. Відтак, волинські військові можуть дочекатися засобів захисту аж у серпні.

Як стало відомо, бригада забезпечена бронежилетами десь на 50%, на 380 військових територіального батальйону є лише 7 бронежилетів. А батальйон можуть в будь-яку хвилину відправити в зону дії АТО.

На заводі, який виробляє бронежилети, - шалені черги, а фірма має ж таку ліцензію на виготовлення захисту для українських солдат, тому шлях придбання броні виглядає легшим. І ціна цих бронежилетів значно нижча від ринкової - 3500 грн (загалом ціни на бронежилет 4 класу коливаються від 4140 до 5140 грн).

Тому під час відвідин полігону 51-ої механізованої бригади у Володимир-Волинську волинські чиновники мали нагоду поспостерігати за випробовуваннями бронежилетів: перевіряли якість пластини у броні, яку виготовляє і завод, і фірма.

За перевіркою волинські посадовці дивилися у бінокль.

Власне, військові розстрілювали начиння бронежилету - пластину із металу. Пластини і від заводу, і від фірми витримали випробування.

Посадовці охоче роздивлялися пластини після випробування і раділи тому, що броня витримує кулю, а отже, може врятувати комусь життя. Прямо на полігоні вони обговорили можливість придбання бронежилетів у приватної фірми.



Головний спеціаліст з питань оборонної роботи апарату Волинської ОДА Віктор Шрамко ще раз нагадав, що із виділених Волиньрадою трьох мільйонів освоєно лише 180 тисяч гривень. Додає проблем бюрократична машина, наприклад, тендери. Так, військові, прагнучи закупити бронежилети для своїх солдат, можуть опинитися за ґратами через перевищення суми тендеру.

Також Шрамко розповів, що шоломами волинські бійці можуть бути забезпечені через два місяці. А в черзі на бронежилети доведеться стояти місяці три.

Нині йдеться про те, щоб повернути виділені кошти районним радам, щоб ті змогли хоч якось придбати амуніцію. Адже тендерний ценз у них вищий, ніж у волинських військових структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
так Показати IP 6 Липня 2014 11:33
За 3500 зроблять, а МО напише що за 12000 купили і ще не дозволять у війська надавати, бо у них свій "стандарт" для цього!:) А жилет на Гузя вдягніть і на Донецьк!!!
а чого Показати IP 6 Липня 2014 12:04
ці вгодовані ще не там на сході.а цирк тут нікому не потрібен
Віктор Показати IP 6 Липня 2014 17:43
Раз Романюк тут крутиться - значить щось стирять і тут
правдолюб до Віктор Показати IP 6 Липня 2014 23:22
сто відсотків, щось замутять
Гузя на фронт Показати IP 7 Липня 2014 02:23
Гузя одягніть і перевірте броника але з гранатомета і буде толк і людям радість і на місце негідника прийде хороша людина
Про підгузника Показати IP 7 Липня 2014 02:39
Романюк і Вітер хлопці в порядку а от гузятину гнати щоб і не смерділо
Анонім Показати IP 7 Липня 2014 07:11
Романюк і звідси відкатик хоче отримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus