USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Вперше у Луцьку прийняли на комунальний баланс частину приміщення

2 Лютого 2016 19:15
Чотири роки лучани, які проживають в гуртожитку по проспекту Соборності, 3, намагаються приватизувати своє помешкання, й справи були марні. А все тому, що місто не брало на баланс частину приміщення. Допомагати містянам взялися депутати обласної ради й добилися свого.

Про це йшлося під час пленарного засіданні 3-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 2-го лютого.

Нагадаємо, ще торік про цю проблему заговорили в обласній раді. Зокрема, депутат Олександр Курилюк озвучив запит до Луцького міського голови Миколи Романюка.

«До нас вкотре звертаються жителі гуртожитку по проспекту Соборності, 3. Вони просять передати приміщення у міську комунальну власність. Люди не можуть оформити право власності й це питання тягнеться ще з 2013-го року. Раніше воно було у комунальній власності обласної ради, потім прийняли рішення передати в міську. Тоді направили два листи до градоначальника, але питання досі не вирішене. Тому прошу, щоб Луцька міськрада таки винесла питання і прийняла приміщення гуртожитку на баланс міста», - звернувся в грудні 2015-го Курилюк.

Потому мешканці гуртожитку звернулися й до заступника голови фракції УКРОП в Луцькій міській радіМикити Рабана. Так, під час засідання профільної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою депутати рекомендували дати згоду на прийняття в міську комунальну власність частини приміщень гуртожитку.

Зауважимо, що чиновники нарікали на те, що не можуть його прийняти у міську комунальну власність через не розмежування обліку електроенергії цих приміщень та поверхів із приміщенням обласної клінічної лікарні.

Підтримати рішення про передачу закликали й самі мешканці, які прийшли на сесійне засідання.

«Я в медицині працюю 42 роки, в гуртожитку живу 7 років. Прошу перейнятися нашими потребами. Є у нас люди, які там живуть по 20 років. За свій кошт провели усі комунікації, поставили лічильники, вклали чималі кошти вклали у це. Тому ми просимо про позитивне рішення», - закликала представник ініціативної групи мешканців Валентина Мудрик.

Так, майже одностайно - 39 депутатів із 41 присутнього віддали свої голоси «За» те, щоб прийняти у комунальну власність територіальної громади Луцька частину приміщення гуртожитку , а саме 2-6 поверхів правого блоку та 9-го поверху лівого блоку для подальшої приватизації мешканцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus