USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Яценюк не захотів міняти Азарова

27 Січня 2014 23:00
Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк відмовився від пропозиції президента Віктора Януковича очолити Кабмін.

Про це повідомила міністр юстиції Олена Лукаш за результатами переговорів лідерів опозиції з президентом, які тривали більше 4 годин, - повідомляє Українська правда.

"Сторони домовилися про включення до порядку денного питання відповідальності уряду", - повідомила глава міністерства, зазначивши, що Яценюк очолити уряд згоди не дав.
Як повідомляє пресс-служба глави держави, у зустрічі брали участь перший заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов, міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції Політичної партії "УДАР" Віталій Кличко, керівник фракції "ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, керівник фракції "ВО "Свобода" Олег Тягнибок.
Як повідомила "Громадському телебаченню" прес-секретар Кличка, Тягнибок та Яценюк поїхали із зустрічі раніше.



Опозиційні лідери на зустрічі з президентом Віктором Януковичем домовилися внести на порядок денний та проголосувати закон "Про амністію".

Про це повідомила міністр юстиції Олена Лукаш. "Наполяганням нашої сторони є наступна відкладальна умова для цього закону: амністія набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів. В іншому випадку ті, хто скоїв правопорушення амністовані не будуть", - сказала вона.

Також, за словами Лукаш, було ухвалено політичне рішення про скасування прийнятих 16 січня цього року законів, які викликали багаточисельні дискусії.

"Але ті закони, що не викликають зауважень, завтра будуть ухвалені парламентом знову. Положення законів, що втратять силу завтра, будуть опрацьовані сторонами спільно та відповідатимуть європейському рівню", - зазначила вона.

"Що стосується повернення до Конституційних норм 2004 року, сторони констатували недосконалість норм Закону №2222 та констатували відсутність особистих напрацювань текстів Конституції", - додала міністр.

Сторони обговорили питання спільної участі у Конституційній реформі та обов’язковій співпраці у цьому питанні з європейськими інституціями. Також торкнулися питання референдумних процедур, зазначила Лукаш.

"Переговори будуть продовжені", - підсумувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цуценюку Показати IP 27 Січня 2014 23:35
Язиком легше працювати...
читач Показати IP 28 Січня 2014 00:18
цього слід було чекати,відповідальносьті вони бояться,бо працювати не вміють,язіком молоти,бунти піднімати,це іхнє,та і спонсорам спокій не потрібен,наказали далі воювати,завтра вони будуть зривати засідання в парламенті,з Вашингтону наказали воювати далі.
Лучанин Показати IP 28 Січня 2014 01:51
Якщо сьогодні на сесії Верховної Ради не буде знайдено політичне рішення нормалізації ситуації в Україні, в т.ч. звільнення урядових приміщень у Києві та регіонах, буде введено режим НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ з залученням усіх Збройних сил до номалізації ситуації, бо вже окремі бандформування проти волі керівництва Євромайдану займають приміщення Міністерств собі під офіси...
иван Показати IP 28 Січня 2014 09:02
вин так хотив працювати що аж вже незнав яку посаду вибрати ? що некажи але кращой роботи ниж в банку аваль немае -де гроши там сеня а вин знае що грошей в казни нема : тому скоро почуем як наш герой чартерним рейсос видбуде в хайфу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus