USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник голови ОДА фігурує у скандалі з німецьким «інвестором»

14 Листопада 2015 11:00
Оманливих «інвесторів», які нібито планують збудувати у Нововолинську сміттєсортувальний екотехнопарк і вже отримали на це 4 гектари землі, активно розшукує прокуратура. Питання передачі землі псевдо інвестору лобіював заступник голови Волинського ОДА Сергій Кошарук.

Про це написала журналіст Ольга Євстігнєєва для програми Слідство.Інфо на Громадському.ТВ, яка досліджувала інформацію про цього таємничого інвестора – німецьку компанію «Інсіл».

В 4 українських містах ця німецька фірма нібито планує збудувати тут сміттєсортувальні екотехнопарки. А це, мовляв, сотні мільйонів євро капіталовкладень, 275 тисяч тон переробленого сміття на рік і робочі місця.

Нагадаємо, з кінця 2013 року представники німецької компанії «Інсіл» активно працюють з керівництвом Нововолинська стосовно побудови заводу з переробки побутових відходів під назвою «Нововолинський Екотехнопарк», де нібито мали виготовляти бензин зі сміття. Це питання обговорювали депутати Нововолинської міської ради під час сесій, а в травні минулого року Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков наголошував, що шахтарське місто зацікавлене в якнайшвидшому запровадженні цієї новації й сприятиме тому, аби проект був втілений у передбачені найкоротші терміни – 18 місяців.

Як вдалося з’ясувати журналістці Громадського, статутний капітал «Інсілу» – лише 1 євро, а керівник компанії Клаус Хеннінґ Бек– німецький піарник .



Поки всі шукають гроші та хоч якісь згадки про «Інсіл», окрім їхнього сайту, фірмі виділили ще чотири гектари землі у Нововолинську.

Це питання лобіював Сергій Кошарук, заступник голови Волинського ОДА, директор швейцарської фірми «BMC AG Treuhand und Finanzberatung», співвласника фірми «Інсілекоплюс Суїс ГМБХ», що, своєю чергою, входить до засновників ТЗОВ «Інсіл Дрогобич» та Нововолинський екотехнопарк.

Один із партнерів «Інсілу» в Нововолинську Олександр Шамайда заявив, що швейцарське підприємство з такою самою назвою було введено для того, щоби відкрити німцям доступ до арабських коштів, мовляв, українським сміттям зацікавилися арабські шейхи.

Походження обіцяних коштів не знає навіть прокуратура. Там теж активно розшукують оманливих «інвесторів». І не знаходять.

Схема Нововолинського сміттєсортувального екотехнопарку під який сумнівним інвесторам виділили 4 гектари землі

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мусорний магнат Показати IP 14 Листопада 2015 12:09
Ото сірожка віджигає)))
? Показати IP 14 Листопада 2015 12:11
До повноважень прокуратури не належить жоден розшук інвесторів. Так само і походження їх коштів. Не мають прокурори таких прав. Певно хочуть збрити бабло з іноземців. Що не так? Відносини є чисто господарські.
! Показати IP 14 Листопада 2015 13:44
Дибіли, які в Дрогобичі інкримінують отримання землі без аукціону, не знають, що згідно п.2, ст. 134 ЗК не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі будівництва об'єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів в тому числі сміттєпереробних об'єктів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus