USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині втілять 21 інвестиційний проект

16 Травня 2016 16:30
Підтвердити до кінця травня співфінансування інвестиційних проектів з місцевих бюджетів закликають представників місцевого самоврядування Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 16 травня.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, у переліку співфінансування з державного фонду регіонального розвитку у 2016 році перебуває 21 інвестиційний проект. Обсяг фінансування з державного фонду у розмірі 91,5 мільйона гривень. З 21 проекту 17 – заклади освіти, один проект водозабору, будинок культури, районний стадіон та районна лікарня. З загальної кількості інвестиційних проектів 9 – проекти, розпочаті у минулих роках. У 2016 році планують ввести в експлуатацію 20 об’єктів – усі вони включені до плану заходів з реалізації стратегії розвитку Волинської області, яку затвердили депутати Волиньради. Враховуючи, що обов’язковою умовою фінансування інвестиційних проектів за рахунок коштів фонду є співфінансування з місцевих бюджетів, ОДА для Мінрегіону надала повний пакет документів з рішеннями органів місцевого самоврядування щодо 17 інвестпроектів з 21 (на суму 58,5 мільйона гривень).

Разом з цим, ще чотири інвестпроекти, які соціально значимі для розвитку області, потребують виділення 33 мільйона гривень з державного фонду регіонального розвитку і співфінансування у розмірі 7,7 мільйона. Це - будівництво ДНЗ у селі Муравище Ківерцівського району, реконструкція з розширенням Шацької ЗОШ, реконструкція районного стадіону «Дружба» в об’єднаній Голобській селищній громаді Ковельського району, де виділено частину співфінансування. Решту співфінансування очікують за результатами першого півріччя року.

На це голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що в розмові з віце-прем’єр-міністром йшлося про те, що, якщо співфінансування не визначать до 25 травня, об’єкти по фонду регіонального розвитку потрібно замінити і представити ті, де підтверджене співфінансування. Він зауважив, що по цих об’єктах проведений цілий комплекс робіт тому не хотілося б лишати їх недобудованими. Отже, до кінця місяця повинні бути всі узгодження щодо співфінансування з місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axabnrg Показати IP 17 Травня 2016 09:42
В Україні з’явився посібник «Сільське питне водопостачання – від ідеї до реалізації», розроблений україно-швейцарським проектом DESPRO в рамках проведення реформи з децентралізації влади: http://agropolit.com/blog/65-abetka-dlya-obyednanih-gromad

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus