USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий закон про держслужбу «відправив» у відставку заступника Саакашвілі

4 Травня 2016 17:13
Виконувач обов’язків заступника голови Одеської обладміністрації з питань інвестицій та розвитку Олександр Боровик пішов у відставку.

Причиною стала заборона держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського, який міститься в новому законі про держслужбу. А заступник Саакашвілі має громадянство Німеччини, - пише Лівий берег.

"Першого травня вступив в силу новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати якесь громадянство крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу... Сьогодні я виходжу з державної служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів, і де я є єдиним позафракційним депутатом ", - написав він у Фейсбуці.

Боровик також повідомив, що уряд Німеччини надав йому "виключення з заборони на подвійне громадянство, яке діє в ФРН", щоб він міг попрацювати в Україні.

З його слів, йому прикро, що закон про держслужбу містить заборону на подвійне громадянство.

Нагадаємо, заборона на подвійне громадянство є також в Конституції України, однак законодавство не передбачає покарання за це.



Як повідомлялося, 14 квітня щодо Олександра Боровика порушили кримінальне провадження за наругу над українським прапором. Днем раніше, 13 квітня, депутати Верховної Раді України, оцінивши зневагу до прапора як ганебний вчинок, розпочали збір підписів на підтримку проекту постанови про відставку Саші Боровика з посади виконувача обов’язків заступника голови Одеської облдержадміністрації і видворення його з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus