USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Автомобілі п’яних водіїв хочуть конфісковувати

20 Листопада 2013 14:14
Автор законопроекту про внесення змін у деякі законодавчі акти стосовно посилення відповідальності за управління транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, прийнятого у парламенті, очікує на його скоріше підписання Президентом України.

Після цього в Україні зможуть конфісковувати авто у п’яних водіїв. Про це журналістам сказав сам автор законопроекту, народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник, передає кореспондент УНН.

«Буде передбачена можливість вилучення автомобілю у водія, який їхав у стані алкогольного сп’яніння. Потім водію повернуть кошти за цей автомобіль, конфіскувавши його», - сказав В.Олійник.

На зауваження журналістів про те, що автомобіль є приватною власністю громадянина, нардеп зазначив: «Є товари вільного обігу, які може купити навіть трирічна дитина, наприклад, цукерки. Є товари, які вилучені з обігу, – це злитки золота і т.д., а є товари, які знаходяться в обмеженому обігу, це стосується, наприклад, зброї. І теж саме з автомобілем, якщо ми визначили, що п’яний за кермом є потенційним злочинцем. Ми з цим явищем боротимемося рішуче. Штраф і позбавлення права на керування передбачені на сьогодні законодавством, і прав вже не повертають. Так само і з автомобілем – мені виборці вже підказують внести поправки, щоб не повертати гроші за конфісковані автомобілі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сір Показати IP 20 Листопада 2013 14:24
А самі то недоторкані. Це їх стосуватися не буде. А народ що народ - тільки на вибори потрібен, а так - лайно.
ййй Показати IP 20 Листопада 2013 15:02
А хто буде ціну оцінювати автомобілів, це буде ринок машин конфіскатів, де буде бабло відмиватись і ше яке, а в кого забиратимуть за пянку то будуть менше платити за собівартість авто.
Я Показати IP 20 Листопада 2013 17:07
Необхідно внести зміни до законодавства, як у ряді країн, про те, що вилучається з подальшою реалізацією або конфісковується автомобіль яким керував порушник. Тобто, у цих випадках відмазка про те, що"автомобіль не мій" вже не пройде. А то фактично у більшості порушників автомобіль на нього не зареєстрований, а належить татові, мамі, бабусі, прабабусі ...і т.д.От тоді і буде порядок з цим на дорогах!
Факт Показати IP 20 Листопада 2013 17:40
Ви головного Волині міліціонера інтерв`ю чули? Ну так після прийняття Закону водії не тільки будуть самі себе бити, а й бухати за кермом іномарки що сподобалась даївцям.
TheРоман до Факт Показати IP 20 Листопада 2013 18:41
ага, зовсім нетяжко заламати руки і залити алкоголь в тверезого водія... :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus