USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чотири села на Волині «відрізали» від цивілізації

31 Липня 2017 18:33
Жителі чотирьох сіл у Рожищенському районі позбавлені будь-яких зв’язків із іншими населеними пунктами. Уже близько двох місяців у села Березолуки, Підгірне, Яблунівка та Підсобне не заїжджає жоден автобус.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів місцевий житель Віктор Кужелюк. За словами чоловіка, із 4 червня цього року перевізник, який обслуговував рейсовий автобус, що курсував до цих сіл, відмовився надавати свої послуги без повідомлення причин такого рішення.

«На заміну ніякого автобуса не пустили, нічого не їздить. І два місяці ми відрізані від цивілізації», – підкреслив Віктор Кужелюк.

Як результат – мешканці сіл (загалом приблизно 1 тисяча осіб) не мають змоги доїхати до районного центру. Для того, щоб дістатися до Рожища, вони змушені добиратися пішки чи під’їжджати на конях до села Кроватка, повз яке проїздить автобус за напрямком Турійськ–Луцьк.

За словами Віктора Кужелюка, «добре, що хоч є невідкладна швидка медична допомога», яка виручає в екстрених випадках.

Як зазначив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, згідно з новим законодавством, обласна адміністрація відповідає виключно за внутрішньо обласні перевезення, а внутрішньорайонні перевезення повинна забезпечувати районна адміністрація.

«Ми забезпечуємо внутрішньо обласні перевезення та приміські перевезення в містах обласного значення. Це Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський і Нововолинськ. Наше завдання – сполучити всі районні центри з обласним центром і містами обласного значення. Сполучення Луцьк–Рожище в нас є, а вже районні адміністрації сполучають села з районним центром», – зауважив Іван Мирка.

Перший заступник голови Рожищенської районної державної адміністрації Ігор Шкільний, своєю чергою, поінформував, що автобус, який забезпечував перевезення мешканців сіл Березолуки, Підгірне, Яблунівка та Підсобне, курсував за маршрутом Луцьк–Березолуки. Тому, за його словами, за поновлення маршруту має нібито відповідати саме Волинська ОДА.

Ігор Шкільний також додав, що за цим маршрутом оголосили конкурс для перевізників, тому, ймовірно, рейсовий автобус вдасться пустити наприкінці серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йован Показати IP 31 Липня 2017 18:58
Підсобне - це не село, а частина села Березолуки, де було підсобне господарство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus