USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДАІ знизить ціни на свої послуги

24 Березня 2011 13:17
Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко повідомив, що вже найближчим часом кількість платних послуг з боку держави зменшиться, а ті, що залишаться платним, подешевшають.
Про це інформують ТСН з посиланням на Сегодня.
Зі свого боку в МВС стверджують, що "за роботу" беруть не більше, ніж дозволено в постанові Кабміну №795 від 2007 року (тоді більшість послуг подорожчали приблизно удвічі). А дорого виходить тому, що немало коштують спеціальні пластикові бланки, забезпечені захистом від підробки, - для водійських посвідчень, техпаспортів, талонів техогляду (від 88 до 300 грн.), які МВС купує у виробника - концерну ЕДАПС. За словами силовиків, "навару" з цього міліція ніякого не отримує: за що купили, за те продали.

За інформацією директора департаменту зв'язків зі ЗМІ міністерства Вікторії Кушнір, усі гроші, зароблені на платних послугах МВС, йдуть до держбюджету і спецфонду МВС.

Коментуючи дану ситуацію, юристи запевняють, що навіть якщо виключити ціну спецбланків, все одно вартість послуг ДАІ завищена. Наприклад, при проходженні будь-якої процедури (техогляд, реєстрація авто, складання іспитів) з "клієнта" обов'язково візьмуть близько 50 грн за канцелярські послуги: оформлення документів, комп'ютерний друк, ламінування. Це надто дорого, реальна ціна їх має бути на порядок менше, тим паче, що фактично інспектори виконують свою роботу, за яку їм платять зарплату, вважають правознавці.

У свою чергу економісти заявляють, що відміна "поборів" скоротить доходи бюджету, особливо бюджету спецфонду МВС, тому силовики навряд чи квапитимуться виконувати наказ президента про безкоштовні послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus