USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екс-поліцейський, якого затримали п’яним за кермом, оскаржує рішення суду

7 Липня 2017 14:03
Екс-поліцейський, який у нетверезому стані влаштував нічний форсаж у Луцьку, оскаржує рішення суду щодо позбавлення його водійських прав. Нагадаємо, йдеться про резонансну ДТП, що сталася 11 березня цього року. Тоді патрульним інспекторам довелось оголошувати план-перехоплення, щоб затримати колегу з Ківерцівського району. Той кілька разів порушив правила дорожнього руху, втікаючи на шаленій швидкості. Більше години авто з німецькою реєстрацією небезпечно маневрувала нічними дорогами.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Чотири місяці тому луцькі патрульні затримали ще тоді начальника сектора реагування Ківерцівського райвідділу поліції Віталія Алексюка. Кілька нарядів наздоганяли п’яного порушника. Гонитва завершилась аж у Ківерцях. За словами патрульних, зупинився він лише після того, як йому з усіх сторін заблокували дорогу. При цьому протаранив поліцейську машину і втратив контроль над своїм авто. Попри те, втікач не схаменувся і не добирав слів щодо колег.

За такі витівки Віталія Алексюка звільнили з “органів”. Відповідно до рішення Ківерцівського суду, за “таран” поліцейської автівки його на півроку позбавили права сідати за кермо. Однак нині він це оскаржує в Апеляційному суді. Як розповів перед судовим засіданням Віталій Алексюк, за “п’яне” кермування та непокору працівникам поліції, згідно з рішенням Луцького міськрайонного суду, він має відпрацювати 50 годин виправних робіт. А з тим, що врізався у патрульну машину, не погоджується:

– Як я міг скоїти ДТП, якщо я їхав вперед? А працівники поліції їхали позаду і задню частину автомобіля мені пошкодили? Чому склали протокол на одного мене, а не на другого патрульного? Чому розглянули адмінпротокол без моєї присутності? Я згідний, що я не правий, я оступився. Але для чого це так роздувати?

Щодо присутності журналістів під час судового засідання Віталій Алексюк категорично заперечив. Попри це, суддя дозволив здійснювати відеофіксацію процесу за винятком самого скаржника. Юристка департаменту патрульної поліції Марія Кондюк на суді заявила, що не погоджується з апеляційною скаргою опонента, бо його вину повністю доведено.

– Не врахував дорожньої обстановки, не врахував, що може виникнути аварійна ситуація, і здійснив поворот. У цей момент відбулося зіткнення двох транспортних засобів. Мої твердження всі обгрунтовуються відеозаписом, який міститься в матеріалах справи і містився в суді першої інстанції, – каже юристка Марія Кондюк.

Після дебатів і перебування в нарадчій кімнаті суд постановив: апеляційну скаргу Алексюка Віталія залишити без задоволення. Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

У свою чергу, патрульна поліція тепер готуватиме позов, аби стягнути з екс-правоохоронця гроші за пошкоджене службове авто. Щоправда, суму ще не визначила експертиза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 7 Липня 2017 14:09
Ну Вот для чого цей цирк? Ти не ах@&л вже? Навалився-відповідай!
николай Показати IP 7 Липня 2017 14:25
ти чучало ще можеш щось оскаржувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus