USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі перевізники нарікають на таксі на євробляхах

16 Січня 2018 18:10
Відсутність ліцензій та надходжень до міського бюджету і часті ДТП: представники перевізників таксі звернули увагу міської влади на проблему таксі на закордонних реєстраціях, що діють нелегально.

Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 16 січня у Луцьку.

Як зауважив голова ГО «Волинська асоціація перевізників таксі» Сергій Романчук, у місті постала проблема нелегального перевезення таксі «на євробляхах». Здійснюють, мовляв, підприємницьку діяльність особи, які офіційно не зареєстровані як підприємці, не сплачуючи податків та говорячи легальним перевізникам «ви ідіоти, все платите, а ми не платимо і нічого нам не буде».

Раніше, з його слів, таким водіям виписували штрафи, що забезпечувало надходження до міського бюджету, а тепер водії реєструються на серверах, що розташовані не у Луцьку, навіть не маючи ліцензії на перевезення чи техогляду. Він нагадав, що останнім часом часто трапляються ДТП з постраждалими за участі таких таксі «на бляхах».

Учасники засідання погодилися з актуальністю цієї проблеми, але зазначали, що складно довести, що той чи інший водій справді займається комерційною діяльністю, здійснюючи перевезення на авто «на євробляхах».

Заступник міського голови Олександр Рачков зауважив, що можна звернутися в ГУ Нацполіції в області, прокуратуру та ДФС щодо повноважень впливу на таких перевізників та провести відповідний круглий стіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Alex Показати IP 16 Січня 2018 18:18
Додаток "Тачку" з PlayMarket ставите і ловите всіх і вся на живця. 90 відсотків там на євробляхах.
Тьотка до Alex Показати IP 17 Січня 2018 10:01
Не так давно, не було авто на єврономерах, можливо було менше дтп??? Коли у процентному співвідношені було 98% дтп, на українськіх номерах.Ми можем бути противниками єврономерів, але тоді не має чого рівнятись на європейській рівень життя, на європейські зарплати, ціни, і т.д. живем собі як на Кубі, острів свободи, де за розмитнення треба платити за пару життів вперід.тисяч так 20-25. То про що ми говоримо, про які евро стандарти . Живем і радієм що не так як усі нормальні, їздемо на ланосах, сенсах, тавріях, і цим гордимося. Тоді не має чого пересідати на розмитнені європейські авто. Підримуємо вітчизняного виробника, якщо можна це назвати виробником. Скоріше - знущання над, автолюбителями, ще й за такі гроші, АБСУРД. В Польщі , коли побачили запорожця, одразу з'явився анекдот, що запорожець - це помста Брєжнєва.Тож вибір за нами, і не єрономера, ні українські авто в тому не винні. Просто подивитись на все треба, об'єктивно та адекватно, без будь якої упередженності до тої чи іншої сторони. Чомусь не сильно акцентуєте увагу , коли відбувається ДТП за участю авто на українськіх номерах
Іван Показати IP 16 Січня 2018 18:26
Це не вплине на манеру їзди "законних" таксі. Багато хто продовжує літати по місту,незважаючи на правила.
Я Показати IP 16 Січня 2018 18:29
По Горохові також такі таксі обслуговують людей
5757 до Я Показати IP 16 Січня 2018 19:04
Таксі в Горохові? Більше на анекдот схоже)
Ігор Луцький Показати IP 16 Січня 2018 20:03
Всі бунтують проти блях, одній владі накакати на цю проблему
?? до Ігор Луцький Показати IP 16 Січня 2018 21:01
Владу жаба не давить.
ігор луцький Показати IP 16 Січня 2018 20:31
Ще один появився?
Я... Показати IP 16 Січня 2018 20:33
А що Романчоку бабла нехватае Так тож в ньог таксі сімка і махімус на бляхах теж літають.чи вже хоче все бабло віджати в інших таксістів.
Анонім Показати IP 17 Січня 2018 00:58
Бляхи на таксі це велика проблема, бо одні платять за то дозвіл, страховку а бляшки в державу зеро, але пасажири в першу чергу самі мають освідомити що в бляшанці у разі чого будуть лікуватися за свій кошт і тд і тп, якщо люди перестануть сідати у Бляхи проблеми зникнуть самі по собі і нах там комусь втручатись, толстожопі керівники ненавидить ладу повірте
Я до Анонім Показати IP 17 Січня 2018 14:37
Що ти верзеш, у разі нещасного випадку за лікування заплатить фірма - організатор перевезень. Соромно за менталітет пересічного українця, який вважає "бляхи" основним злом сьогодення, а не самого водія.
saa Показати IP 17 Січня 2018 01:47
Як це? Законний таксист? Хіба в Україні є закон про таксі? Не смішіть мої копита... Максимум - приватній підприємець, що надає послуги перевезення. Але це не про таксі.
Водій Показати IP 21 Січня 2018 16:43
Люди просто ви понабирали ланосів повлітали з баблом а тепер пишите всяку Х*ЙНЮ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus