USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майстрам, які адаптують авто особам з інвалідністю, подарували інструменти

15 Травня 2017 23:38
Для осіб, обмежених в русі, автомобіль часто є «питанням життя і смерті». Переобладнати автівку під керування для осіб з інвалідністю не так вже й просто. Проте, в луцьку є справжні майстри своєї справи, які не лише самі не падають духом, але й мотивують інших.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Автоспортивний клуб для інвалідів «Поршень Волині» діє в Луцьку з осені 2014 року. Приміщення їхньої автомайстерні розташоване на вулиці Ковельській, 8. Люди, перед якими поставала проблема переобладнати легковик на ручне керування, добре знають цю адресу. Адже майстри клубу надають технічне обслуговування автівкам, які замінили своїм власникам ноги. Ініціатор відкриття автомайстерні – лучанин Валентин Шабунін. Чоловік не з чужих розповідей знає, як важко пристосовуватися до життя після важких травм.


Валентин народився й виріс у Луцьку. Змалку захоплювався технікою, постійно допомагав батькові ремонтувати їхній автомобіль. У 8 років уперше сів за кермо – тато дозволив проїхатися польовою дорогою. Тому й вибір професії був очевидним – інженер-механік автомобілебудування. Здобув вищу освіту, мав грандіозні плани на майбутнє… Та все перекреслила аварія, після якої Валентин півроку пролежав у лікарні. Потім – тривалі роки реабілітації та адаптації до життя.

Каже, якби не мама і брат, напевно, вкоротив би собі віку. Але завдяки терпеливості й наполегливості найближчих людей Валентин сьогодні не лише віртуозно кермує тюнінгованим автомобілем із ручним керуванням. Чоловік допомагає вибратися з депресії людям, які пережили таку ж біду. Ставить у приклад себе нинішнього – успішного підприємця, коханого чоловіка, дбайливого сина і надійного товариша.

«Автомобілі для таких, як я, – не розкіш, а необхідність, другі ноги, – каже Валентин Шабунін. – А переобладнати легковик на ручне управління недешево, ще й не в кожному обласному центрі є такі майстерні. Тому й вирішили створити у Луцьку громадську організацію «Поршень Волині», щоб допомагати людям із особливими потребами».

У цій майстерні – індивідуальний підхід до кожного водія. Механіки спочатку оглядають салон, складають план-схему переобладнання, виконують роботу й віддають автівку на тестування. За потреби підганяють керування «під клієнта».

На технічне обслуговування в цю автомайстерню регулярно їздить Степан Підлознюк. Після серйозної травми хребта чоловік пересувається за допомогою милиць. Однак, це не заважає Степанові таксувати на переобладнаній іномарці.

«Першою машиною, яку я отримав від держави, була «Славута». А цей автомобіль – авторська розробка Валентина Шабуніна. Звісно, переобладнана іномарка набагато зручніша й вигідніша для мене», – каже Степан Підлознюк.


Зрозуміло, що для роботи майстрам потрібні якісні матеріали, інструменти та верстати. Днями в подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Поршень Волині» отримав набори викруток, ключів, комбінованих інструментів, гідравлічний прес, зварювальний напівавтомат та ще багато інших незамінних у щоденній роботі інструментів.

Зі слів Оксани Демчук, менеджера з соціальних питань Фонду, із цією організацією вони співпрацюють із 2012 року.

«Тоді засновник Фонду Ігор Палиця допоміг водіям-візочникам узяти участь в авторалі. З того часу знаємося і допомагаємо їм. Цього разу в рамках програми «З добром у серці» Фонд придбав для людей з особливими потребами необхідні для роботи інструменти».


Своєю чергою, засновники автоспортивного клубу для інвалідів «Поршень Волині», керівний склад організації та 50 членів автоклубу щиро дякують Фонду за розуміння проблем людей з інвалідністю та вагому підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 16 Травня 2017 00:07
Дуже хороша справа і дуже добре що їм в цьому надали допомогу. З іншої сторони власне для мене цікавить питання законності такого переобладнання, адже це не чохли на сидіннях замінити і дане переобладнання впливає на безпеку. Це офіційний сервіс який потім вносить дані дії в техпаспорт авто чи ні? Адже від тюнингу авто це мало чим відрізняється, хіба тільки тим що це є необхідністю. Можна почути відповіді?
юра Показати IP 16 Травня 2017 12:04
Напиши свій моб. і почуєш.І хто ти такій. Грамотний.
Анонім Показати IP 16 Травня 2017 16:31
зайди до автоклубу і отримаєш всі відповіді на свої питання!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus