USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МВС більше не збирається потурати власникам «євроблях». Що відомо

10 Листопада 2020 15:03
В Україні більше не будуть виконувати вимоги власників автомобілів на єврономерах.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Дім» радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, передає ТСН.

«Давайте говорити відверто: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейської реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативної щілиною багато з тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби», – зазначив Мартиненко.

Він підкреслив, що порушників закону стало багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд і парламент забезпечили власникам «евроблях» пільговий період перереєстрації та відстрочили штрафи.

За словами Мартиненка, якщо виконати чергові вимоги власників таких авто, у них незабаром з’являться нові.

«У нас в країні є закон, його потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки ще поліція дивиться на них лояльно», – додав радник МВС.

Додамо, що наразі на розгляді у Верховній Раді перебуває три законопроєкти щодо доступного розмитнення.

Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Митник Показати IP 10 Листопада 2020 15:58
Ще хай порахують скільки їх заїхало на Доманово і скільки осіло грошей в усіх службах , коли такса була 350 доларів за одне авто та вже і зараз знов почали запускати тільки такса 450 доларів
112 Показати IP 10 Листопада 2020 16:51
Така влада так важко зробити щось для людей Тож зробіть нормальне розмитнення щоб проста людина могла поїхати купити і розмитнити собі авто Думаю що це держать щоб зробити перед слідуючими виборами щоб були шанси лишитись знов біля корита
Дмитро Показати IP 10 Листопада 2020 17:10
А, що робити тим, що вже розтаможили своє авто (нехай повертають гроші з казни, також можем вийти на вулицю).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus