USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ініціюють облік авто з іноземними номерами

12 Квітня 2015 18:00
Наявність автомобілів із номерними знаками іноземних держав – проблема для Володимира-Волинського. А все тому, що кількість такого транспорту – доволі значна. Як наслідок – погіршення ситуації на дорогах, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Останнім часом посилився негативний вплив на стан безпеки дорожнього руху з боку водіїв, які мають у тимчасовому користуванні автомобілі з польськими номерними знаками. Це серйозна проблема, суть якої полягає в тому, що кількість таких транспортних засобів збільшується та у переважній більшості випадків керують ними особи, які не мають досвіду, а часто й взагалі документів на право керування транспортними засобами», – стверджує Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

Не додає оптимізму й статистика. Так у 2014 році у Княжому граді трапилося 19 ДТП за участю автомобілів із польськими номерами, 15 осіб отримали травми, одна людина загинула. За три місяці цього року зафіксували 6 ДТП, в яких травмовано 5 мешканців міста, троє загинуло.

Говорячи про проблему, міська влада наголошує на причинах: мовляв, водії безвідповідально ставляться до виконання вимог, передбачених Правилами дорожнього руху, адже автомобілі з іноземними номерами не реєструються, в’їхавши на митну територію України, а відтак у разі порушення водієм Правил дорожнього руху встановити його особу практично не можливо.

Зваживши на актуальність проблеми, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик має намір ініціювати розгляд питання про впорядкування обліку відповідних транспортних засобів органами МВС.

Голова облдержадміністрації направив офіційне звернення до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського та народного депутата Тетяни Острікової. Окрім того, Володимир Гунчик має намір обговорити проблему й шляхи її вирішення в інших міністерствах та відомствах, зокрема у Адміністрації Президента України та Кабінеті Міністрів, під час найближчого робочого відрядження до Києва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 12 Квітня 2015 18:11
А ПТН-ПНХ це які номера? Особливо ті, що замість в Донбас їхати, по полях за зайцями гасають? Чи це демократично, а той, хто проти слово скаже -сепаратист?
свояк Показати IP 12 Квітня 2015 18:11
Ти ба навіть вже сам престрелий князь Петро втручається у прблему номерних знаків. Раньше можна було іздить і нарушать , а теперачки нет !!! Апять хоче бабло зрубать з воділ, як доплату до зарплати, бо от пенсії отказався . Видно володимирський местний начальник ДАІ вже не платить Данілічу откати за кришування машин на польских номерах. От Петро Саганюк і " порушує " питання перед областю. Бо ж гроші витікають з його рук.
Анатоль_ Показати IP 12 Квітня 2015 19:02
Ми разом з Наталкою Семенівною рішуче наполягаемо що міняти номери не треба! Хочуть хлопці їздити не іностранних номерах хай собі їздять. Яка різниця.
Анонім Показати IP 12 Квітня 2015 19:33
давно пора цим зайнятися іпоповнити обласний бютжет ато вже впогранічних районах навести зцим порядок
Анатоль_ до Анонім Показати IP 12 Квітня 2015 19:39
То ж й ми про це талдичимо з Наталієї Семенівною!
Дістало Показати IP 12 Квітня 2015 21:34
Треба встати і попросити щоб як в білорусів на сім'ю по машині без мита дали і тоді проблем небуде
тарас Показати IP 12 Квітня 2015 21:40
А горілка і цигарки які продаються у Володимирі та у всіх магазинах Устилуга ,вдумайтесь без акцизу, то можна продавати ,бо ж рубають гроші і вистарчає , то тут порядок не наводять ,бо під контролем.
Трактор Показати IP 13 Квітня 2015 09:25
Кращеб дороги подумали як відремонтувати !!!
Льоня Показати IP 13 Квітня 2015 09:39
Дії влади спрямовані на те, щоб ускладнити життя своїх громадян, які не мають таких грошей щоб заплатити за розмитнення вдвічі більше як за машину. Керують по принципу: я не хочу щоб ти щось робив, я хочу щоб ти все життя мучився. Губернатор повинен підтримувати ініціативи які підвищують добробут громадян, наприклад перейняти досвід Білорусії з цього питання, або закликати депутатів ВР від Волині підтримати законопроект про збільшення транзиту авто на 90 днів, одночасно прописавши в законі правила гри. Щодо наведених цифр по кількості порушень, ці хлопці просто принципово не хочуть платити на лапу, тому складаються офіційно і реєструються протоколи, нехай краще гроші йдуть в держбюджет.
луч до Льоня Показати IP 13 Квітня 2015 10:25
Підтримую на всі 100% популісти. Мер ти не забув що твоя задача містом займатись!
анонім Показати IP 13 Квітня 2015 14:12
Князь вже зовсім знахабнів.... Я ще повню як його машини зі супроводом ДАІ на Поляндію ганяли. Це нормально значіть? Всі бази в Володимирі скупляні-це тоже порядок. Автобуси їздять-це норма. А вот простих громадян, які виживають за рахунок контрабади треба защімити-КЛЬОВО!!!! Нехай держава зробить так, щоб 90% населення могло купити собі в сім"ю автомобіль, тоді все стане на свої місця. Не всі в місці мають змогу заробляти кошти таким чином. От і вертяться як можуть. Це просто абсурд!
Анонім далі.... Показати IP 13 Квітня 2015 14:23
Петро Данилович як мер молодець. Но не треба робити-того, що не треба!!!
Слава Президентам Показати IP 13 Квітня 2015 14:42
Український народ не має права морального нормально жити. Українці мають бути холодні, босі і голодні. Тоді владі нашій добре ! Рівень життя українського народу має бути найнижчий серед всіх інших народів ! За ,що і бореться наша влада ! Основне , щоб в Президентів України було бабла і золота найбільше в світі ! А народу як живеться фігово, то пусте. Затягуймо паски....
микола к. Показати IP 13 Квітня 2015 14:50
Доброго Дня та з Великоднем Вас!Я вам пишу в зв'язку з статтею про зарубіжні знаки.Я старший чоловік ,легально працюючий за кордоном ,але є громадянином України і дякуючи праці отримую свою родину і похилого віку маму,проїжджаючи через митницю маю авто теж з зарубіжними знаками і по пред'явленому митному закону можу вдома стримуватись з автомобілем 5 діб???За такий час дома мало що зробите.Але якщо я беру до авта пасажира з закордоння і проїжджаю своїм автом,але оформлюю його на ім'я пасажира,разом з пасажиром -можу бути в Україні аж до року!Питання:Чому громадянин України має дискрімінуватись -українським законом???Тобто якщо я громадянин-можу бути з автомобілем -5діб,якщо не громадянин -1 рік!Узурпація прав українців !Ніде в інших країнах окрем України кучмівського митного такого закону нема .Коли відновлять права громадян України?Коли ми залишимо корупцію і дискримінаційний закон в минулому ?Коли я зможу біья будинку зробити необхідні роботи і ремонт ?Я б був би згідний реєструвати своє авто по місцю перебування на необхідний термін,але ж не бути дискримінованим!
Правда до микола к. Показати IP 13 Квітня 2015 16:06
Якщо Ви офіційно працюєте та проживаєте за кордоном, то ставайте на постійний облік в Український консулат, та сміливо заїзжайте в Україну на СВОЄМУ авто на рік часу . Жодних питань до Вас не буде. А якщо Ви працюєте в ляхів по чорному- то майте те, що маєте.
Знакомий Показати IP 13 Квітня 2015 17:31
зробіть машини дешевше і будим з укр.номерами їздити.Причом тут іноземні номера ,права маєш їзди хоть на китайських,просто у мера Саганюка жаба давить:)))
Дибілізм Показати IP 14 Квітня 2015 09:48
Це повний дибілізм! Яка різниця на яких номерах їздить водій без досвіду? Дійсно кращеб дорожним покриттям зайнялись, кількість дтп в разиб зменшилась
Ігорок Показати IP 14 Квітня 2015 16:14
Не треба п'яним їздити і все буде добре. Там у вас кожен 20-тий п'яний за кермом. Почніть з своїх сусідів - бачиш їде п'яній - надавав по морді, ключі забрав і викинув і от мінус 1 ДТП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus