USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині працівників с/г господарства нагородили автомобілями

5 Січня 2014 10:10
Шістьох працівників СГПП «Рать» Луцького району нагородили автівками. Про це повідомляє «Волинь-нова».

Так, наприкінці грудня у господарстві заведено не просто підбивати підсумки, а й нагороджувати найкращих працівників. Минулий рік був вдалим для «Раті»: виробництво сільгоспкультур зросло в усіх галузях. Нових висот досягли у вирощуванні цукрових буряків. Врожайність цієї культури сягла 773 центнери з гектара. Суттєво збільшилося й виробництво молока. Нині в Ратневі доять по 8661 кілограму на фуражну корову. Середня врожайність зернових становить 75 центнерів з гектара. Податків та зборів за рік заплатили близько 8 мільйонів гривень. Проте головним лейтмотивом роботи сільгосппідприємства є увага до людей. До працівників, котрі досягають високих показників. Не дивно, що соціальна складова є однією з головних в роботі «Раті». Щотижня керівник господарства приймає багато відвідувачів, кожен із яких йде зі своїми клопотами.

«Основою основ на будь–якому виробництві є людина — це аксіома. Де її розуміють, там є результат. Ми й далі розвиватимемося, щоб покращити життєвий рівень кожного працівника і кожного пайовика, який здав нам землю в оренду. З року в рік зустрічаємося, щоб проаналізувати наші досягнення і прорахунки. У нас на кожній ділянці працюють відповідальні люди, і саме тому підприємство успішно розвивається», — наголосив керівник СГПП «Рать» Віктор Шумський.

«З великою шаною й повагою ставлюся до всіх працівників «Раті». Тут трудяться найкращі, які примножують славу господарства. Віктор Анатолійович — мудрий керівник і меценат. Коли б я не звернувся з приводу допомоги закладам освіти чи медицини, він обов’язково відгукнеться», — зазначив голова Луцької райдержадміністрації Володимир Демчук.

Згідно з результатами року, найсумліннішим працівникам тут традиційно вручали подарунки. Цього разу ратнівчан нагороджували пральними машинами, морозилками, наборами посуду, ювелірними прикрасами та іншими потрібними речами. Крім того, кільканадцять селян отримали санаторні путівки. Але найочікуванішим є момент вручення автомобілів. Усі знають, що кілька автівок «Деу–Ланос» вже чекають на своїх власників. Проте керівництву «Раті» вдається витримати паузу, щоб вручення головних призів було особливо урочистим.

Коли перед початком зібрання головний агроном Микола Романюк висипав на стіл в’язку автомобільних ключів, у залі на кілька секунд запала тиша. Здавалося, усі присутні заворожено дивилися на стіл. Втім кому вони дістануться, ніхто не знав. Про те, що стане власником автівки, не здогадувався навіть водій Олександр Старчевський, який переганяв автомобілі в Ратнів.

І ось оголошують імена нагороджених. Щороку це відбувається по–іншому. Ключі вручать то на початку свята, то наприкінці, то доручать поважним гостям почесну місію. Цього разу автівки роздавали впереміш із дрібнішими призами.

— Не зрозуміла!? — вигукнула від несподіванки доярка Лариса Палашевська, вже тримаючи ключі в долоні, але ще не втямивши, який подарунок отримала.

Цього року, крім згаданих Старчевського та Палашевської, автомобілі отримали водій Юрій Сюйва, обліковець Лариса Шевчук, доярка Галина Савчук, заслужений агроном України Петро Будько. Майже всі нагороджені — ветерани, які віддали господарству багато років своєї праці. Показовим у цьому відношенні є приклад пана Будька.

— Я 22 роки відпрацював у колгоспі «Прогрес» села Гірка Полонка Луцького району. Потім — агрономом–насіннєводом у «Раті». Затим за станом здоров’я перейшов в охорону. Звісно, на такий подарунок не сподівався. Тим більше, що значну частину життя трудився по суті в іншому господарстві. Удома ще ніхто не знає, що мене нагородили. Але перед зборами я чомусь жартував із внуком: «Виганяй стару машину з гаража, бо приїду «Лексусом», — Петро Будько не приховував радості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 47
дідо Показати IP 5 Січня 2014 11:02
Потрібно платити достойну зарплату.щоб працівник сам купив собі машину. А так ,це показуха з барського стола.
бабо до дідо Показати IP 5 Січня 2014 11:18
Неуч ти невихований! Ти поїдь туди і з людьми поспілкуйся з цього приводу "розумник"... Тобі і слова не дадуть вимовити, а на вилах за межі села винесуть! Лялекало ти! Де б не писам під своїм ніком "дідо" - скрізь один бруд! А сам що вмієш у цьому житті?:) Заздриш всім хто вміє працювати і за людей піклується! От де справжні Українці, а не різні там "дідо"!!!
дідо до бабо Показати IP 5 Січня 2014 11:21
Цих людей пограбували набагато більше ,ніж вартість цих авто.
Лучанин Показати IP 5 Січня 2014 11:06
Таких керівників та в кожен район, область...... .
Дядо Показати IP 5 Січня 2014 11:06
"На Волині працівників с/г господарства нагородили автомобілями". А що таке "с\г господарства"? Сільськогосподарського господарства?
111 Показати IP 5 Січня 2014 11:10
Діду. Тебе жаба душать ? Там найбільша зарплата в області і ще дарують машини, а тебе вона задушить. Бездар і неук.
дідо до 111 Показати IP 5 Січня 2014 11:19
Колгосп податки списує ,коли купує ці авто. Сам голова їздить на ЛендКрузері за вартістю всіх цих Сенсів. працівник САМ повинен купувати собі авто.а не чекати подачку.
бувалець Показати IP 5 Січня 2014 11:16
Нормальний господар, бачу, цей Віктор Шумський. Хоч би в народні депутати не пішов. Бо тоді доведеться розчаровуватись з тих турбот про людей
Таня до бувалець Показати IP 5 Січня 2014 11:35
А от саме такий депутат і потрібний, а не всякі там Вітіви...
бувалець до Таня Показати IP 5 Січня 2014 12:48
Бачу, передвиборна кампанія вже почалась. Як піде у Верховну Раду селяни матимуть те, що й від Мартиняка.- смітники на час кампанії.
Лучанка Показати IP 5 Січня 2014 11:18
Похвальний вчинок і вартий для наслідування.
дідо Показати IP 5 Січня 2014 11:23
Зерно закордон продають за світовими цінами. а зарплату платить колгоспну.
Таня до дідо Показати IP 5 Січня 2014 11:34
А ти там був, знаєш? То поїдь до тих людей відчуеш "турботу" за сказане і потім напишеш комент!:)
До дідо пі...са Показати IP 5 Січня 2014 11:35
Це вже конвульсіі.
Статист Показати IP 5 Січня 2014 11:49
Краще нічого не давати і тоді такі під- -и і невдахи як дідо будуть спокійно спати. А хто ще робить такі подарунки ? А хото ще платить більшу зарплату як там?
дідо до Статист Показати IP 5 Січня 2014 11:52
Тими ,хто розкидається такими подарункам, повинні зацікавитися податкова та прокуратура.Вони обовязково багато цікавого знайдуть.
бувалець до Статист Показати IP 5 Січня 2014 12:51
Невдахи - це статисти. Не кожен, хто має комп'ютер, обов'язково невдаха. Якби статисти знали які буває вдахи за компами сидять.
дідо Показати IP 5 Січня 2014 11:50
Це психологія раба ,очікувати подачку зі стола багатія. як собака Павлова на лампочку. .Зерно,молоко,мясо продають за європейськими цінами, а зарплата у 10ть разів менша за зарплату європейського працівника.
Ха-ха-ха Показати IP 5 Січня 2014 12:00
Того трутня" дідо"бісить що вручили автомобілі ветеранам, а він не заробив і ламаного гроша. Ось він і випускає піну з жовчю.
дідо до Ха-ха-ха Показати IP 5 Січня 2014 12:05
Яким ветеранам ? Працівникам -рабам.
Віра Показати IP 5 Січня 2014 12:00
У Ліпінах сьогодні день відкритих дверей, "дідо" на прогулянку випустили!:)
До дибідо дідо Показати IP 5 Січня 2014 12:06
Ти уйо.ок . А ти зробив хоть щось для людей?
Радію за Вас Показати IP 5 Січня 2014 12:17
Вітаю усіх працівників з Різдвом Христовим і бажаю нових трудових звершень.
Патріот Показати IP 5 Січня 2014 15:05
Да-а-а дійсно на своїй Українській землі працюють господарі. А от хто працює на кромберті, нестле і інших іноземних фірмах?
та та Показати IP 5 Січня 2014 16:35
Дідо це працівник епіцентру... ось його жабаа і душить що там і зарплата не як у якомусь @@колгоспі,, :-) і герега дулю а не машини дає... шумському в свій час повезло:-) і він це чулово розуміє і в сучасному суспільстві де є багато багатих і дуууже багато бідних... старається на відміну від інших сг виробників ділитись...:-) плюс знає що його виробництво біля міста як не поділиться люди в місто на роботу підуть...
Цікавий Показати IP 5 Січня 2014 17:09
Тільки в нього біля міста?
Знаю Показати IP 5 Січня 2014 17:14
К нему на роботу ездят с города а отдельные стоят в очередь.
Психіатр Показати IP 5 Січня 2014 17:17
Дуже багато уваги приділяєте для психічно хворого дідо.
Працівник сільського Показати IP 5 Січня 2014 17:58
Нехай не займаються єрундою а пишуть правду!Урожайність буряку насправді в районі 400 центнерів!по документам посівна площа одна а для звітності інша! Корону керівнику ще вчіпити треба!!!!Борис Петрович Клімчук так хвалив так хвалив і обіцяв в цьому році дати героя Шумському, але мабуть в Шумського нехватило грошей!!!!!Блюзнірство тай годі! напишіть яку зарплату получають у нього в господарстві!!!!!!!
дідо до Працівник сільського Показати IP 5 Січня 2014 18:09
Тихо.... а то ще випливуть державні дотації,які відмивають через цей колгосп.
333 Показати IP 5 Січня 2014 20:39
Працівник сільського це той самий дідо? Заспокойся, адже ти нічого не зміниш. Там як працювали так і будуть працювати, як дарили машини- так і будуть дарити. Тобі не дадуть це точно. А Шумський вже герой - народний, а це найвища нагорода. Людська. Його поважають люди , а ти пиши які хочеш пасквілі хоч лусни. Ти нічого не зміниш бо ти ніщо. Диблоід.
уважний Показати IP 5 Січня 2014 20:46
...головний агроном Микола Романюк висипав на стіл... А ще вчора був мером в Луцьку. Теж на шарові машини повівся, комсомолець ненажерливий.
Працівник Показати IP 5 Січня 2014 20:54
А коли б він не давав машини працівникам тобі було б легше ? Він за 10 років вже вручив біля 80 автомобілів працівникам, сільській медичні і т . д. . Хтось правильно підмітив - У*****.
дідо Показати IP 5 Січня 2014 21:03
Раби люблять крихти з барського стола, і нікого не хвилює,що все є крадене. Державні дотації дерибаняться . податки не платятся.
Сором Показати IP 5 Січня 2014 21:31
Раб ти і хворий . В Ліпінах тебе вже шукають і палата з загратованими вікнами готова. Як тобі не соромно займатися таким брудом піід кожною статтею незалежно про кого пишуть. Якби таку брехня писали про твоїх батьків, дітей. Але що дур. ю скажеш.
працівник для дибіло Показати IP 5 Січня 2014 21:42
Працюйте і Даруйте хоч літаки!!!!!!!!!!(для людей це свято, що отримали подарунки)просто не пишіть про урожайність цукрового буряка під 800 ц/га і надої на корову більше 8000 л в рік!!!!В Раті такого немає!!!!!!!До твого відома корови в європі від яких отримують по 8000 л в рік через 3-4 роки йдуть під ніж бо вичерпують свій ресурс!!В колах керівників вже сміються над історією війни Шумського І Никонюка!Коли один з них здав статистичну звітність скоріше з урожайністю культур той і програв!бо той хто здав пізніше завжди ставить більшу!В цих господарствах завжди майже все йде врівну і урожайність і надої!!!!І всеж таки Напишіть хтось про зарплату працівників!!!!!
працівник для діда Показати IP 5 Січня 2014 21:50
А до чого тут крадене?????в свому господарстві краде?Діду а про які ти податки говориш?Зараз більшість підприємств сільського господарства знаходяться на фіксованому сільськогосподарському податку а ПДВ платять собі на спец рахунок!про несплату яких податків ти говориш?????
дідо до працівник для діда Показати IP 5 Січня 2014 22:01
Приховуючи реальний прибуток, платять низьку оренду за землю, занижують соціальний внесок...ітд ...ітп... Але саме головне ,що мало би зацікавити прокуратуру. то державні кошти .які виділяються на колгосп.
Бух Показати IP 5 Січня 2014 21:54
Не про урожаі іде мова, а про фінансово-економічний стан підприємства і вшанування працівників. Людей за людей рахують. Чи і зараз незрозуміло?
дідо до Бух Показати IP 5 Січня 2014 22:04
Якщо люди заслужили, то вони мають право купувати те,що хочуть, а не отримувати у подарунок те,що купив барін. Зарплата має бути,а не подачка.
Жабка Показати IP 5 Січня 2014 22:02
От якби платив зарплату як Никонюк, Здрилюк, Турак по 800 гривень було би добре, а так платить по 3000 - 7000 гривень і ще в подарок машини це погано але правильно! Нехай завидують!!! Заздрість це пряма дорога в .......... .
дідо до Жабка Показати IP 5 Січня 2014 22:07
Рать на папері має 4тис.га, і за це все отримує дотації. Хоча у реальності засівається набагато менше. Заробіток йде на отриманні державних дотації,при покривання облвлади.
Саша Показати IP 6 Січня 2014 07:39
цей д*біл вже і мене дістав!!! якщо не орієнтуєшся то не мели херні, на папері вони мають близько 3.5 тисяч а засівають 4 тисяі га,через це наганяють врожайність. Ти ще не знаєш як працюють в модних агрохолдингах,коли зранку приходять на роботу а їм кажуть ви вже не працюєте,не говорячи про премії та машини.Останіх два рокі даже наближені до влади не получили дотацій і хотілося б побачити,що ти дідо в своєму житті заробив? чи вмієш тількі коментарі в інтернеті строчити
Учитель Показати IP 6 Січня 2014 08:31
....... і ті безграмотні. Погано в школі вчився
Лікар психлікарні с. Показати IP 6 Січня 2014 08:41
А той дідо дійсно дурний і це видно . Не дискутуйте з ним . Він напише весь свій бруд і заспокоїться. Це діагноз дуже складної і невиліковноі хвороби.
ОЛЯ Показати IP 6 Січня 2014 09:02
Хай усім працівникам дась якусь премію ,які відпрацювали все життя в колгоспі,а то дає одні родині вже по другі машині,що вони старанно працюють і дась одним підлабузникам - донощикам,зарплата низька мінімальна ,а на бумазі висока,нема правди і не буде ,бо все начальства кормить.
Тупа Показати IP 6 Січня 2014 17:32
Оля. Як пишеш коменти то бери азбуку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus