USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Навіщо волинським лісівникам позашляховики Renault Duster

8 Лютого 2016 18:14
Для патрулювання волинських лісів планують придбати позашляховики Renault Duster. Чи насправді існує потреба в дороговартісних автомобілях закордонного виробництва та за якою ціною і на яких умовах їх купуватимуть, з’ясовувало Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як стало відомо, 27 січня у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася спільна нарада.

Раніше у січні під час однієї з оперативних нарад в облдержадміністрації виконувач обов’язків керівника ВОУЛМГ Олександр Кватирко повідомляв про те, що цьогоріч згідно із розпорядженням голови Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука планують укомплектувати патрульними автомобілями Renault Duster рейдові бригади працівників державної лісової охорони. Йшлося також про оснащення переносними радіостанціями та засобами самооборони.

До слова, вартість Renault Duster, залежно від комплектації, може становити від 360 до 500 тисяч гривень. Для порівняння, ціна позашляховика «Нива» (ВАЗ 21214) російського виробництва – 260 тисяч, тож дехто ставить під сумнів необхідність купівлі Renault Duster, припускаючи можливість корупційних дій (через широкий діапазон градації цін на французький позашляховик).

Інформаційне агентство Волинські Новини опитало декількох очільників держлісгоспів щодо того, чи йшлося під час наради 27 січня про придбання позашляховика та умови його подальшого використання. Утім так звані покази учаників вище вказаного засідання дещо різнилися, вочевидь, керівників лісгоспів на місцях недоінформували, яким чином "свідчити" щодо цієї ситуації. А, можливо, лісівники просто недочули.

Так, директор Маневицького ДЛГ Володимир Радіон запевнив, що під час наради 27 січня про придбання позашляховика «не було мови». Йшлося, мовляв, про суто виробничі питання. Не зміг пригадати про обговорення купівлі позашляховика і директор Камінь-Каширського ДЛГ Вячеслав Кузьмич. Втім, визнав, що раніше про купівлю автівки для мобільних бригад лісової охорони таки говорили.

Директор Любешівського ДЛМГ Віталій Котеленець розповів, що не був присутній на цій нараді, але підтвердив необхідність придбання автомобіля для лісової охорони. З його слів, у лісгоспі - катастрофічна ситуація з автомобілями, адже раніше техніку купували переважно для лісозаготівельних робіт та перевезення. Окрім цього, два автомобілі в лісівників забрали для військових цілей. Отже, новий автомобіль вкрай необхідний для рейдових груп, покращення мобільності, охорони від лісокрадів та браконьєрства. Вартість позашляховика, залежно від комплектації, з його слів, сягає 450 тисяч гривень.

Своєю чергою, директор Любомльського ЛГ Сергій Боярчук зауважив, що питання придбання позашляховика нині актуальне, - аби лісова охорона мала відповідні автомобілі та могла у будь-який час доїхати в будь-яку точку лісових господарств. З його слів, вартість автівки поки невідома, адже ціни визначає ринок. Планується, що автомобіль базуватиметься безпосередньо у Любомльському лісгоспі. Купуватимуть автомобіль, з його слів, через тендер, адже таким чином здійснюють усі закупівлі для лісгоспів (навіть коли йдеться про цвяхи).

Директор Ратнівського ДЛМГ Микола Мельник розповів, що про придбання позашляховика все ж говорили. Втім, самовільно придбати автомобіль не можуть – необхідне погодження Держлісагентства. Базуватимуться автомобілі в держлісгоспах, їх використовуватимуть інженери, рейдові бригади тощо. Оскільки техніка застаріла, існує потреба не в одному новому автомобілі. Директор ДЛМГ зауважив, що купувати планують не у збиток собі, тобто, не за позичені кошти (це є однією з умов придбання). З його слів, один з нещодавно придбаних нових автомобілів використовують для охорони районів, де наявний бурштин. Він зауважив, що європейці використовують автомобілі навіть у 3-4 рази дорожчі.

Цікаво, що у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відмовилися надати усний коментар щодо майбутнього придбання позашляховиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
палач Показати IP 8 Лютого 2016 18:29
А відколи Радіон став глухим? Отака правда в управлінні лісового господарства.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 18:53
А що краще таблетки купити які бензин відрами п'ють ?
полішук Показати IP 8 Лютого 2016 19:28
як навіщо такі авто??" -для непосильноі праці))))) а що вони не круті "перці" чи може бідні! На такому авто іздять тільки "крутелики" а інакше і бути не може! І чого не" Майбах? "
Аякже Показати IP 8 Лютого 2016 19:36
Ліс розікрали, на чому ж тепер заробляти, як не на таких закупівлях?
капець Показати IP 8 Лютого 2016 19:37
а на авто для фронту волонтери збирають коштиГірко
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 20:27
кращеі дешевше іх всіх розігнати толку там як не було так і нема , ліс як камазами вивозили так і вивозять причому не камази лісгоспу
ЛІС до Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 21:49
Так лісгоспи повинні тільки з лісу лісопродукцію вивозити.... Як ви собі уявляєте що УРАЛ чи ЗіЛ з Любешова чи Ратно буде ліс до луцька возити , то цей ліс буде золотий, тай камази вже своє віджили. Лісгоспи не автотранспортні підприємства, що будуть розвозити продукцію по місцях переробки!!!! А на рахунок "розігнати бо толку не має" то краще пилорами по розганяйте які ніде не реєстровані та скупляють крадену деревину!!!! Де ж ви АКТИВІСТИ ???????????????
Розмішив)) до ЛІС Показати IP 8 Лютого 2016 23:13
Та ті пилорами якщо не мам лісник має то його брат сват зять дружина....а вктивісти це ті що в бані сидять кожен день і обідають на 100 доларів коли інші немають за що хліба купити..це ви них активістами називаєте!!??
Анонім до ЛІС Показати IP 9 Лютого 2016 08:51
про камази написав відносно тому що там іздять давно мени вольво і т.д., виникае питання якщо це збитково чому в скоробагатьків які вивозять ліс до Нововолинська такі статки за рік виходять , якщо це все збитково звідки прибутки такі що автомобіль і в жінки і в собачки при тому міняеться кожні два роки на новий , заідьте в к каширськ чи маневичі і запитайтеся в людей де проживають "бізнесмени" що лісом займаються і будете приемно здивовані побачивши палаци .......а за пилорами війна з ними іде безуспішно вже 12 років, і знову питання кщо дядька який вкрав кобилою дрова впіймали(читайте попередні новини) чомуж не зловлять пилорамщика якому на день роботи потрібно лісу не один камаз, а тому що платить і всім добре включаючи правоохорнні органи ,хоча правом тут і не пахне , просто органи
справедливий Показати IP 8 Лютого 2016 21:09
А вказали в кого купляти?
ПАТРІОТ Показати IP 8 Лютого 2016 21:24
А як же блокада російських товарів???!!!!! Де патріотизм????!!!!!! Та краще китайця купити ніж на москальських авто їздити!!! А хто мав НИВУ той знає, що вона вже з заводу їде нездала, як не підшипники ржаві то термостат не працює, то сидіння розлазяця, то генератор, тобензонасос і так до безкінечності....... Нива за 40 років майже ніякого прогресу!!!! Ну а європейське авто має бути більш якісним та й економнішим у викориситанні та обслуговуванні.
А щож партріот на Ни до ПАТРІОТ Показати IP 8 Лютого 2016 23:10
Ви хоч не смішіть людей називаючи себе патріотом і улюбленцем російського автопрому одночасно..))
Тарас Чурило Показати IP 8 Лютого 2016 22:22
А що в них грошей немає, продадеть пару сотень кубів дуба, от і машинки нові
13 до Тарас Чурило Показати IP 9 Лютого 2016 14:19
ти лапоть! подивись на нову ПП, багато наробили? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Олексій Показати IP 8 Лютого 2016 22:54
Школи повинні закупати реактиви для лабораторних робіт, посібники і карти, медпрепарати для медкабінету навіть в Луцьку Це нікого не хвилює. Нехай лісівники хоч вертольоти купують , аби це наповнювало бюджет
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 23:00
duster - тряпка для миття посуду.
селюх Показати IP 9 Лютого 2016 06:47
а гроши дасть держава
будулай Показати IP 9 Лютого 2016 08:25
купіть на базарі пару "Волинянок" і питання вирішене
555 Показати IP 9 Лютого 2016 08:53
купіть джипа без доків - по лісу вистачить їздити...
А Показати IP 9 Лютого 2016 09:05
Директори не зовсім в захваті від купівлі цих автомобілів, проте прийшла команда від начальника купувати саме такі автомобілі і в конкретної фірми (яка дає відкат начальнику). Навіть коли лісгоспи зараз проводять всі закупівлі через програму Prozoro, виграє тендер конкретна фірма по всіх лісгоспах області (невже жодна фірма під час проведення тендеру не запропонувала нижчу ціну).
Лісник Показати IP 9 Лютого 2016 15:46
Я працюю майстом лісу і від того що краду сам не в захваті мені вистачить і зарплати але наказ є наказ ділянку зрізати своїми силами а це: дружби, масло, бензин, зарплата робочим... Закрийте на..й всі пілорами щоб не було куди заганяти і тоді красти ніхто не буде і лісгосп гроші не відмиватиме а буде видавати все. Повірте не всі лісівникі прогнивші. А на рахунок машин для лісової охорони то у 2013-14 роках у кожному лісгоспі було створено рейдову групу і куплено для кожної нову НИВУ де зараз ці машини???
до лісника Показати IP 10 Лютого 2016 19:46
де "Ниви" там і" Рено" будуть!!!
Карпатський ведмідь Показати IP 6 Березня 2016 21:33
Де рейдові групи та Ниви. придбані в 2013-2014 рр??????;;;;;

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus