USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники вимагають відсторонення Олександра Кватирка

17 Вересня 2015 18:41
Приблизно півсотні працівників галузі лісового господарства Цуманщини прийшли у сесійну залу Волиньради, вимагаючи звільнення з посади нового виконувача обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 36 сесії Волинської облради 17 вересня.

Після того, як відповідний запит депутата Володимира Дуба не отримав підтримки колег, декілька десятків лісівників пройшли до сесійної зали, просячи вислухати їхню позицію із цього питання. Після декількох годин очікування обранці волинської громади усе ж повернулися до розгляду запиту.

Як повідомив представник лісівників Цуманщини Анатолій Дорошук, працівники галузі ініціювали звернення з приводу тимчасово виконувача обов’язків начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка. З його слів, новопризначений начальник є знаряддям у чиїхось руках та повертається до старих методів керівництва галуззю. Коли виникла катастрофічна ситуація і горіли волинські ліси, замість того, щоб організувати усі служби на гасіння пожеж, з команди Кватирка начальник відділу охорони і захисту лісу «вишукував пеньки, їздячи разом зі злодіями на квадроциклах».

Лісівник нарікав на те, що в лісах Волині з’явилися невідомі особи у камуфляжі, зі зброєю та на позашляховиках, що може означати, що хтось готує на Волині «нове Мукачеве».

Відтак, присутні лісівники вимагали негайного відсторонення Олександра Кватирка та призначення прозорого конкурсу з врахуванням думки громади та депутатів облради.
Перший заступник голови облради Олександр Пирожик повідомив, що вчора депутатське звернення з цього приводу направили у компетентні органи найвищого рівня у Києві. Він наголосив, що Олександр Кватирко має дві судимості, тож хтось хоче поставити на чолі лісової галузі Волині людину з кримінальним минулим.

Своєю чергою, депутат Богдан Колісник, визнавши, що лісова галузь переживає складні часи, запропонував створити комісію, що вивчила б стан ведення лісового господарства.
Депутат Олександр Свирида закликав лісівників оцінювати роботу керівництва з точки зору об’єктивних показників роботи кожного підприємства, а не з точки зору «подобається-не подобається».

Призначення Олександра Кватирка «плювком в завоювання Революції Гідності» назвав депутат Микола Давидюк. З його слів, обласна влада повинна була реагувати вже тоді, коли у червні-липні на теренах області працювали 26 перевіряючих з метою змістити з посади тогочасного головного лісівника Волині Василя Мазурика.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик, запевнивши, що підтримує присутніх лісівників, повідомив, що протягом року на Волині збільшилася вдвічі кількість пилорам, половина з яких – нелегальні. Він зазначив, що у кожному лісгоспі повинна бути проведена комплексна перевірка, а пропозиції лісівників обіцяв спрямувати у Державне агентство лісового господарства.

Зі слів голови ОДА, він на основі запиту звернеться у відповідні структури щодо проведення комплексної ревізії усіх лісово-мисливських господарств області. Водночас Володимир Гунчик вважає, що «справа не у Кватиркові».

На це депутат Святослав Боруцький зауважив, що присутні стали свідками словоблудства голови облдержадміністрації, адже незаконними пилорамами, якщо їхня кількість настільки велика, повинні займатися правоохоронці, а також голова ОДА не назвав розмір заборгованості, що існувала у галузі до того, як ї очолив Василь Мазурик та те, скільки за часів його керівництва було створено робочих місць.

Володимир Гунчик відповів, що мав претензії до роботи колишнього головного лісівника області, а підтвердження недоліків, про які сьогодні повідомляє громада, потрібно отримати завдяки перевіркам.

У підсумку, депутати підтримали запит Володимира Дуба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Лісівники Показати IP 17 Вересня 2015 18:51
Волинські злодії , а не лісівники.
правда Показати IP 17 Вересня 2015 18:58
Кватирко - найгірший варіант на посаду начальника управління. За усіма якостями: діловими, моральними, інтелектуальними. Абсолютно!!! І навіть тому, що його просування від міністерства до крісла - зусилля Богдана Колісника. Останній знає, що якщо Кватирко залишиться начальником, то всі "витрати обертання" йому окупляться сторицею. Колісникам було що втрачати: 5 приватних підприємств, працюючих на дармовому лісі плюс в кожному третьому лісгоспі - лінія по виготовленню пелетів, яка теж належала їм. Колісники давно приватизували ліс. В самій галузі області є достойні люди, щоб зайняти цю посаду. І не треба тут юриста Савчука. Ліс повинен мати керівника зі спеціалізованою освітою - це така істина, як після ночі має наступити день. Всі біди в галузі розпочалися з приходом на посаду голови агентства, фізкультурника Сівеця. Сьогодні в цьому кріслі сидить селюк-агроном, який замість того, щоб труїти в житомирському селі колорадського жука, усіма способами, грубо і цинічно ігноруючи думку громади, рухає "проплаченого" Кватирка. Якщо ті, хто сьогодні бореться проти нього, здадуться, в керівні крісла галузі всядуться всі колісники. Колісники - це пошесть, це чума для Волині, це хронічна пневмонія. І якщо хтось сьогодні каже, що при Коліснику в лісі був порядок, то цей "порядок" полягав в тому, що Колісник з допомогою прокурорів, суддів, обласних і київських чиновників - покійних і ще живих - вміло вмів ховати підводну частину лісового айсберга, за що ретельно і щедро розраховувався державними ресурсами. Власне, він на це й працював. Тому й не змирився з втратою. Глибокі і хронічні виразки чітко проявляються в час соціальних потрясінь. І усе було б, як ніби й нічого не трапилось, якби не те, що трапилось в державі. І Колісник продовжував би підставляти груди під ордени, і зірки падали б на погони його синам, але в природі все колись закінчується. Ось відповідь на всі запитання.
цумань Показати IP 17 Вересня 2015 21:39
Шановнi цуманчани ви на мiлiони гривнiв наробили самоволок i вам ще совiстi вистачаэ дзявати та за вами разом з вашим кримським колорацьким жуком тюрьма плаче.Дорошук знаю тебе 1000рокi поважав тебе як фахiвця та людину але мабуть тобi в что чуть мозги скрутились.
лучанка до цумань Показати IP 17 Вересня 2015 23:00
Коли була перевірка в цумані, дорощук звонив до лісників та просив документи, накази в управління. Все життя була крис@ тільки носив гроші - шереметі бабелясу. Спеціаліста нашли , гнати потрібно за директором .
Олег Показати IP 17 Вересня 2015 21:41
Погоджуюсь із попереднім на всі 100%
олена Показати IP 17 Вересня 2015 22:17
знаю Дорошука багато рокiв i гадаю,що саме вiн зi своiми однодумцями зупинить цю чуму
галина до олена Показати IP 17 Вересня 2015 23:05
мабуть дорощука нерви здали , скоро за ним черга
Анонім до олена Показати IP 18 Вересня 2015 11:52
100 процентів Дорошук прав!!!! Колісників та Кватирка в АТО змивати позор кровю.
майстер Показати IP 17 Вересня 2015 22:41
А чому всі гавкають на Колісників? Вони засуджені? покарані? Голі звинувачення і крики. Прийде псіх Савчук, який накрав своїми "зйомками" мільйони, до речі "радник командиру батальйону", як він каже, вже в цьому брехня - побачите кінець Волинського лісу. .
Нарколог Показати IP 17 Вересня 2015 22:54
Дивлячись на фото складається враження що зібралися алкоголіки с. Цумань.
1324534 Показати IP 17 Вересня 2015 23:16
Кватирко пряма маріонетка Колісника, одна мафія..... доб*ють ліс бурштином, і різати не треба.
з ода Показати IP 18 Вересня 2015 08:30
то де ж був губернатор як призначали кватирка- на його боці "я не втручаюсь у призначення міністерства "- пряма мова зі слів гунчика , а тепер що жароеним запахло то вже підтримує лісівників?
Архип Показати IP 18 Вересня 2015 14:13
Хто знає цуманських людей, то побачить на фото поодиноких цуманчан. Решта це все карпиловська алкашня, яких позбирав депутат Дуб . А герой Дорошук боїться, що коли прийде до влади кватирко то його синочка -злодюжку виведуть на чисту воду і тому так воює " за справедливість". А хто з директорів не колісникові ????. Всі працювали під його керівництвом, і нажаль і дальше провадять корупційні схеми . Злякались кватирка, і правильно ,бо цей хлопець навів би порядок без сумніву.
111 Показати IP 18 Вересня 2015 15:02
Візьміть собі цього "робочого" хлопця і розвивайте свій бізнес. Дайте спокій лісникам Волині!!! Зі святом Вас ЛІСНИКИ!!!
всяправда Показати IP 18 Вересня 2015 16:41
Колісник зі всіма своїми маріонетками порядки наводив завжди, згодна. Але порядки для кого? Для простих робочих чи для себе і своїх синочків? Коли робочі люди з ранку до ночі трудились в лісі і конторі, а він їм зарплати урізував.
Цумань-Луцьк Показати IP 18 Вересня 2015 16:43
Якщо вони такі незамінні керівники то давайте відправимо їх на Донбас, бо раз вони такі розумні, то напевне за місяць часу вони наведуть такий порядок який наша державна влада не може навести вже другий рік.
Юра Показати IP 19 Вересня 2015 08:37
Знаю багато років Дорошуків вони порядні й справедливі люди. З розумінням ставляться до людей.Колісники разом із Квартирками бояться сильних рук Дорошуків, бо коли вони візьмуть владу до своїх рук то ті будуть втікати по слідам Януковича. Дорошуки боріться за справедливість вона з вами...
Цумань Показати IP 19 Вересня 2015 10:53
Дуб пообіцяв Дорошуку посаду директора лг як учаснику ато і людині яка пропрацювала все життя в галузі.Дорошук перестань брати в дуба гроші за всякі революції потім прийдется повертати їх.
всяправда до Цумань Показати IP 19 Вересня 2015 18:24
Слухай, шановний, не палися. Багато хто знає хто це пише від усіх імен, захищаючи Колісника. Ти ж знаєш, що тобі буде, коли це все закінчиться! Повалиш ти зі своїми Колісниками на нари!) Схоже багато він вам заплатив за коментарі) Для таких як ти, Дорошук і схожі на нього вічно будуть скалкою в одному місці, бо він не продажний. А особисто я пишаюсь тим, що знаю його особисто! На таких як він, Мірошниченко і їм подібні тримається Волинський ліс, бо не всі такі голодні на гроші, як ви!!!
працівник ДП Волинсь Показати IP 19 Вересня 2015 13:33
Така ситуація не тільки в Цумані. В Колківський лісгосп Колісник руками Кватирка пропихає директором Рибчинського О.П. який є його кумом. Рибчинський керуючи Ківерцівським лісгоспом попався на незаконній оборутці з дубом і був звільнений з посади директора. Діючий директор Колківського лісгоспу Ребар Ю.С. є чесною і справедливою людиною тому не вигідний злодійській банді Колісника. Юрій Сергійович це справжній керівник який дбає про галузь і працівників. За рік часу він вивів лісгосп в передові. Я пишаюсь Вами Цуманці що не боїтесь і захищаєте свого керівника. СЛАВА УКРАЇНІ
до працівник ДП Воли до працівник ДП Волинсь Показати IP 21 Вересня 2015 17:54
Колківський лісгосп став карманним для Реберів. Ви проаналізуйте скільки продукції вивезено на Лістрансбуд та по якій ціні і хто надає різні послуги для лісгоспу.
Проходив мимо до працівник ДП Волинсь Показати IP 21 Вересня 2015 20:36
Лариса Котеленець, ти??? Відробляєш свої 5 ставок? Ну-ну...
мама тома до працівник ДП Волинсь Показати IP 23 Вересня 2015 18:14
лорочка то ти дивись бо твому плаксуну контракт не далеко
працівник Показати IP 22 Вересня 2015 11:19
Шкода що за всіма цими суперечками ніхто не звертає уваги на галузь спочатку року всі масово почали перевиконувати плани заготівлі при цьому місцеве населення не змогло заробити на побічній продукції .Ліс який був завжди надією населення про поповнення сімейного бюджету став лише слугувати для отримання відзнак директорам та вищим чинам які люблять вихвалятись своїми досягненнями ,відкривати пилорами для своїх родичів ,створювати нелегальний бізнес не приклавши і долі зусиль,кричати на кожному кроці про досягнення та закуплену техніку так трактора потрібні бо прийде час коли потрібно буде посадити те що знищив за для ордена .Нищити те що росло 80 років до вас легше ніж те що треба посадити та охороняти як потрібно ,тобто виконувати всою роботу .Ви сьогодні хизуєтесь досягненнями (ОРДЕНАМИ ТА МЕДАЛЯМИ ) А ви їх варті ? Злізьте на місяць із стільця одягніть робу і в робочі .Почуєте думку народу про своє керування про свії досягнення .
Ківерчан Показати IP 22 Вересня 2015 12:37
прочитавши коментарі, хочеться і собі висловитись. я не розумію чому за рибчинського пишуть про колки. він що там ?? Коли він працював у Ківерцях неодноразово приходилось побувати в його кабінеті. Чи він кум коліснику чи брат не знаю, але це людина порядна і людина свого слова і дійсно був керівником який більш переживав за робочий люд. а пішов від нас бо колісник під свого синочка хотів молодого директора, і це всі знають. а взагалі до людей які пишуть хочеться запитати - в вас що роботи немає??????.,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus