USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Основні нововведення у правилах дорожнього руху. ІНФОГРАФІКА

8 Листопада 2015 09:35
У поліції показали, що зміниться у правилах дорожнього руху із запровадженням системи штрафних балів.

Відповідна інфографіка з'явилась на Facebook-сторінці нової поліції.

Зокрема, у листопаді на дороги має повернутися фото- і відеореєстрація порушень. Також для порушників почне діяти бальна система покарань.

У поліції зазначають, що відтепер буде менше приводів для зупинки автомобілів, хоча "даївці" ще залишаються.



Так, учора, 7 листопада, набув чинності закон про національну поліцію України, згідно з яким в країні замість міліції буде працювати поліція. У зв'язку з прийняттям Закону України "Про національну поліцію" були оновлені вже існуючі акти законодавства, що стосуються відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху. Новими нормами вводиться система відеофіксації порушень правил дорожнього руху, система штрафних балів, а відповідальність за порушення ПДР закон покладає на власника автомобіля, йдеться в документі.

Так, у листопаді на дороги має повернутися фото- і відеореєстрація порушень. Де і коли будуть встановлені камери, ще невідомо.

Водночас при фото- і відеореєстрації власника автомобіля автоматично визнаватимуть винним. Тобто не важливо, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Відповідати буде власник автомобіля. Якщо ви не згодні з рішенням системи, вам доведеться оскаржувати його в суді. Інших варіантів не передбачено. Після того як камера зафіксує правопорушення, власникові автомобіля відправлять повідомлення про те, що його оштрафували, а також посилання на сторінку в Інтернеті, де він може подивитися відео або фото порушення. Штраф можна сплатити протягом 30 днів. Або оскаржити протягом 10 днів.

Крім того, в листопаді також почне діяти бальна система покарань. Наприклад, якщо водій перевищить швидкість - це автоматично зафіксує камера спостереження за дорожнім рухом. Потім система відправить дані співробітнику поліції, який у свою чергу повинен визначити власника автомобіля і протягом трьох днів надіслати йому інформацію про те, що з нього зняли бали за порушення правил дорожнього руху.

Якщо ж водій порушував правила дуже часто і балів у нього не залишилося, то співробітник МВС повинен виписати грошовий штраф і теж відправити повідомлення.

Водночас балами можна буде розплатитися тільки в тому разі, якщо порушення зафіксоване фото- і відеоприладом. Якщо ж порушника зупиняє поліцейський, балами розрахуватися не можна.

У законі є перелік порушень, на які поширюється бальна система. За кожне з них зніматимуть по 50 балів. Якщо врахувати, що на рік обіцяють давати 150 балів, виходить, що їх вистачить на три порушення.

Список порушень, за які можна розплатитися балами, виглядає так:

- перевищення швидкості (більше, ніж на 20 км на годину, але менше, ніж на 50 км на годину);

- проїзд на заборонний сигнал світлофора або регулювальника;

- порушення вимог дорожніх знаків та розмітки;

- порушення правил перевезення вантажів і буксирування;

- порушення правил зупинки, стоянки або паркування;

- порушення правил проїзду пішохідних переходів, перехресть і зупинок;

- проїзд по тротуару або пішохідної доріжки;

- порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду;

- порушення правил дистанції;

- порушення правил руху на автомагістралі;

- порушення правил використання освітлювальних приладів.

За кожне з порушень зніматимуть за 50 балів. Усього на рік даватимуть 150 балів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 8 Листопада 2015 10:06
Посмотрев эту инкографику мы видим то, что либо для ее составления не нашлось человека. знающего украинский язык, либо она специально составлена на русском языке для того, чтобы у большинства шоферов Украины не возникало проблем при ознакомлении с нею.
дідо до Анонім Показати IP 8 Листопада 2015 10:53
Московськомовних в Україні є меншість.
303 до дідо Показати IP 8 Листопада 2015 12:49
знайди iструкцiю на "своiй" мовi
Фритче Показати IP 8 Листопада 2015 10:57
Я по генералке, мне по...
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2015 15:05
Щось малюнок не відповідає опису! "Платит штраф тот, кто был за рулем, а не владелец авто" - "Водночас при фото- і відеореєстрації власника автомобіля автоматично визнаватимуть винним. Тобто не важливо, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Відповідати буде власник автомобіля." Це проблеми перекладу чи інші проблеми?
Волинь Показати IP 8 Листопада 2015 15:26
Таке враження, що нові правила для окупованих кацапами територій, а не для України. Коли вже наша рабська поза поміняється , коли вже кожен чиновник нашої держави буде бекати українською, а не руською. Чи Україна готується до полону в Росію ?
Анонім до Волинь Показати IP 8 Листопада 2015 16:35
Ти влучно сказав, виходячи з власної самооцінки: "буде бекати українською". Звісно, якщо врахувати те, хто бекає. И, вообще, если поставить русский и украинский языки в равноправное положение, то через сколько лет в Луцке украинский язык если и останется, то только на бытовом уровне?
Юрій до Анонім Показати IP 8 Листопада 2015 18:27
Ахаха))) Дурило, москальське га.но тут ніколи не буде основною мовою, тому що це навіть мовою назвати важко))) просто язик...
Анонім до Юрій Показати IP 9 Листопада 2015 20:56
Ну тогда объясни мне, например, почему на этом сайте комментарии на русском проверяются на синтаксис, а украинский язык синтаксический анализатор вообще не понимает.
ас до фрича Показати IP 8 Листопада 2015 15:42
як говорив знайомий прокурор-- всіх посажу.
до Аноніма Показати IP 8 Листопада 2015 23:56
язиком чесати (патякати, триндєть, чи ще якось там), а мовою говорити. мова - мовить, а язик ?
Анонім до до Аноніма Показати IP 9 Листопада 2015 20:05
Сначала выучи свой язык, а потом вякай. Ибо на языке разговаривают. а на мові - розмовляють. Ну а по поводу "мова - мовить, а язик ?" - Переведи, например, на украинский два предложения 1) "Круг - это ..." 2)"Окружность - это ..." Пардон, сразу не заметил не "мова - мовить", а "мова - мовити", если, конечно, не учитывать того, что слова "мовити" в украинском языке нет.
Злий Показати IP 9 Листопада 2015 18:21
І звідки те кацапське кодло тут береться на наших сторінках?
юра Показати IP 11 Листопада 2015 09:44
Хай спочатку самі навчатися їздити!!! Якщо я комусь дам свій автомобіль і він порушив правила буде відповідати він а не я робіть так як у Європі!
Alex Показати IP 11 Листопада 2015 13:08
Да, действительно - полная ерунда - отвечать, когда сам не был за рулем...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus