USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Попит на японські авто упав на 37%

1 Квітня 2011 12:05
За результатами березня 2011 року на японському ринку було реалізовано 279,4 тисячі легкових автомобілів, вантажівок і автобусів, що на 37% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Експерты пояснюють падіння попиту на машини землетрусом, що стався 11 березня, і припиненням держпідтримки при придбанні економічних автомобілів, - повідомляє online.ua із посиланням на Bloomberg.
Найбільше природна катастрофа позначилася на продажах корпорації Toyota: попит на її автомобілі знизився майже удвічі.
Всього в березні компанії вдалося реалізувати 110,7 тисячі машин, без урахування марки Lexus.
Крім того, продажі марки Nissan впали на 38% – до 45,7 тисячі штук, Honda – на 28%, до 43,3 тисячі машин.
Після скасування держпрограми, що надає знижку при покупці економічних автомобілів, аналітики прогнозували падіння японського авторинку в 2011 році на 13%. Проте природна катастрофа і її наслідки можуть ще більше знизити попит на машини.
При цьому автомобільні компанії поки не змогли оцінити збиток, який буде завдано ринку через землетрус.
Раніше повідомлялося, що одна тільки корпорація Toyota недовипустить 500 тисяч автомобілів.
Землетрус і викликане ним цунамі змусили компанії Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki тимчасово призупинити виробництво на місцевих заводах. Крім того, закрити свої підприємства були змушені близько 500 виробників автокомплектуючих, поставляють деталі для компаній по всьому світу.
За попередніми оцінками, землетрус в Японії і його наслідки загрожують світовому автопрому падінням виробництва на 30 відсотків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus