USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Щоб перевозити дітей в авто потрібні наручники та кийки»: юрист знайшов невідповідності у Законі про штрафи для водіїв

8 Листопада 2019 15:32
Закон про штрафи для водіїв, що перевозять дітей без автокрісел містить лазівки, що дозволяють уникнути покарання.

Про це в ефірі ObozTV розповів голова Всеукраїнської таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, коментуючи нововведення в Правилах дорожнього руху, передає у Telegram-канал «Адвокат права».

"Ніяких автокрісел ніякий закон не ввів. Можливо,"слуги народу«дійсно хотіли таку новину зробити, але «турборежим» зіграв з ними злий жарт. Я навіть листувався з депутатами з транспортного комітету. Я їм кажу – ви написали в законі, що забороняється перевозити дітей в транспортних засобах, оснащених ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину. Що таке спеціальні засоби, в закон не внесли«, – пояснив Антонюк.

«На сайті Верховної Ради є визначення категорії «спеціальні засоби». Там сказано, що спецзасоби – це гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Читаючи цей закон, будь-який юрист вам скаже, що для того, щоб везти дитину, ви повинні в автомобілі з ременями безпеки використовувати гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Якщо везете двох дітей, одному даєте кийок, іншому наручники, і тоді ви дотримуєтеся правил дорожнього руху», – зазначив він.

Експерт також прокоментував норму закону, згідно з якою автокрісла повинні використовуватися і в таксі. Він нагадав, що в правилах дорожнього руху є пункт 2.3, який дозволяє водіям і пасажирам таксі не пристібатися зовсім. «Це діюча норма, її ніхто не скасував. Просто додали, що якщо везете дитину, потрібні спецзасоби. Визначення спецзасоби в законі не додали», – підкреслив Антонюк.

Про це в ефірі ObozTV заявив голова Всеукраїнської таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, коментуючи нововведення в правилах дорожнього руху, як передає Telegram-канал «Адвокат права».

«Ніяких автокрісел ніякий закон не ввів. Можливо,» слуги народу «дійсно хотіли таку новину зробити, але» турборежим «зіграв з ними злий жарт. Я навіть листувався з депутатами з транспортного комітету. Я їм кажу – ви написали в законі, забороняється перевозити дітей в транспортних засобах, оснащених ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину. А що таке спеціальні засоби, в закон люди не внесли », – пояснив Антонюк.

«На сайті Верховної Ради є визначення категорії» спеціальні засоби «. Там сказано, що спецзасоби – це гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Читаючи цей закон, будь-який юрист вам скаже, що для того, щоб везти дитину, ви повинні в автомобілі з ременями безпеки використовувати гумові кийки, наручники, сльозоточивий газ. Якщо везете двох дітей, одному даєте кийок, іншому наручники, і тоді ви дотримуєтеся правил дорожнього руху », – зазначив він.

Експерт також прокоментував норму закону, згідно з якою автокрісла повинні використовуватися і в таксі. Він нагадав, що в правилах дорожнього руху є пункт 2.3, який дозволяє водіям і пасажирам таксі не пристібатися зовсім. «Це діюча норма, її ніхто не відміняв. Просто додали, що якщо везете дитину, потрібні спецзасоби. Визначення спецзасобів в законі не додали», – пояснив Антонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 8 Листопада 2019 16:01
Я нічого два рази не повторяю! Чули? Я нічого два рази не повторяю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus