USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Сказали стояти, не їхати до 16:00», - водій маршрутки про «страйк» у Луцьку

24 Березня 2017 21:55
24 березня у Луцьку протягом двох годин, з 14 до 16 години, не їздили деякі маршрутні таксі.

Директор підприємства "Санрайз" Юрій Девіцький повідомив, що до зупинки руху вдалися, бо бракує палива для автобусів і такі "технічні перерви" у Луцьку триватимуть.

Як розповіли водії, вони підтримують підняття ціни на проїзд до 4-ох гривень. Обгрунтовують це тим, що піднялася вартість дизельного палива, дорогі запчастини до автобусів та великі плани в перевізників, через які у водіїв малі заробітні плати.

"У сільських маршрутках - зібралися та в той же день підняли, а тут вже 3 місяці не можуть вирішити. Я думаю, що 5 гривень - це ще дорого, але 4 гривні - як раз. Тим більше, у Рівному декілька днів назад, здається, підняли", - розповів водій з маршруту №12.

Інший водій запевнив: "Ніяких забастовок тут немає, так співпало, чекаємо свого графіку".

Натомість ще один водій зізнався: "Доїжджав, сказали стояти, нікуди не їхати до 16:00, на КРЗ зібралось понад 50 машин".

Нагадаємо, 7 березня в Луцькій міській раді скликали позачергове засідання міськвиконкому, на якому мали затвердити вартість проїду в міських маршрутках – 4 гривні за дорослого пасажира. Проте, достатньої кількості голосів тоді не набралося. Адже чимало членів виконкому просили відкласти розгляд питання до завершення громадських слухань, які відбулися 10 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
шеф Показати IP 24 Березня 2017 22:14
а я пішки, чи тролейбусом))))) нафіга ті маршрутки
Лучанин до шеф Показати IP 25 Березня 2017 00:51
Досить підло вчинили перевізники. Значно чесніше було б з їхнього боку оголосити страйк... Пальне у них закінчилось - назад в автопарки їх буксирували? Імпотентна влада у свій час замість розвивати комунальний громадський транспорт віддала цю галузь на відкуп перевізникам, а тепер навіть лад у цьому навести не може.
Andrij до Лучанин Показати IP 25 Березня 2017 09:44
Девицкий еще тот украинец.... типо мы вам покажем как без маршруток ездить.... так его при Сталине бы на Соловки пожизненно. Хватить народ мучить, итак все уже на пределе с голым задом...
І чого ви, маршрутчи Показати IP 24 Березня 2017 22:16
добились своїм "страйком? "Заробили" на страйку? Страйкуйте далі!!! "Бізнесмени" хр.....ві?
Панько Показати IP 24 Березня 2017 22:25
Нафіг таких перевізників. оголосіть новий тендер. Вони нами маніпулюють і такич чином вибивають подорожчання
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 22:26
так це навіть не страйк, а саботаж
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 22:32
О, ПРОЯСНИЛОСЬ! Водії маршруту № 23 не ігнорують свої графіки ( іноді маршрутку потрібно чекати півгодини- вони вже таким чином роками страйкують!!! Найпрогресивніші!!!
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 22:36
Поки стояли, треба було хоча б приибрати в салоні, помити. Бо ціну підняти вони знають, а те, що зайти в маршрутки деякі не можливо через сморід і бруд, то ні водії ні перевізники не бачать. Ще понакурюють водії поки на кінцевій стоять, невже важко вийти на вулицю.
Громада Показати IP 24 Березня 2017 22:40
Дійство відбулось без попередження жителів громади і міської ради. Тому воно кваліфікуеться як саботаж. Перевізники,не вміють забезпечити рух по розкладу тому нехай уходять з маршрутів. Не бажають уходити - встановити для саботажників тариф -2,50. На їх місце прйдуть по новому мислячі молоді люди,патріоти жителів громади, а не грошосісі.
лучанка Показати IP 24 Березня 2017 22:55
сьогодні зранку думали що недоїдемо до свого місця призначення. У маршрутці все гуде, тріщить, таке враження що зараз розвалиться. І вони ще хочуть підняти ціну.
лучанка Показати IP 24 Березня 2017 23:35
Не хочуть працювати -нехай уступлять місце іншим перевізникам. Не тільки у них ціни на пальне підросли, зайдіть в продуктовий магазин-немає слів. А як людям виживати? Спочатку нехай навчаться якісно перевозити людей,а тоді говорять про 4 гривні. А що стосується ремонту-то не до пасажирів,а до тих кому сплачують податки за дороги.
Лучанин Показати IP 25 Березня 2017 00:11
Гнати в шияку тих приватників, розвивайте своє ЛПЕ,ДЕПО
Ігор Показати IP 25 Березня 2017 01:22
як може нехватати, маршрутки забиті їздять, рано і ввечері навіть стоячих мість нема, є тільки вісячі, шпротів в банку менше кладуть а ніж в маршрутках людей набивається... це не перевіз ники, а настояще би_ло
Яна Показати IP 25 Березня 2017 01:25
Маршрут 19 вже давно так бастує. Чекаємо на зупинці хвилин 40. Заходимо в газову камеру, бо водій докурює. Ще добре, якщо всі пасажири мають змогу втиснутись в маршрутку. А є такі, що ще стільки само чекають. Їдемо на роботу зі всіма зручностями. Хто на лівій нозі стоїть. Хто на правій. А кому пощастило сісти, той іноді бере на руки ще когось. Романтика! І за таке б********* ще гроші платити? Ми тут порахували, що з такою заповненістю водій відробляє на солярку на цілий день за один рейс з Гіркої полонки до КРЗ. Це якщо до кінцевої доїзджають, що буває дуже рідко. Так от: в маршруті 19 проїзд має коштувати максимум 1гривню 50 копійок. Хто не вірить - переконайтесь самі. А міська рада - сцикуни. Наче не скажеш. Розірвали договір з перевізником і хай він думає що робити з транспортом: чи картоплю з дачі возити, чи хай постоїть маршрутка місяць - другий. Сама розвалиться скоро.
369 Показати IP 25 Березня 2017 01:39
Це вже реально набридло. Я про перегони на вулицях міста серед водіїв "маршруток". О 17-25 такий страйкуючий попер на червоне світло на вул. Рівненський створивши аварійну ситуацію намагаючись випередити конкурента. Хоча, подібних ситуацій сотні щодня у нашому місті. Тотальний електронний облік пасажирів ( електронний квиток) дасть змогу контролювати доходи власників "маршруток". Обов'язковий контроль бажано в режимі оn-line на витратну матеріальну частину( ремонт, поповнення палива, тощо). Ось за таких умов можливий діалог про ціну квитка між громадою та перевізниками. Міській владі треба вживати заходів щодо розвитку та прибутковості комунального транспорту. Мало-габаритні перевезення переповнюють трафік руху. місто потребує повноцінні габаритні та сучасні тролейбуси та автобуси. Трафік міста "задихається" від зупинок через кожних 200 метрів( зупинки для маршрутних таксі).
Лучанин Показати IP 25 Березня 2017 01:54
Підтверджую - зійшли з маршруту по дзвінку. Я доїзжав 18 до старого ринку, добре що вже кінцева була (медучилище). Почув слова водія "Зходити? Добре, зходити, так зходити...". Ще здивувався, і так 18 ніколи не дочекаєшся, а тут з маршруту зходить. Хоч маршрутка і металобрухт, але ще якось їхала, ніби термінового ремонту не потребувала. А от вже ввечері прочитав, бо до дому пішки йшов, бо так було зручніше. Такими речами вже час зайнятися правоохоронним органам, а міскраді настав час розірвати договори з цими перевізниками!
віра Показати IP 25 Березня 2017 07:30
Чому нема відповіді влади і правоохоронних органів?! Цей страйк/ раніше не оголошений/ був законним?! І як місто відповість.....
З Луцька Показати IP 25 Березня 2017 07:33
Перевізник згідно договору з місцевою влади повинен надавати послугу по перевезенню громадян власні і безперебійно, якщо він порушує умови міська рада може в односторонньому порядку припинити дію угоди і оголосити тендер на вільний маршрут. І не потрібно нас шантажувати. А з іншого боку куди дивиться міліція і міська влада коли в неї перед носом проїжджають ці перехилені, коптячі як Адмірал Кузнєцов маршрутки, цікаво як вони взагалі проходять техогляд та конкурс?
Саня Показати IP 25 Березня 2017 07:38
Забрати в Санрайза маршрути і дати іншим перевізникам. Ті і по 3грн будуть раді їздити. А то зробили монополію.
Alex Показати IP 25 Березня 2017 08:32
Хочуть підняти ціни, будь-ласка, тільки поставте у всіх маршрутках кондиціонери, валідатори проїзду, вдіньте водіїв в відповідну форму, як у всьому цивілізованому світі.
Я Показати IP 25 Березня 2017 08:42
Не попередили нікого про свій страйк, люди більше години чекали 47му на Чернишевського. Потім почали ловити таксі. Якщо страйкуєте, то хоч офіційно попереджайте. Я мала сина забрати зі школи, в результаті він пішов сам. Потім ще півгодини бігала шукала дитину, бо ключів від квартири в нього не було. Добре, що він пішов до родичів і все закінчилося добре.
47 до Я Показати IP 25 Березня 2017 10:12
47-му взагалі зняти, і що б навіть такі цифри не фігурували по місту, це реально проблема.
Анонім Показати IP 25 Березня 2017 09:12
Цікаво, яка у Девіцького офіційна зарплата і скільки він отримує в конверти. Куди йдуть ті гроші, що ми платимо за проїзд і не отримуємо квитків? Їх же не оприбутковують. Хай би СБУ перевірило, може ті неоприбутковані гроші йдуть на фінансування тероризму.
Анонім Показати IP 25 Березня 2017 10:06
Міська рада мовчить? Значить в долі! Шось Григоренка з язикатим Яковлевим не видно і не чути! По-любому той Дівицький з ними все погодив!!!
Вікінг Показати IP 25 Березня 2017 10:19
Дарма ви почали війну з народом...
до саня Показати IP 25 Березня 2017 10:24
У КВІТНІ БУДЕ ПРОВОДИТИСЬ ТЕНДЕР НА МАРШРУТИ №№17,17а Всі бажаючі можуть приймати участь!!!
555 Показати IP 25 Березня 2017 10:39
Мабуть оновленій владі міста варто розірвати договори зо всіма, причетними до цього страйку, бо це не страйк, а саботаж.
Корінний лучанин Показати IP 25 Березня 2017 10:44
ДО ВІДОМА ВСІХ ДОПИСУВАЧІВ (що звеоху): Вам , очевидно, НЕВІДОМО що такі СТРАЙКИ використовуються у ВСЬОМУ СВІТІ !!! Це не є УКРАЇНСЬКЕ НОУ-ХАУ. В ІТАЛІЇ часто проводяться подібні. От не їздить певний транспорт на маршрутах цілий день, і ніхто не знає чого.(потім вже стає відомо, шо це СТРАЙК)) .Добирайся на роботу чим хочеш: на таксі чи іншим транспортом в обїзд. ТАК ЛЮДИ ЗАХИЩАЮТЬ СВОЇ ІНТЕРЕСИ ! А у нас тут пишуть про міськраду, про ГРИГОРЕНКА, ЯКОВЛЄВА, про якусь "долю" і про все що НА УМ ВЗБРЕДЕ від БУЙНОЇ ФАНТАЗІЇ . РИБА ГНИЄ З ГОЛОВИ! Яку "СОЛОДКУ, ШОКОЛАДНУ" ВЛАДУ ОБРАЛИ, ТЕ Й МАЄМО ! В НАС РЕФОРМИ в УКРАЇНІ не проводяться, ми їх не бачимо , а відчуваємо лише погіршення . Підприємці змушені скорочувати своїх працівників через отих 3200.
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 25 Березня 2017 11:39
Їдь в Італію і узбагойся
Я Показати IP 25 Березня 2017 10:47
Поліщук давай вирішуй питання!
Корінному Показати IP 25 Березня 2017 11:45
Зо всього видно, що ти мінімальну не живеш, але і книжок не читаєш. Страйкувати можуть ті, хто є на службі у працедавця. Тому страйкувати можуть водії, які є найманими працівниками так званих "перевізників". Первізники є підприємцями, які співпрацюють з міською владою на договірних засадах. Якщо вони вважають, що міська влада порушує їхній договір, то вони мають право розірвати цей договір, або в суді вимагати його виконання. Залежить як складено угоду. А тому навіть в ІТАЛІЇ - такі дії кваліфікувались би не як страйк в порядку захисту прав робітника, а як шантаж, як саботаж. А міська влада негайно б подала до суду на таких "страйкарів" за порушення договору, або в односторонньому порядку розірвала договір.
Ми Показати IP 25 Березня 2017 11:54
Цікаво скільки коментаторів прийшло на громадські слухання, коли вирішувалось питання про тариф.
Корінний лучанин Показати IP 25 Березня 2017 12:59
КОРІННОМУ: Я не для того вчився і працював , щоб жити лише на мінімалку. Мінімалка- поняття відносне , залежно від потреб!Це по -перше, а по- друге , читаю те що мені потрібно і не тобі судити. І по -третє, не домислюй свої фантазії про УГОДУ. Угодою всього не можна передбачити! Міська рада не може вирішувати фінансових проблем держави в цілому, а луцькі (і не тільки) перевізники зіткнулись саме із цими проблемами. Зараз багато чого звалено на місцеве самоврядування, а можливості місцевих бюджетів є обмеженими . Я вважаю, що при РОМАНЮКУ (царство йому НЕБЕСНЕ!) це питання вже було б вирішене.
до Andrij Показати IP 26 Березня 2017 10:41
А ти москалю до цих пір на сталіна молишся?!
123 корінному Показати IP 26 Березня 2017 12:21
Тобі виставили аргументи, а ти відповів хамством - намагаєшся пояснювати тим, на чому не тямиш. Погано, дуже погано ти вчився.
Молодий Показати IP 26 Березня 2017 20:34
Прийдемо ми, молоді і буде по 7(сім) грн.І нікуди ви не зникнети. Заплатите і поїдете.
Так Показати IP 26 Березня 2017 21:47
Має Луцьк та інші міста проблему. Це відсутність важелів протистояння дикому "бізнесу". Один серед ночі торгує алкоголем, або заради "заробітку" продає його неповнолітнім, Інший завзято виробляє фальсифікат, а ще один вважає, що він пуп землі і може "заробляти" на перевезеннях в межах міста чи навіть держави . Мовляв, люди, то є бидло, аби гроші платили. А все це тому, що у виконавчих кабінетах сидить таке саме дике і тупе кодло, яке ладне заробляти на будь-чому, навіть га смерті рідних. Хам породжує хама. Виконавча влада Луцька потребує повного якісного перезавантаження.
День Показати IP 2 Квітня 2017 00:23
Ну вітаю вас. Маршрутчики сьогодні самовільно підняли вартість проїзду. Нова наліпка - проїзд 4 грн. Маршрут 28. Так шо какати вони хотіли на рішення мерії, думку громади, необгрунтованість тарифів. А ви, стадо, мовчіть і платіть. І не смійте навіть озиватись. В стійло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus