USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Траса Київ - Ковель - Ягодин - одна з найкращих в Україні

23 Січня 2017 22:54
Більшість водіїв, вирушаючи в далеку дорогу, стикаються з проблемою безаварійного проїзду українськими шляхами. В'їхати в яму і пошкодити колесо чи підвіску можна де завгодно. Які ж автодороги в Україні найбільш проїзні?

АвтоЦентр розібрав карту стану основних автомобільних магістралей України, складену порталом «Дороги України». Траси, за якими можна реально пересуватися на автомобілі зі швидкістю понад 100 км/год, позначені зеленим, менше 100 км/год - жовтим, і не більше 60 км/год - червоним.

Як видно з карти, «зеленими» є траси Київ - Ковель - Ягодин, Київ - Львів - Чоп. Напрямок на Полтаву позначено зеленим кольором на ділянці Київ - Хорол, а от до Харкова - тільки жовтий колір. Не тішить і Київ - Ромни - Суми (червона). Одеська траса підкачала: Київ - Васильків (червона), потім жовта і тільки після Умані має зелений колір. Кіровоградська область - все червоне. Напрямок Харків - Дніпропетровськ - Запоріжжя (зелене). Непогана дорога Дніпропетровськ - Донецьк (жовта), а також Херсон - Миколаїв - Одеса. А ось горезвісна Одеса - Рені червона, за винятком ділянки Ізмаїл - Рені (жовта).

Однією з основних причин руйнування автодороги є багатотонні фури. За даними Мінінфраструктури, тільки 2% магістралей розраховані на рух автопоїздів повною масою до 40 т і 24% - до 36 тонн. Таким чином, більшість доріг просто не витримують осьову навантаження понад 7 тонн.

З 2016 ремонт доріг в Україні перейшов на новий рівень - виділено 14 мільярдів гривень. Відновлено майже 1000 кілометрів полотна. У 2017 році на ці цілі в держбюджеті передбачено 15 мільярдів гривень - планується відремонтувати до 2000 кілометрів доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus