USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку руйнували міфи автомобілістів

4 Листопада 2014 18:11
Чому варто встановлювати зимові шини та чи можна обійтися без ременя безпеки водієві, який їздить на невеликій швидкості, пояснив засновник школи екстремального водіння.

Про це йшлося під час круглого столу з питань експлуатації транспортного засобу у зимовий період в УДАІ УМВС України у Волинській області 4 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЗОЛОТІ ПРАВИЛА» ДЛЯ ВОДІЇВ УЗИМКУ

Засновник автомобільної школи «АС» Сергій Бучко зазначив, що водії часом створюють міфи. Наприклад, про те, що людина, яка не пристебнула ремінь безпеки, під час ДТП вилетіла з автівки і таким чином залишилася живою. Цей міф він прирівняв до розповіді про те, що хтось випадково знайшов на дорозі дипломат із мільйоном гривень.

«Уявіть собі, що лобове скло автомобіля витримує влучання каменя тощо. Уявіть, що буде з головою автомобіліста, якою він вибиватиме лобове скло», - зауважив Сергій Бучко.

Інший міф – «я їжджу зі швидкістю 20 кілометрів на годину, тому мені не треба пристібатися». Варто пам’ятати, що інший водій може їхати на швидкості, наприклад, 120 кілометрів на годину. Так, сумарна швидкість, що зіштовхує дві автівки – 140 кілометрів на годину.

Третій міф стосується того, що, маючи подушку безпеки, можна не пристібати ремінь. Датчики для подушки встановлені на бампері, тому, якщо автомобіль не ввійшов правильно в поворот і втиснувся бампером у сніг, вони спрацьовують. Як результат - подушка безпеки надувається зі швидкістю 500 кілометрів на годину, ламаються кості обличчя водія, а автівка стає некерованою.

Також Сергій Бучко пояснив, чому варто купувати зимову резину, а не всесезонну. З його слів, всесезонні шини призначені для країн зі значно теплішим кліматом, де взимку ожеледиця виникає не від снігу, а від дощу та бруду. Він наголосив, що кожен автомобіліст повинен заздалегідь розраховувати на те, що зима буде суворою та сніжною. Тому після того, як середньодобова температура опускається нижче 7 градусів, літня гума припиняє працювати так, як повинна. Вона твердіша та при нагріванні влітку працює краще. Натомість, зимова гума - м’якша і в умовах низьких температур твердішає, але працює, як потрібно.

У зимовий період засновник школи «АС» радить кожному автомобілісту возити із собою ланцюги. Вони допоможуть в непередбачуваних ситуаціях. Якщо, наприклад, автомобіль знесло з дороги, можна обладнати його ланцюгами та виїхати із кучугури.



Окрім цього, кожен автомобіліст повинен розуміти – якщо він поставив шиповані колеса, повинен позначити авто літерою «Ш». Це потрібно для того, щоб той, хто їхатиме позаду, збільшив дистанцію (гальмівний шлях автомобіля з шипованими шинами буде меншим).

Варто пам’ятати, що у зимовий період часу радіус повороту повинен бути більшим, ніж влітку, щоб запобігти неконтрольованому заносу чи ДТП.

Пояснив засновник автомобільної школи «АС» і те, що варто робити, аби взимку в авто не запотівали вікна. Перш за все, перед тим, як вирушати в далеку дорогу, варто зняти верхній одяг, який може створювати парниковий ефект. Також потрібно не полінуватися, і перш ніж сісти в автомобіль, вистукати ноги, обтрусивши сніг (він буде танути та випаровуватися в салоні автівки). Знайти час потрібно і для того, щоб очистити лобове скло від інею, щоб не їхати, дивлячись у вузьку щілину «як у танку» (можна не зауважити, наприклад, собаку, що кинулася під колеса і отримати ушкодження бампера, фар тощо). Недостатня видимість призводить до необ’єктивної оцінки дорожніх умов та обстановки на дорозі.

Сергій Бучко розповів, що у школі екстремального водіння є два автомобілі, що обладнані трубним каркасом, спеціальними сидіннями. Вони використовуються для змагань і для того, щоб учні школи випробували себе в умовах заносу, під час різкого старту з місця, гальмування на повороті тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 18:18
У цій автошколі можна за бабки будь-яку категорію порішати без проблем.
ЯЯЯ до Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 11:35
А в інших, тіпа, не можна. Кругом однаково.
123 Показати IP 4 Листопада 2014 18:32
коментар було видалено
123 Показати IP 5 Листопада 2014 10:33
Буня !!!!!!!!Браво кар'єра !!!!!!!!!!!Від охоронця у "Шайбі", тобто "Колізей" до ...........БРАВо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus