USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Нововолинську хочуть підвищити вартість проїзду в маршрутках

2 Листопада 2018 16:01
У Нововолинську на звернення перевізників збільшать вартість проїзду в маршрутках. Проїзд по місту хочуть збільшити до 5 гривень, інформує БУГ.

2-го листопада на сайті Нововолинської міської ради оприлюднили регуляторний акт – проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі».

На даний момент проїзд становить 4 гривні по місту та 7 – до селища Благодатне, дачного масиву «Прикордонник» та шахти №9.

Відповідно до проекту рішення регуляторного акту планують втсановити тариф на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирським автомобільним транспортом в режимах звичайному та маршрутному таксі:

– на маршрутах № 1, 2, 2а, 6, 8 – 5,00 грн.;

– по маршруту № 13 «АС Нововолинська – смт. Благодатне» – 7 грн;

– по маршрутах №4 «6-ий М-н – дачний масив Прикордонник» – 12 грн, № 4а «Пожежна площа – дачний масив Прикордонник» – 9 грн;

– по маршруту № 14 «5-ий Мікрорайон – шахта №9» – 7 грн, від пожежної площі – 5 грн.

В аналізі регуляторного впливу проекту рішення зазначають, що тарифи, які погоджені виконкомом 15-го необхідно відкоригувати з огляду на наступні чинники.

«За період дії рішення змiнилися умови виробничої дiяльностi та реалiзацiї послуг, що не залежать вiд господарської дiяльностi перевiзникiв, а саме: зросли цiни та тарифи на мастильнi матеріали (вартість дизельного палива, яка закладена у діючих тарифах на автобусних маршрутах становить 27,00 грн.), запчастини, шини, акумуляторнi батареї, послуги стороннiх організацій.

Відповідно до п.1.6 Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11.2009 № 1175, перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації Послуг, що не залежать від господарської діяльності Перевізника, в тому числі в разі зміни вартості палива більш ніж на 10%.

Таким чином, існує необхідність розробити регуляторний акт, прийняття якого дасть змогу стабілізувати роботу перевізників, що зайняті у сфері пасажирських перевезень, та забезпечити регулярність руху автобусів на міських маршрутах, підвищить якість надання послуг з перевезень пасажирів», – йдеться в документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 2 Листопада 2018 16:12
Як треба то треба! Нiчого тута не поробиш, бо зараз усе дорожчает. Як почалось то подорожчання пiсля майдану так воно i катиться. Особенно той газ та комуналка. Але вже якось перетерпимо.
Вдячн полішук до Анатоль_ Показати IP 2 Листопада 2018 16:36
Мусово платити. Владі і бізнесу видніше.
Анатоль_ до Вдячн полішук Показати IP 2 Листопада 2018 17:18
Пенсiонерiв положено безплатно возити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus