USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У США поліцейські почали штрафувати повільних водіїв

8 Серпня 2018 22:53
В американському штаті Айдахо з 1 липня 2018 року заборонили занадто повільно їздити в лівому ряду. Порушникам загрожує штраф у розмірі 90 доларів, інформує autonews.ua.

Тепер в Айдахо в лівому ряду автомагістралі потрібно їхати практично на максимально дозволеній швидкості (65 миль/год - це приблизно 105 км/год). Якщо водій це не може або з якихось причин не хоче - тоді йому потрібно прийняти вправо і не заважати “нормальним” автолюбителям.

Такі заходи прийняли для того, аби зменшити кількість ДТП. Чи буде ефективною є ця міра - покаже час.

Айдахо - не перший американський штат, де заборонили їздити занадто повільно. У 2017 році таке правило ввели в Неваді. Правда, там штрафи вищі - аж до 250 доларів. У Вірджинії теж з минулого року штрафують порушників швидкісного режиму. Там за надто повільну їзду в лівому ряду штраф становить від 250 доларів і вище.

Раніше вчені в результаті дослідження прийшли до висновку, що якщо автомобіль рухається на швидкості менш 5 миль / год, ніж середня швидкість на автомагістралі, то це частіше призводить до ДТП, ніж якби швидкість перевищувала дозволену на 5 миль / год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus