USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Володимирі-Волинському інспектор Ляля виявила, що зі снігом зійшов асфальт

4 Січня 2017 12:46
Інспектор Ляля здійснила перевірку стану доріг у Володимирі-Волинському у ці дні. Зважаючи на часті пости у соціальних мережах, що з першим снігом зійшли результати ямкових ремонтів автошляхів, Ляля самостійно вирішила оцінити небезпеку ям та вибоїн. Ляля побувала на головних вулицях Володимира-Волинського: Устилузька, Володимира Великого, Княгині Ольги, Зимнівська. Також, на диво, для інспектора була робота на щойно відремонтованій вулиці Ковельській, інформує БУГ.

Нагадуємо, що “Інспектор Ляля” у положенні сидячи має зріст 6 сантиметрів, і це є своєрідним мірилом, що візуально показує, які глибокі та небезпечні вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Перша вулиця у Володимирі-Волинському, яку проінспектувала Ляля, це - Устилузька.

Ями та вибоїни знаходяться по всій довжині дорожнього покриття, розпочинаючи від повороту з вулиці Степана Бандери (виїзд на Нововолинськ) та до Устилузького кільця.
Вибоїни біля Педагогічного коледжу імені Кримського. Додамо, що саме їх “латали” кілька місяців тому і вже після перших снігів та морозів, ями утворились знову.
Деякі ями настільки глибокі і заповнені водою, що інспектор Ляля не може їх виміряти. Коли Ляля може “плавати” в таких калюжах, то водіям варто бути особливо уважними, аби не пошкодити свої транспортні засоби.
Залишки від ямкового ремонту дорожнього покриття на вулиці Устилузькій, від заправки ОККО в напрямку Устилуга. Ями утворюють небезпечні, глибокі рівчаки на трасі.
Досить небезпечні вибоїни інспектор Ляля відзначає біля ресторану “Золота Легенда”, що знаходиться на виїзді із Володимира-Волинського.

Ям на трасі кілька і вони досить глибокі. Інспектор Ляля показує лише на скільки вибоїни заповнені водою.
На фото вище, інспектор Ляля демонструє, як відбувається процес формування небезпечних вибоїн після неякісного ямкового ремонту дороги. Саме неякісним локальним ремонтом Ляля може пояснити утворення такої значної кількості глибоких вибоїн. Адже перед “латанням”, дорожники вирізають частину асфальту, тобто підготовлюють яму до ремонту. На практиці бачимо, що такий ремонт на дорогах Володимира-Волинського не витримав першого місяця зими.
Всім водіям, які їдуть в напрямку Устилузької митниці, ось як виглядає сумнозвісне дорожнє покриття на кільці. Окрім численних, глибоких ям, присутня висока “хвилястість”.
І все таки, деякі дуже глибокі ями інспектор Ляля не змогла виміряти, занурившись “з головою” під воду так і не дістала дна. У підсумку, Ляля звертається до водіїв, які проїжджають вулицею Устилузькою в напрямку митниці, бути особливо обережними, адже на дорозі значна кількість небезпечних ям та вибоїн.

Після вулиці Устилузької, інспектор Ляля відправилась на вулицю Володимира Великого, де “під носом” КП “Полігон” знайшла кілька досить великих ям, та згідно законодавства повинні бути заасфальтовані протягом 10-ти днів з моменту їх виявлення.
Кілька ям інспектор Ляля перевірила і на перетині вулиці Володимира Великого та Княгині Ольги. Також Ляля була дуже здивованою, не помітивши суттєвих змін в порівнянні з інспекцією, що здійснила на цьому ж місці понад рік тому.
Наступна фотографія зроблена 23-го грудня 2015-го року. Ляля здивована, що за рік часу, відповідальні за дорогу служби змогли лише покласти дерев’яну дошку та накрити яму від зливної каналізації.
Інспектор Ляля була шокована наслідками ремонту залізничного переїзду на вулиці Княгині Ольги, де навколо каналізаційного люку дуже сильно просіло асфальтне покриття. Назвати ямою чи вибоїною, було б як мінімум не компетентно, а от “траншеєю з асфальту” мабуть найбільш точна характеристика ситуації на вулиці.
Вулицю Ковельську інспектор Ляля могла перевіряти від залізничного переїзду у військовому містечку і до центру міста. Однак зважаючи, що у місті проводять ремонт цієї вулиці, то Ляля лише перевірила ті ділянки, на яких вже завершили роботи. Додамо, що Ляля не акцентувала уваги на необлаштованих з’їздах.

Навпроти кафе “Лакомка” інспектор Ляля запримітила кілька незначних ям, але таких, на які варто було звернути увагу (нагадаємо, що асфальтне покриття покладене близько місяця тому).
Працівники підрядної організації, що робить ремонт, в такий спосіб шукають зливну каналізацію та люки.
На завершення інспекції Ляля обрала вулицю Зимнівську.
Висота шини 13 сантиметрів, що в два рази більше чим зріст інспектора Лялі.
Також проїжджаючи вулицею Привокзальною, інспектор Ляля не могла не звернути увагу на кілька глибоких вибоїн практично перед вхідними дверима залізничного вокзалу.
Отож, хоча на вулиці несприятливі погодні умови для дорожників, аби проводити ремонт вибоїн, інспектор Ляля надалі перевірятиме, щоб попередити водіїв про небезпеку на дорогах регіону Прибужжя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus