USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У зону АТО з Волині забрали шкільні автобуси

21 Серпня 2014 12:17
У волинських школах не вистачає підручників та внутрішніх санітарних кімнат. А ще освітяни просять повернути забраний транспорт.

Про це стало відомо під час засідання колегії облдержадміністрації сьогодні, 21 серпня.

Волинські освітяни звітують, чи готова область до нового навчального року. Зі слів начальника управління освіти облдержадміністрації Валентини Загреви, в школах завершуються заплановані ремонти і школи практично готові до нового навчального року.

Однак, в освіті області досить і проблем. Зокрема, на потреби АТО забрали 13 автобусів. Управління освіти звертатиметься до Міністерства, аби їх повернули, щоб було чим возити дітей.

Крім того, не всі школи на Волині забезпечені внутрішніми санітарними кімнатами, загальний показник в області складає 70%. Найгірша ситуація у Шацькому, Ковельському та Маневицькому районах. У школах цих районів зручності для дітей здебільшого знаходяться на вулиці.

Крім того, складна ситуація з підручниками для старшокласників. Зокрема, для 10 класу не вистачає підручників з англійської мови, для 11 класу не вистачає підручників з історії України та іноземної. Управління освіти вже готує відповідний лист на Міністерство, переконує Валентина Загрева.

Крім того, нагадаємо, в області розглядають можливість економії газу в опалювальний сезон. Для цього в школах Волині можуть впровадити 6-денку і відмінити весняні та осінні канікули, натомість, збільшити зимові. В Луцьку таке рішення уже прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Волинянин Показати IP 21 Серпня 2014 12:27
А який дурень віддав ті автобуси? Чим влада думає? А санітарних кімнат уже ніхто не зробить, це раніше робили, хоч якийсь толк був, а зараз грошей на харчування немає, палива немає, ще й вчителям зменшують зарплату, коли ціни виросли в рази! Біда, та й годі! Ото натворили!
Всезнайко до Волинянин Показати IP 21 Серпня 2014 13:40
Це пустовіт віддав, бо ви питали про дурня.
титушко Показати IP 21 Серпня 2014 12:34
і для повного щастя, навпроти букви "Х" у новому букварі, портрет путина.
Волинянка Показати IP 21 Серпня 2014 12:46
Скажiть Волинянине, якщо ранiше робили санiтарнi вузли, даючи в показниках, що область забезпечена внутрiшнiми санвузлами на 90 чи пiзнiше 100% то чому зараз виявляється тiльки 70%? Чому нашу армiю довели до такого стану коли доводиться забирати у дiтей пiд час канiкул транспорт, а люди самi скидаються по копiйках на бронежилети i ремонтують вiйськову технiку? Що ховалося за бумажками з солодкими цифрами i опустило нашу країну до такого стану?
Olha до Волинянка Показати IP 21 Серпня 2014 13:06
Чому нашу армiю довели до такого стану коли доводиться забирати у дiтей пiд час канiкул транспорт, -------------------------------З історії.Тімашенка -прем'єр-міністр,а Єхануров -міністр борони.Єхануров просить у Тімашенкі 11млн.грн. на армію-Тімашенка не дає.
Анонім до Olha Показати IP 21 Серпня 2014 13:15
Я розумiю, що Вы ображенi. Але при чому тут тимошенко iЭхануров? Ось так iбуло завжди - полiтика понад усе. i саме "полiтика понад усе" i пiар неправдивими даними, довели нашу країну до такого стану.
АСЯ Показати IP 21 Серпня 2014 12:52
яНУКОВИЧ.......
Дончанин до АСЯ Показати IP 21 Серпня 2014 13:05
При Януковиче - премьере и Януковиче - президенте количество людей, получающих субсидию имело тенденцию к уменьшению. При всех иных правителях количество людей, получающих субсидию имело и имеет тенденцию к увеличению. Не веришь? Посмотри даже статистику.
дуся до Дончанин Показати IP 21 Серпня 2014 13:11
Чтобы получить субсидию, нужно было оббегать через знакомых сотни кабинетов. Также чтобы продлть групу инвалидности человеку с одной рукой нужно было обследоватся каждый год (а вдруг рука выросла). Вы пробовали без связей оформить себе субсидию. А если имеет место увеличение числа людей получающих субсидии так это наоборот хорошо. Нароб мы не очень богатый.
Анонім до дуся Показати IP 21 Серпня 2014 13:32
Субсдія- ця нікому непотрібна.ЇЇ одежують багаті, а бідні хай дохнуть.Щоб її одержати, вони прилазять додому і перевірЯють усе. Там повинні бути обдерті обої,щоб не було холодильника і телевізора нового покоління.Це для тих,хто їх не купив. У мене знайома, без дітей, чоловік на пенсії,вона працює продавцем.Шикарний ремонт,нові меблі, плитка кругом в коридорі і на кухні, ванна шикарна,поміняні всі двері і вікна Прям мавзолей..І вона має субсидію.А я кажу,як тобі вдалося її оформити, а вона до мене треба вміти.От вам і субсидія бідним.
Дончанин до дуся Показати IP 21 Серпня 2014 18:30
То, что ты описываешь, полностью зависит от местных властей. Для оформления субсидии к нашим студентам на территорию института дважды приезжали, да и сейчас приезжают представители соответствующих органов. Иными словами, студенту нужно было собрать пару - тройку справок и отнести их приехавшему представителю.
111 Показати IP 21 Серпня 2014 14:33
Довоювалися!
лапоть Показати IP 21 Серпня 2014 15:23
коментар було видалено
пан Показати IP 21 Серпня 2014 15:57
Дожилися. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus