USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькраді хочуть очистити центр міста від маршруток

29 Жовтня 2013 13:57
Майже 93% шкідливих викидів у повітря Луцька потрапили від транспортних засобів, тому депутати міськради думають над тим, як очистити центр міста від надмірного транспортного потоку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, що відбулося 29 жовтня.

Як повідомив начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, протягом 2012 року від стаціонарних та пересувних джерел забруднення в атмосферу Луцька потрапило 12,4 тисяч тонн шкідливих речовин. Таким чином, на кожного мешканця припадає 58 кілограм шкідливих речовин. Транспортні засоби викинули 11,5 тисяч тонн шкідливих речовин у повітря міста.

І хоча, з його слів, випадків екстремального забруднення повітря у Луцьку протягом року не зафіксували, депутати повідомили, що їх обурює забруднення довкілля маршрутками.

«Маршрутки та автобуси викидають таку кількість диму, що страшно слухати людей, які про це говорять. Найбільш екологічний вид транспорту – тролейбуси, яких з 62 залишилося 42. Кількість маршруток збільшилася, їх 250. Екологічна інспекція повинна перевірити їхні викиди. Поступають запити та звернення від людей про те, що уночі у Луцьку стоять фури, вантажівки,які взагалі не повинні їздити містом. Потрібно зробити екологічній інспекції разом з виконкомом якісь бар’єри для них», - зазначив депутат міської ради Василь Гриб.

З його слів, через збільшення кількості автівок та маршрутних таксі у місті утворюються затори.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська розповіла, що ідея заборонити рух маршруток центром міста існувала давно. Була створена робоча група, залучені фахівці, які планували розробити схему руху транспорту по місту, звільнивши центр Луцька від надмірної кількості маршруток та замінивши їх тролейбусами.

Голова комісії депутат Роман Бондарук запропонував передбачити у бюджеті на 2014 рік кошти для розробки транспортної схеми. Для цього потрібно приблизно 450 тисяч гривень. Однак члени комісії погодилися, що знайти такі кошти буде непросто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Центр Показати IP 29 Жовтня 2013 14:10
Дуже правильно!! Давно пора!! Не центр, а клоака, їздять всі кому не ліньки.. Треба зробити, як було за радянських часів у центрі міста- рух лише громадського, службового транспорту та жителів. Решту на...! Зас..ли обличчя міста бариги і транзитники, немає спасу!
Читач Показати IP 29 Жовтня 2013 14:59
Класны фото центру часів СССР! Тільки кілька тролейбусів на дорозі.
Тут заколупало не пробігало? Показати IP 29 Жовтня 2013 15:30
Таке враження, що деякі чинуші міськради вважають своїм святим обов'язком створити якнайбільше проблем жителям... Агов, Романюк! На виборах ікнеться! І доведеться тоді "реформувати" свою квартиру, а не ставити експерименти на жителях немаленького міста! На роботу їздячи машиною легко позбавити людей транспорту, то хай всім на таксі доплатить, і забороняє маршрутки...
МП Показати IP 29 Жовтня 2013 16:09
Мова про всі маршрутки не йдеться.. Питання стоїть розгрузити центр від різного роду транзитників, в тому числі маршруток! А то неможливо дорогу перейти, скрізь транспорт понатиканий по обидві сторони доріг..
Набережна Показати IP 29 Жовтня 2013 16:50
Маршрутки, таксі, тролейбуси 100% мусять їздити через центр міста , а от інші авто і автобуси лише у визначені дні та години (субота та неділя). Розгрузіть центр і загрузіть дорогу по Набережній.
Вкладник Показати IP 29 Жовтня 2013 16:54
Ви тільки подивіться у ці оченята на фото (Бондарука).......у них лише одні "схеми" і навіть тут хоче бюджетні кошти привласнити, так як і кредити з Західінкомбанку.
перемоги Показати IP 29 Жовтня 2013 18:18
тильки в центри загазованисть а на проспекти перемоги машини та маршрутки не издять та загазованости зовсим немае
Проста арифметика Показати IP 29 Жовтня 2013 19:37
Давайте порахуємо! Депутат приїхав в Міськраду на джипі який споживає 15 літрів на 100км - прицьому викинув у повітря 15 кг забруднюючих речовин Маршрутка перевезла 100 людей і спалила 20 літрів на 100 км, викинула у повітря 20 кг бруду. Так хто більше забруднив? Депутат, який щоб перемістити свою пяту точку до міськради чи маршрутка яка перевезла 100 людей?
Корінний лучанин до Проста арифметика Показати IP 29 Жовтня 2013 21:54
Умова задачі правильна, а цифри НАДУМАНІ-ПРИДУМАНІ-ПЕРЕКРУЧЕНІ!!! Відповідно відповідь далеко неточна!!! Про цю тему маршруток я читаю уже котрий раз. Можу впевнено сказати, що ці засідання комісії нічого не дають і нічого вони не вирішують!!! НУ РАЗ ГРОШЕЙ НА ТРОЛЕЙБУСИ НЕМАЄ В БЮДЖЕТІ, ТО ПРО ЩО МОВА!!! А ТУТ ЩЕ ОДНІ "МУДРЕЦІ ОСВІЧЕНІ"-ДЕПУТАТИ НЕДАВНО ГОВОРИЛИ, ЩО В ЄВРОПІ ВІД ТРОЛЕЙБУСІВ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ?!! ТО хочеться їм сказати: навчіться рахувати БЮДЖЕТНІ ГРОШІ, а тоді приймати рішення- ДИТЯЧИЙ САДОК!
Лучанин до Корінний лучанин Показати IP 30 Жовтня 2013 20:18
100% А від тролейбусів ніхто ніде не відмовляється. Відмовляються від транспорту з ДВЗ і переходять на електродвигуни, одним з представників чого і є тролейбус. Там екологію поважають. А тому депутату щоб це сказав не завадило б засунути пальці в розутку, щоб потім зміг відмовитись.
Володя до Проста арифметика Показати IP 30 Жовтня 2013 15:58
100%
артем Показати IP 29 Жовтня 2013 20:10
фури на вулицях вже задолбали,біля всіх великих торгових центрів,заправок і на перехрестях стоять, а ДАІ іх не бачить,а дядька на "москвичі" здалеку видно
я до артем Показати IP 29 Жовтня 2013 22:29
фури не трогай вони тобі су..а жрати і вдягатись возять.а де в луцьку паркінг для фур?????????????нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus