USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Українці купуватимуть машини за старими цінами ще два місяці

27 Серпня 2013 14:00
На цьому тижні в автосалонах очікується автомобільний бум - українці почали активно скуповувати машини перед початком дії закону про утилізаційний збір, повідомляє ТСН.

На думку експертів, з осені машини повинні подорожчати. Так, президент Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко зазначає, що з 1 вересня будуть продавати тільки розмитнені авто зі складів, їхніх запасів вистачить на 1-2 місяці. А ось ввезені машини подорожчають на розмір збору. При цьому, якщо раніше говорили, що збір торкнеться лише іномарок, то остаточна редакція закону вже передбачає, що вітчизняний автовиробник також буде або платити збір, або створювати мережу центрів утилізації.
У другому випадку українські автомобілі будуть коштувати менше іномарок. Правда, поки що в Україні немає жодного утилізаційного центру, тому вже з 1 вересня автовиробники будуть платити збір так само, як і імпортери.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УКРАЇНІ МОЖУТЬ ПОДОРОЖЧАТИ І ВІТЧИЗНЯНІ АВТО

За словами керівника відділу зв'язків з громадськістю компанії «Єврокар» Олени Гавинської, ціни на авто їхнього виробництва (збирають Skoda) зростуть в середньому на 7 тисяч гривень. В інших компаніях – «Укравто» і «Богдан» - обіцяють зберегти ціни на нинішньому рівні. При цьому, зі слів українських виробників, продавці іномарок також не збільшуватимуть їхню вартість за рахунок зниження націнки на авто. Водночас, як повідомило джерело в Кабміні, у перші дні вересня до закону про утилізаційний збір будуть внесені зміни. На думку глави ВААІД Олега Назаренка, зокрема, скасують підвищувальні коефіцієнти, які прив'язують розмір збору до об'єму двигуна (збір складе 5,5 тисячі гривень).

Крім того, за здачу машини на металобрухт автовласникові платитимуть. Також передбачається спростити вимоги до створення утилізаційних центрів.

ЧИТАТИ ЩЕ: УТИЛІЗАЦІЙНИЙ ЗБІР НА ІМПОРТНІ АВТО ПРИЗВЕЛИ ДО ЇХ ЗДОРОЖЧАННЯ

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада ухвалила закони про утилізаційний податок, величина якого для конкретного авто розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і залежно від того, нове авто чи старе. 2 серпня президент Віктор Янукович підписав цей закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus