USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відеофіксація порушень ПДР. Що про це думають в Луцькому ДАІ

15 Липня 2015 10:53
Відеофіксація порушень Правил дорожнього руху може стати одним із способів боротьби з корупцією в лавах працівників Державтоінспекції.

Нагадаємо, вчора депутати Верховної Ради України прийняли закон відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень Правил дорожнього руху.

Законом передбачено, що в Україні запровадять системи автоматичної фіксації порушень ПДР за прикладом країн Європи.

У коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини, начальник Луцького міського управління Державтоінспекції Віктор Главічка зауважив, що до згаданого закону мають надійти ще й роз’яснення, зокрема з приводу того, якими мають бути прилади автоматичної фіксації порушень: чи це будуть відеокамери, встановлені на шляхах, чи ця норма стосуватиметься і відеозаписуючих пристроїв, якими будуть обладнані автомобілі працівників ДАІ чи нової поліції.

Власне, на його думку, такий спосіб фіксації порушень буде дуже дієвим для боротьби з порушеннями ПДР. Крім того, впровадження фото і відеофіксації порушень у автоматичному режимі - це один із шляхів подолання корупції в лавах ДАІ. Адже в цьому процесі виключене втручання працівника Державтоіспекції та відсутній контакт даівця з правопорушником.

Нагадаємо, свого часу питання про відеофіксацію порушень Правил дорожнього руху обговорювали під час засідання круглого столу щодо стихійного паркування в Луцьку. Тоді заступник начальника обласного ДАІ Андрій Бондарук пояснював, що покарати водія, який припаркував автомобіль у недозволеному місці і вийшов з автомобіля – немає змоги.

«У нас основна проблема – законодавство. До прикладу, якби ми мали можливість проїхати містом і відзняти всі автомобілі, які неправильно припарковані, а потім надсилати «листи щастя» на домашні адреси – це могло б вирішити питання», - зауважував він.

Власне, насьогодні невідомо, чи ухвалення згаданого закону стосуватиметься подібних випадків у межах міст, оскільки системи автоматичної фіксації порушень, ймовірно, будуть встановлені на заміських автотрасах. Про паркування в населених пунктах поки не йдеться. Принаймні, ці деталі стануть відомі, коли на місця надійдуть відповідні роз’яснення.

Зауважимо, згідно з новим законом, квитанції за зафіксовані в автоматичному режимі порушення будуть надходити на адресу власників авто. У разі, коли право володіння та користування транспортним засобом було передано іншій особі за договором найму (оренди), лізингу, прокату або іншій підставі відповідно до закону чи договору, адміністративну відповідальність за таке правопорушення несе особа, яка володіє та користується таким транспортним засобом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
опа Показати IP 15 Липня 2015 14:13
Давно пора запровадити відеофіксацію!!! На кожному світлофорі поставити камеру, тоді на червоний перестануть ганяти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus